Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2009

Εκδήλωση τιμής και μνήμης στου Μακρυγιάννη

Σήμερα Κυριακή 6 Δεκεμβρίου στις 10 το πρωί θα τελεσθεί μνημόσυνο στο πρώην στρατόπεδο Χωροφυλακής στην συνοικία Μακρυγιάννη για τους μαχητές οι οποίοι τον Δεκέμβριο του 1944 υπερασπίστηκαν την ελευθερία της Πατρίδας και του Έθνους, αντιμετωπίζοντας νικηφόρα την κομμουνιστική ανταρσία.
Το σύνταγμα χωροφυλακής στο στρατόπεδο Μακρυγιάννη αποκρούει την επίθεση των ανταρτών του ΕΛΑΣ και σώζει την Ελλάδα και την δημοκρατία από τον κομμουνισμό.
Απέναντι σε ένα υπεράριθμο στρατό του ΕΛΑΣ, η Χωροφυλακή, «κράτησε» για μέρες ολόκληρες την περιοχή του Μακρυγιάννη ξέροντας ότι αν ο ΕΛΑΣ έφτανε στο Σύνταγμα, όλα θα είχαν χαθεί.
Η ευγνωμοσύνη των ελευθέρων Ελλήνων στους αγωνιστές της Ελλάδος και της Ελευθερίας πρέπει να μείνει άσβεστη για τις επόμενες γενιές.
Αυτό είναι το χρέος μας.
Σήμερα ο αγώνας του Μακρυγιάννη και η ηρωική θυσία των νεκρών του κόκκινου αυτού Δεκέμβρη του 44, φαντάζει περισσότερο επίκαιρη από ποτέ.
Και τώρα υπάρχει ένας συνεχής αγώνας σε όλα τα επίπεδα.
Στο καθημερινό, στο ιδεολογικό, παντού.
Εκτός από την αριστερά, που για μας ήταν, είναι και θα είναι πάντα ιδεολογικός αντίπαλος, εκτός από τους κομμουνιστές που ποτέ τους δεν είπαν μία λέξη συγγνώμης, αποδεικνύοντας την περίφημη ρήση ότι «αυτός που μετανιώνει για ένα έγκλημα λέγεται άνθρωπος, αυτός που δεν μετανιώνει λέγεται κομμουνιστής» ο αγώνας συνεχίζεται και ενάντια στην νεοταξική λογική, τον ισοπεδωτισμό, την παρακμή, την λαθρομετανάστευση, την εγκληματικότητα, την αλλοτρίωση.
Τιμούμε τους ηρωικούς νεκρούς μας του Δεκέμβρη του 44.
Λέμε ναι στην συμφιλίωση, στο να βαδίσουμε όλοι μπροστά και ενωμένοι.
Θα πούμε όμως όχι στην λήθη.
Και όπως έγραφε κάποτε μία παλιά εθνικιστική αφίσα, δεν κοιμόμαστε, αλλά αντίθετα θυμόμαστε.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από τις εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔ Χαϊδαρίου το 1982.




Στις 4 Δεκεμβρίου 1944, πριν ακόμα απαλλαγεί και ανασάνει η πατρίδα μας από τα δεινά της τριπλής κατοχής, εξαναγκάστηκε να αντιμετωπίσει μια νέα λαίλαπα, που εκδηλώθηκε στην Αθήνα από την τότε κομμουνιστική ηγεσία προς κατάληψη της εξουσίας και μπολσεβικοποίηση της χώρας μας (τα γνωστά Δεκεμβριανά).
Τότε, με πρωθυπουργό τον αείμνηστο Γεώργιο Παπανδρέου και ανθρώπινο πολεμικό δυναμικό το ηρωικό Σύνταγμα Χωροφυλακής Μακρυγιάννη, αποφεύχθηκε, με την αυτοθυσία των ηρωικών ανδρών του -στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή- η κομμουνιστικοποίηση της μόλις απελευθερωθείσης πατρίδος.
Το πια θα ήταν η τύχη της Ελλάδος, εάν επικρατούσαν -τότε- οι κομμουνισταί, δεν απαιτείται υψηλός δείκτης νοημοσύνης για να γίνει αντιληπτό.
Τα συμβάντα και οι άμεσα επικρεμάμενοι κίνδυνοι εκ της κομμουνιστικής απειλής οδήγησαν στην συμφωνία της Βάρκιζας, την οποία όμως τα σκληροπυρηνικά στελέχη του ΚΚΕ δεν αποδέχθηκαν, με αποτέλεσμα να αρχίσει με την εντολή και απόλυτη στήριξη του Στάλιν, μέσω και των κομμουνιστικών ηγεσιών των ομόρων κρατών, η προπαρασκευή για την ένοπλη ρήξη των (Τρίτος Γύρος) με το νόμιμο και δημοκρατικό κράτος.
Η έναρξη της ενόπλου ανταρσίας εκδηλώθηκε τον Μάρτιο του 1946, με αιφνιδιαστική επίθεση συμμοριών εναντίον του σταθμού χωροφυλακής Λιτοχώρου και την επακολουθήσασα σφαγή των ανδρών του.
Το μακελειό, που ξεκίνησαν οι αναρχοκομμουνισταί τον Μάρτιο του 1946, διήρκεσε μέχρι την 29 Αυγούστου 1949, ότε ο Εθνικός μας Στρατός (Ε.Σ.)τους συνέτριψε καθολικά και οριστικά στον ΓΡΑΜΜΟ και το ΒΙΤΣΙ.
Το τίμημα για να είναι σήμερα η Ελλάδα ελεύθερη και να κατέχει την θέση που έχει μέσα στο παγκόσμιο γίγνεσθαι -και να μην είναι ένα θλιβερό κατάλοιπο του πάλαι ποτέ, αλήστου μνήμης, Σταλινισμού- ανυπολόγιστο σε ανθρώπινο δυναμικό, υποδομή και υλικό.
Θα αναφερθώ μόνο, στις απώλειες των ανδρών του Ε.Σ και των Σ.Α., που διατάχθηκαν και εστάλησαν από τις τότε τις νόμιμες και δημοκρατικές κυβερνήσεις (Παπανδρέου-Σοφούλη-Πλαστήρα -Τσαλδάρη) να πολεμήσουν και να σκοτωθούν για να σωθεί η Ελλάδα:
Νεκροί Αξιωματικοί και οπλίται 1900, Τραυματίες 4100 και Αγνοούμενοι 8000.
Μετά την συντριβή των αναρχοκομμουνιστών, την 29-8-1949, ετέθη πλέον τέρμα στην κομμουνιστική απειλή και άρχισε η πορεία του Έθνους προς τα εμπρός.
.
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΥΛΟΥ Υποστράτηγος ε.α.

Οι φωτογραφίες που ακολουθούν είναι από την περσινή εκδήλωση.


Δεν υπάρχουν σχόλια: