Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

Καλωσορίζουμε τους συναδέλφους της ΒΡ στη μεγάλη οικογένεια των ΕΛΠΕ

Χθες, Πέμπτη 10 Δεκεμβρίου 2009, ολοκληρώθηκε η μεταβίβαση των μετοχών της BP HELLAS ΑΕ, στο πλαίσιο της συμφωνίας που ανακοινώθηκε την 26η Ιουνίου 2009.

Υπενθυμίζεται ότι η συμφωνία προέβλεπε τη μεταβίβαση των εμπορικών δραστηριοτήτων της BP στην Ελλάδα, εκτός αυτών που αφορούν στα καύσιμα αεροπορίας, στα λιπαντικά και στον τομέα ηλιακής ενέργειας.

Οι εμπορικές δραστηριότητες της BP που μεταβιβάστηκαν συμπεριλαμβάνουν δίκτυο πρατηρίων, αποθηκευτικές εγκαταστάσεις καθώς και τον τομέα εμπορικών και βιομηχανικών πελατών. Η εταιρεία που εξαγοράστηκε θα μετονομαστεί σε ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΕE (HELLENIC FUELS SA) και θα διατηρήσει τα σήματα της BP στο δίκτυο πρατηρίων στην Ελλάδα για περίοδο τουλάχιστον πέντε ετών, έχοντας δικαίωμα περαιτέρω παράτασης.

Η ολοκλήρωση της εξαγοράς και η ένταξη των εμπορικών δραστηριοτήτων της BP στον Όμιλο ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ, αποτελεί ακόμη ένα σημαντικό αναπτυξιακό βήμα που θα προσδώσει νέα δυναμική στον Όμιλο με θετικά αποτελέσματα, τόσο για τους καταναλωτές όσο και για τους εργαζόμενους και τους μετόχους της Εταιρείας.



Δεν υπάρχουν σχόλια: