Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2009

Ήτανε στραβό το… κλίμα…


Ανέφικτος στόχος αποδείχθηκε, σε μία ακόμη σύνοδο κορυφής, η παγκόσμια συναίνεση για την ουσιαστική μείωση των εκπομπών ρύπων.

Και αυτό γιατί τόσο η προεδρία της Δανίας, όσο κι οι βασικοί συνομιλητές από τα βιομηχανικά κράτη, επιχειρούσαν να χειριστούν τη συζήτηση προς όφελός τους, αντιμετωπίζοντας τις αντιπροσωπείες των φτωχών κρατών ως απλούς ακροατές.

Φοβάμαι ότι οι αναπτυσσόμενες χώρες υπό το βάρος της οικονομικής κρίσης θα συμβιβαστούν και πάλι, ξεχνώντας το «φοβού τους Δαναούς και δώρα φέροντας» και θα θυσιάσουν το δάσος για να... σώσουν το δέντρο.
Είναι γνωστό το δόγμα των Αμερικανών για κατευθυνόμενη αναπτυξιακή βοήθεια, σήμερα πράσινη, γιατί βγάζουν τα πολλαπλάσια από την πώληση των σχετικών.

Καμία συμβολή στον κόσμο χωρίς να έχουν κέρδος… αλλά που να το καταλάβουν τα παπαγαλάκια τους... εκτός και αν, λέω αν... παίζουν το παιχνίδι τους... Το παιχνίδι της «πράσινης ανάπτυξης» !

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

θυμαται κανεις τους ορους :αστυφιλια,αποκεντρωση?
μηπως υδρογονοκινηση? υδροηλεκτρικη ενεργεια? ενεργειακα πανελ? αποθειωση πετρελαιου με ζεολιθους- μοριακα κοσκινα ? αντιρυπαντικες επενδυσεις στην πετρελαικη βιομηχανια?
ας παμε πιο ρηχα .. θυμαται κανεις τοτε που ο ανθρωπος για να παει καπου ... περπατουσε? εκανε ποδηλατο? επαιρνε το λεωφορειο?
το ταξι ηταν ειδος απολυτου αναγκης? τοτε που η βενζινη ειχε μολυβδο αλλα ο κινητηρας εκαιγε 20% λιγοτερο? οι φθαρμενοι καταλυτες εξαγουν καρκινογενετικα μορια?
το κοστος της υδρομονωσης των ταρατσων ειναι μηδαμινο σε σχεση με το κοστος χρησης αιρκοντισιον αν ολοι ντυσουμε με πρασινο τις ταρατσες μας? οι ηλιακοι θερμοσιφωνες δουλευουν και τον χειμωνα? οι σοβαρες οικιακες μηχανες αφαλατωσης αποβακτηριδιωσης εχουν αποσβεση σε μολις δυο χρονια εναντι του εμφιαλωμενου που αφειδως ρουφαμε πληρωνοντας τουλαχιστον 3 -4 ευρω ημερησιως?
ταμιευτηρες απορροης βροχινου νερου εχουμε η ολα πανε στον ορμο του φαληρου?
ΓΙΑΣΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΤΗΣ ΑΝΕΜΕΛΙΑΣ, ΤΟΥ ΩΧΑΔΕΡΦΙΣΜΟΥ, ΤΗΣ ΑΣΤΡΑΦΤΕΡΗΣ ΜΕΡΣΕΝΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗΣ ΟΛΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΑΣΙΝΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ