Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2009

...ο Λάτσης εξακολουθεί να έχει το management του Δημοσίου!!!

.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Ως ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ., πιστεύουμε βαθιά πως ένα συνδικάτο, για να συσπειρώσει τους εργαζόμενους και να δυναμώσει, για να μπορεί να πετυχαίνει τους στόχους του, να κατοχυρώνει δικαιώματα, να κερδίζει μάχες, πρέπει να έχει ηγεσία με όραμα, με δυνατότητες, με αρχές. Πρέπει να μπορεί να εμπνέει τους εργαζόμενους και να στέκεται απέναντι στην εργοδοσία, με την δύναμη που οι ίδιοι οι εργαζόμενοι της δίνουν.
Και αυτό είναι το μεγάλο πρόβλημα που έχουμε στο Σωματείο μας εδώ και 3 μήνες.
Μετά τα γνωστά γεγονότα και την ανατροπή του πρώτου αντιπροσωπευτικού προεδρείου στο ΠΣΕΕΠ, που πέτυχε μέσα σε 20 μήνες, με την καθολική στήριξη των εργαζομένων, όσα δεν μπόρεσαν να πετύχουν σε 10 χρόνια οι προηγούμενες διοικήσεις, μετά από τα γνωστά πλέον σε όλους «αλισβερίσια» τύπου Σαλακίδη και με παράνομες διαδικασίες, βρίσκονται στο προεδρείο του ΠΣΕΕΠ οι «ηγέτες» της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, που όχι μόνο δεν εμπνέουν κανέναν, αλλά κρύβονται από τα ίδια τα μέλη του Σωματείου γιατί φοβούνται την κρίση τους. Ακόμη και σήμερα αρνούνται να κάνουν Γενική Συνέλευση και προτιμούν να απαξιώνουν πρόσωπα και διαδικασίες με νομικίστικα «κόλπα», υποσχέσεις για κάθε λογής ρουσφέτια και πολλά ψέματα, μήπως και μπορέσουν να συμμαζέψουν τα παραταξιακά τους «μαντριά». Έφτασαν να ξεπουλήσουν ακόμη και προϋπηρεσίες νέων συναδέλφων!!! ερμηνεύοντας την Σύμβαση όπως θέλει η Εταιρεία!!! και ενώ υπάρχει απόφαση - θέση του προηγούμενου Προεδρείου διακηρυγμένη εδώ και μήνες, πως τυχόν αμφισβήτηση της προϋπηρεσίας των νέων από την Διοίκηση, αποτελεί αιτία πολέμου για το Σωματείο, η «ηγεσία» της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ σφυρίζει αδιάφορα. Μοιάζουν να είναι και ευχαριστημένοι!!!.
Και το μόνο που τους απασχολεί είναι πως να εκβιάσουν την νέα κυβέρνηση για να βιαστεί να κάνει τους ίδιους ή τους κολλητούς τους διευθυντές και Διοικητές... Τους κακοφάνηκε που οι νέοι υπουργοί διατήρησαν τον Κωστόπουλο στην θέση του!! Και ξεχνούν πως οι ίδιοι βουλευτές και υπουργοί (μαζί και με αυτούς της Ν.Δ.) χάρισαν τα ΕΛΠΕ στον Λάτση!! Σαν να έχει μεγαλύτερη σημασία ποιος εκτελεί εντολές και όχι ποιος αποφασίζει και τις δίνει,,, Εμείς ως ΕΝΙΑΙΑ -ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ. και μετά τις νέες εξελίξεις βλέπουμε δυστυχώς πως, αν και το Δημόσιο συνεχίζει να έχει το management των ΕΛΠΕ, ο Λάτσης εξακολουθεί να έχει το management του Δημοσίου!!!
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,
Το πρόβλημα με το Σωματείο μας αποκτά χαρακτηριστικά κρίσης του ίδιου του Σωματείου, όταν για να καταφέρουν να υποσκάψουν οι του «νέου προεδρείου» την γενική αποδοχή που είχε κερδίσει (με το έργο του) το προηγούμενο προεδρείο, πέρα από τα ψέματα και τις υποσχέσεις, δεν τηρούν αυτονόητες δημοκρατικές διαδικασίες (άρνηση σύγκλισης Γενικής Συνέλευσης παρά τις υπογραφές 641 συναδέλφων). Και αυτό χειροτερεύει με τις αλλεπάλληλες ανακοινώσεις - καταγγελίες που τρελαίνουν τον κόσμο και ακυρώνουν το όποιο κύρος είχε ακόμη ο συνδικαλισμός στον χώρο μας (και αυτό μας αφορά και μας θίγει όλους). Και είναι έγκλημα να γίνεται κάτι τέτοιο, πόσο μάλλον όταν όλα αυτά συμβαίνουν σε συνθήκες γενικευμένης κρίσης (οικονομικής και κοινωνικής) σαν αυτές που ζούμε σήμερα στην Χώρα αλλά και σ' όλο τον Κόσμο.
Παρ' όλα αυτά είμαστε αναγκασμένοι να αναφερθούμε σε ορισμένα από τα πολλά ψέματα που διαβάζουμε και ακούμε, έχοντας εμπιστοσύνη στην λογική και το ένστικτο των εργαζομένων, πως θα μπορέσουν να κρίνουν ποιος λέει αλήθειες και ποιος ψέματα.
Από την πρώτη στιγμή ως ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ.Κ. ξεκαθαρίσαμε και με ανακοινώσεις μας πως, την λύση στο πρόβλημα του Σωματείου, μόνο οι εργαζόμενοι μπορούν να την επιβάλουν. Τα ασφαλιστικά μέτρα και οι αγωγές έγιναν από εμάς, για να μην νομιμοποιηθούν παράνομες και αντικαταστατικές διαδικασίες που ακολουθούν οι «ηγέτες» της ΠΑΣΚΕ -ΔΑΚΕ. Άλλωστε μετά τα πρώτα ασφαλιστικά, το «νέο προεδρείο» συγκάλεσε νέο Δ.Σ. όπου ξαναεξέλεξαν τους εαυτούς τους στο προεδρείο!!! σε μια προσπάθεια να νομιμοποιηθούν (μετά από συμβουλές του δικηγόρου τους για να μην χάσουν το δικαστήριο), αποδεικνύοντας στην πράξη ότι είχαμε δίκιο. Έτσι αναγκαστήκαμε να κάνουμε νέα ασφαλιστικά μέτρα για την δεύτερη «εκλογή τους», όπως και για την σύγκληση του Γενικού Συμβουλίου, που ήταν και αυτές παράνομες. Μετά από αυτή την εξέλιξη, τα δύο ασφαλιστικά δικαστήρια έπρεπε να συνδικαστούν και για αυτό προέκυψε νέα κοινή ημερομηνία και για τις δύο δίκες. Αυτή είναι η αλήθεια και όχι οι διάφορες αστυνομικού τύπου θεωρίες του Μίχα και του Θεοφιλή. Άλλωστε αν θέλαμε να προκαλέσουμε αδιέξοδο στο Σωματείο, δεν θα διευκολύναμε με τις υπογραφές μας την λειτουργία του ταμείου του ΠΣΕΕΠ, κάτι που δείχνει το πως καταλαβαίνουμε εμείς την ανάγκη για συνεχή λειτουργία του Σωματείου, πέρα και πάνω από διαφωνίες και συγκρούσεις.
Όμως επιμένουμε πως η μόνη λύση είναι η Γενική Συνέλευση για να δοθεί ο λόγος επιτέλους στους ίδιους τους εργαζόμενους, στα μέλη του Σωματείου. Και αυτό δεν θα αργήσει να γίνει, αφού ο Ιανουάριος είναι κοντά και είναι αναγκαστική η σύγκλιση Γενικής Συνέλευσης για τον Απολογισμό. Το αργότερο λοιπόν στην Απολογιστική Συνέλευση οι εργαζόμενοι θα τοποθετηθούν και θα επιβάλουν εκλογές, πριν γίνει χειρότερη η κατάσταση, με αυτούς που μπλέξαμε. Και αναρωτιόμαστε, αν δεν είχαμε πετύχει διετή ΕΣΣΕ τον Μάρτιο του 2009 (μας καταγγείλανε και γι' αυτό) τι θα έκαναν αυτοί σήμερα; Με την γενικότερη συγκυρία και την κρίση στο Σωματείο θα παρακαλούσαν για ΕΣΣΕ στα όρια του πληθωρισμού και ούτε αυτό θα έπαιρναν. Άλλωστε σε πολύ καλύτερες εποχές (το 2005), με κέρδη ρεκόρ στα ΕΛΠΕ και επίσημο πληθωρισμό στο 3.4%, οι συγκεκριμένοι συνδικαλιστές υπέγραφαν ΕΣΣΕ στο 2,8% !!!
Για να μην μιλήσουμε για την γελοιότητα της μη λειτουργίας του ΠΕΣΥ ΒΕΘ, όπου στις 30 ανακοινώσεις που έβγαλαν, οι 29 είναι για εισιτήρια ποδοσφαίρου!!! Και η μία για να μας ενημερώσουν για μια συνάντηση με την Εταιρεία για θέματα Θεσσαλονίκης, που έγινε στα κρυφά!!! χωρίς να ενημερωθούν τα μέλη του ΠΕΣΥ ΒΕΘ!!!
Έτσι θέλουν το Σωματείο οι «ηγέτες» της ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, να το διοικούν σαν μια κλειστή παρέα, με τους εργαζόμενους μακριά, για να μπορούν να τους παραμυθιάζουν ευκολότερα.
Αυτό όμως δεν θα το επιτρέψουν οι εργαζόμενοι να γίνει.

ΕΝΙΑΙΑ - ΕΝΩΤΙΚΗ Σ. Κ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: