Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Η βαρυσήμαντη συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS


Δείτε όλη την συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο CBS !
Πέρα από την τεράστια διεθνή σημασία της, έχει μία ιδιαίτερη σημασία και για την Ελλάδα καθώς σε αυτήν γίνεται ξεκάθαρο το φρόνημα του Πατριάρχη.
Ιδίως πρέπει να την προσέξουν κάποιοι ελαφρόμυαλοι αρχαιολάτρες που ενίοτε βρίζουν τον Πατριάρχη, επειδή αποκαλεί «χώρα του» την Τουρκία.
Δείτε πως αυτό που δεν μπορείτε να καταλάβετε ή ορισμένοι δεν θέλετε να καταλάβετε, το κατάλαβε ο αμερικάνος δημοσιογράφος.
Τον ρωτάει, αφού είστε Έλληνας, και στην Τουρκία αντιμετωπίζεστε ως πολίτης β΄ κατηγορίας, γιατί δεν πάτε στην Ελλάδα;
Και ο Πατριάρχης απαντά, επειδή εδώ είναι η χώρα μου, στην οποία εμείς κατοικούσαμε πριν γίνει μουσουλμανική !

Δηλώσεις και αντιδράσεις σε Αθήνα - Αγκυρα - ΗΠΑ, άμεσα συνδεδεμένες με τις κυοφορούμενες διευθετήσεις στην περιοχή, προκάλεσε η συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη Βαρθολομαίου στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CBS.
Η συνέντευξη μαγνητοσκοπήθηκε προ εξαμήνου, αλλά μεταδόθηκε μόλις την Κυριακή, ενώ τα επίμαχα σημεία της διέρρευσαν νωρίτερα.
Μιλώντας στο αμερικάνικο δίκτυο και αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία αναφορικά με τα δικαιώματα του Πατριαρχείου, ο Πατριάρχης έκανε λόγο για «καθημερινή σταύρωση».
Επέκρινε τη στάση της Τουρκίας απέναντι στο Πατριαρχείο, αναφέροντας ότι «στην Τουρκία μας αντιμετωπίζουν ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες».
Είπε ακόμα ότι το Πατριαρχείο δεν προτίθεται να εγκαταλείψει την έδρα του «ακόμη και αν ορισμένες φορές αισθανόμαστε εσταυρωμένοι».

Δείτε εδώ όλη τη συνέντευξη του Οικουμενικού Πατριάρχη στο CBS


Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ


Γίνετε μέλη στην ομάδα του facabook: ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΕΙΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια: