Πέμπτη 15 Απριλίου 2010

Αποκλεισμός της εισόδου Νέων Έργων των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα !



Ήρθαμε για να μείνουμε ! ! !


Συνεχίστηκαν και σήμερα οι κινητοποιήσεις των ανέργων της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.


Αποκλεισμός από σήμερα το πρωί, της εισόδου των νέων έργων στις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ στην Ελευσίνα, από τα σωματεία και τους ΑΝΕΡΓΟΥΣ της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης.



Καταγγέλλουν την ισοπέδωση των εργασιακών δικαιωμάτων, τον εργασιακό μεσαίωνα, την εργολαβοποίηση, την αθρόα εισαγωγή και εκμετάλλευση εργαζομένων, την ανασφάλιστη εργασία, τη σύμπλευση και συμπόρευση Κυβέρνησης και ΜΜΕ, τον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ…


ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ν/ΖΩΝΗΣ
Πειραιάς 14/4/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ ΣΗΜΕΡΑ ΤΕΤΑΡΤΗ 14/4/2010 ΣΤΙΣ 18:30 ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΣΤΟ Ε.Κ.Π., ΜΕ ΘΕΜΑ:
- ΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΤΗΣ ΔΡΑΣΗΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΑΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΕΠΕΚΤΑΣΗΣ ΤΩΝ ΕΛ.ΠΕ.
- ΝΑ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΙΝ
- ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΤΩΡΑ !

Συνάδελφοι όλων των ειδικοτήτων
Μετά την κινητοποίησή μας την προηγούμενη εβδομάδα και την ξεκάθαρη απάντηση που πήραμε από τον Πρόεδρο των ΕΛ.ΠΕ. κ. Γιαννίτση, στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία μας, ότι εφόσον η συνθήκη ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΙΝ είναι νόμος του κράτους δεν προτίθενται να δεσμευτούν για την απασχόλησή μας στο έργο, τα Προεδρεία των Σωματείων μας συνεδρίασαν εκτάκτως και αποφάσισαν την κλιμάκωση των κινητοποιήσεών μας.
Τα Σωματεία μας ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ την Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και τα Κόμματα της ΝΔ και του ΛΑΟΣ, που νομιμοποίησαν στο Ελληνικό Κοινοβούλιο το «έκτρωμα» της συνθήκης ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΙΝ, που μοναδικό στόχο έχει να μετατρέψει τους εργασιακούς χώρους σε σύγχρονες «γαλέρες» και εμάς σε φθηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό.
ΣΤΗΝΟΥΝ ΤΟ ΣΚΛΑΒΟΠΑΖΑΡΟ ΤΟΥ 21ου ΑΙΩΝΑ προς όφελος Βιομηχάνων – Εφοπλιστών – Τραπεζιτών και ΜΕΓΑΛΕΜΠΟΡΩΝ.
Στόχος τους να μας βάλουν το τρομακτικό δίλλημα: ή να αποδεχτούμε να εργαζόμαστε χωρίς Συλλογικές Συμβάσεις και συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα ή να γίνουμε θύματα των δουλεμπορικών γραφείων και εμείς ή να σαπίσουμε στην ανεργία.
Αυτά τα διλλήματα δε χωράνε στη δική μας συνείδηση. Είμαστε αποφασισμένοι να αγωνιστούμε μέχρι τέλους για την υπεράσπιση των Συλλογικών μας κατακτήσεων και για το αναφαίρετο δικαίωμα στη δουλειά με αξιοπρέπεια.
Χθες ΤΡΙΤΗ 13/4/2010 αντιπροσωπεία των Προεδρείων μαζί με ανέργους του Κλάδου πραγματοποίησε παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ. απαιτώντας την παρέμβαση του Οργανισμού (ο οποίος από τη σύστασή του υποτίθεται ότι έχει στρατηγικό στόχο να παρεμβαίνει για να μειώνεται η ανεργία), ώστε τα ΕΛ.ΠΕ. (βασικός μέτοχος το Ελληνικό Δημόσιο) να προσλάβουν τους ανέργους των Σωματείων μας. Προτείναμε επίσης να αποσπαστούν υπάλληλοι του Ο.Α.Ε.Δ. στο Πέραμα για να έχουν την ευθύνη.
Για την προστασία των ανέργων ζητήσαμε επίσης άμεσα:
- Καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης 1.000 ευρώ χωρίς προϋποθέσεις.
- Να σφραγιστούν τα βιβλιάρια ασθενείας χωρίς καμία προϋπόθεση (το ΙΚΑ οφείλει στον Ο.Α.Ε.Δ. κατά τον Διοικητή του 6,5 δις ευρώ).
- Να δοθούν τα 1.200 ευρώ της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης του Δεκεμβρίου2009 στους 135 συναδέλφους που έχουν μείνει σε εκκρεμότητα.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΜΑΣ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
ΚΑΝΕΝΑΣ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ – ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΧΩΡΗΣΗ

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ
ΠΑΝΕΛ. ΕΝΩΣΗ ΑΜΜΟΒΟΛΙΣΤΩΝ – ΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ ΠΛΟΙΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΝΑΥΠΗΓΟΞΥΛΟΥΡΓΩΝ

Κάθε πρωί από όλους τους δρόμους της Ελευσίνας συρρέουν για εργασία στο Νέο Έργο όλες οι «Φυλές του Ισραήλ», τη στιγμή που οι Έλληνες εργαζόμενοι παραμένουν άνεργοι και λιμοκτονούν ! ! !
.
Είναι λυπηρό ! ! !

Στους συγκεντρωμένους διακρίναμε από το ΠΣΕΕΠ τους Χρήστο Δημητρίου του Αγωνιστικού Μετώπου και Χρήστο Πέππα της ΝΔΣΚ, καθώς και τους Γεν. Συμβούλους του ΠΣΕΕΠ Δημήτρη Μαρούγκα και Γιώργο Μπενέα.


Αντιπροσωπεία από τα σωματεία των ανέργων έγινε δεκτή από τους υπευθύνους του Νέου Έργου των ΕΛΠΕ και απέσπασαν υποσχέσεις για εργασία τις επόμενες ημέρες.




Και μέσα σ’ αυτή την καταχνιά και την ανέχεια τα ΣΩΜΑΤΕΙΑ Ν/ΖΩΝΗΣ βρίσκουν το κουράγιο και τη θέληση ως γνήσιοι Έλληνες να προτάσσουν παράλληλα με τις διεκδικήσεις τους και τον ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ! ! !

Τους αξίζουν συγχαρητήρια !


Κλικάρετε στις προσκλήσεις για μεγέθυνση


36 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

καλα οταν ηταν οι ενιαιοι μαυρογυαλουροι διοικηση στο σωματειο και μπαινοβγαιναν οι λευκορωσοι στις βεθ αχνα δεν εβγαζαν!παλι καλα εστω και αργα εβαλαν ξανα το επαναστατικο κουστουμι!αλλα τους πηραν γραμμη οι εργαζομενοι πλεον!

Ανώνυμος είπε...

ΕΙΔΑΝ ΚΙ ΑΠΟΕΙΔΑΝ ΟΙ ΑΝΕΡΓΟΙ ΤΗΣ ΖΩΝΗΣ ΤΟΥ ΠΕΡΑΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΗΡΑΝ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ.
ΤΗ ΜΙΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΑΘΗΝΩΝ ΚΟΡΙΝΘΟΥ ΜΕΡΑ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΠΕ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΚΑΙ Η ΟΥΡΑ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΦΤΑΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΕΤΤΑ, ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΚΑΝΟΥΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ ΤΩΝ ΕΛΠΕ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΔΙΥΛΙΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ...
ΜΠΟΥΧΤΙΣΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΤΟΥ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΛΕΓΕ ΠΟΣΟ ΚΑΚΙΑ ΗΤΑΝ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΣΟΚ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΣΕ ΜΕ ΜΙΑΣ ΣΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΕΛΠΕ....
ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΕΦΤΟΥΝ ΠΑΝΩ ΣΤΟΝ ΑΚΑΜΠΤΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ...
Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΙΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΟΣ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ !!!!!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΚΑΝΑ-ΔΥΟ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΡΑΜΥΘΑΤΖΗΔΩΝ...
ΣΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΠΑΓΚΑΛΟΥ ΚΑΙ ΣΤΗΣ ΧΡΙΣΤΟΦΙΛΟΠΟΥΛΟΥ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΑΝ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΙΟΥΣ ΨΗΦΟΦΟΡΟΥΣ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΟΥΣΑΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΩΝ ΕΛΠΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΣ ΠΑΠΙΕΣ...
ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΡΥΠΑΙΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΒΓΑΖΟΥΝ ΠΡΑΣΙΝΑ ΑΙΘΕΡΙΑ ΕΛΑΙΑ...
ΚΑΙ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...
ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ;;;;
ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.
ΟΠΟΙΟΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΕΙ ΠΡΩΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΒΛΕΠΕΙ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΓΧΡΩΜΟΥΣ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΟΥΝ ΠΟΔΑΡΑΤΟΙ ΣΤΑ ΕΛΠΕ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ...
(ΜΑΥΡΗ ΕΡΓΑΣΙΑ - ΟΝΟΜΑ ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑ)
ΑΛΛΑ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ Η ΚΑΤΣΕΛΗ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΔΕΝ ΠΟΥΛΗΣΕ ΣΤΟΝ ΟΛΠ;;;;;
ΟΠΟΥ ΝΑΝΑΙ ΘΑ ΣΚΑΣΕΙ ΚΙ ΕΚΕΙ.....

Ανώνυμος είπε...

Δυναμικά συνεχίζουν να υπερασπίζονται το δικαίωμά τους στη δουλειά και στις κατακτήσεις τους οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Στόχος η κλιμάκωση της αγωνιστικής δράσης που ήδη έχουν ξεκινήσει ενάντια στο σκλαβοπάζαρο που πάει να στηθεί με ευθύνη της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ και για λογαριασμό του Λάτση, για το έργο της επέκτασης των εγκαταστάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ, εφαρμόζοντας την εκτρωματική Συνθήκη Μπολκεστάιν.

Ανώνυμος είπε...

ΜΕΤΑΛΛΕΡΓΑΤΕΣ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ

Δε θα δεχτούμε κανένα δουλεμπόριο!

Νέα δυναμική κινητοποίηση έκαναν την Πέμπτη 8 Απρίλη έξω από τις εγκαταστάσεις των ΕΛΠΕ.

Πίσω από την αντεργατική νομοθεσία οχυρώνεται η εργοδοσία.

Εμείς δεν εγκρίνουμε κανένα δουλεμπόριο, «νόμιμο» ή παράνομο, ξεκαθάρισαν οι εργάτες.

Με δυναμική αγωνιστική κινητοποίηση μπροστά στη διοίκηση των Ελληνικών Πετρελαίων (ΕΛΠΕ), στον Ασπρόπυργο, οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, συσπειρωμένοι στα ταξικά τους συνδικάτα, διατράνωσαν την απόφασή τους να μην επιτρέψουν να εφαρμοστεί η συνθήκη Μπολκεστάιν για το έργο της επέκτασης των εγκαταστάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ. Ξεκαθάρισαν ότι θα μπλοκάρουν το σκλαβοπάζαρο που προετοιμάζουν κυβέρνηση και Λάτσης, με τη μεταφορά χιλιάδων ανασφάλιστων και χαμηλόμισθων εργατών από χώρες με ξηλωμένα εργασιακά δικαιώματα, για να χρησιμοποιηθούν ως σύγχρονοι δούλοι στα έργα αυτά.

Οι εργάτες διεκδικούν να προσληφθούν άνεργοι της Ζώνης με τις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και εργαζόμενοι της περιοχής.

Οι εργάτες συγκεντρώθηκαν την Πέμπτη 8 Απρίλη στη 1 το μεσημέρι - στη διάρκεια παύσης εργασιών από τις 12.30 μ.μ. - μπροστά από την πύλη των διυλιστηρίων Ασπροπύργου όπου βρίσκεται η διοίκηση των ΕΛΠΕ.
Ακριβώς την ώρα της κινητοποίησης μέσα στο κτίριο γινόταν εκδήλωση με την παρουσία και του προέδρου των ΕΛΠΕ Τ. Γιαννίτση (πρώην υπουργός Εργασίας του ΠΑΣΟΚ).
Οι εργαζόμενοι, συγκροτημένα και οργανωμένα, αποκρούοντας τους προπηλακισμούς «φουσκωτών», οι οποίοι επιχείρησαν να κλείσουν την πύλη, «εισέβαλαν» μέσα στις εγκαταστάσεις των διυλιστηρίων και επέβαλαν συνάντηση των προεδρείων των σωματείων τους με τον Τ. Γιαννίτση.

Ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου Πειραιά Σ. Πουλικόγιαννης, ενημερώνοντας στη συνέχεια τους συγκεντρωμένους για τα όσα ειπώθηκαν στη συνάντηση, ανέφερε ότι «ο Τ. Γιαννίτσης μας δήλωσε ότι η συνθήκη Μπολκεστάιν είναι νόμος του κράτους» και συνέχισε: «Για μας το νόμιμο και το παράνομο καθορίζεται με βάση τα συμφέροντά μας. Χρειάζονται 2.500 εργάτες που αφορούν ειδικότητες της Ζώνης. Προειδοποιούμε ότι το έργο της επέκτασης δεν πρόκειται να ξεκινήσει αν δεν είμαστε μέσα. Δεν πρόκειται να δεχτούμε το δουλεμπόριο για να κερδίζει ο Λάτσης». Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος του σωματείου των Αμμοβολιστών Γ. Δεληγιάννης σημείωσε ότι η προσπάθεια των ΕΛΠΕ να μεταφέρουν φτηνό εργατικό δυναμικό είναι μέρος της βάρβαρης αντιλαϊκής πολιτικής για να πληρώσουν την κρίση οι εργαζόμενοι, ενώ ο πρόεδρος του Σωματείου Ηλεκτρολόγων Θ. Παναγιωτόπουλος τόνισε: «Οι άνεργοι, όλοι οι εργάτες της Ζώνης δεν έχουμε άλλο δρόμο. Ο αγώνας θα κλιμακωθεί».

Ανώνυμος είπε...

Σε αγωνιστικό αναβρασμό βρέθηκαν σήμερα οι εργατοτεχνίτες της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης, οι οποίοι με συγκέντρωση από τις 05:30 το πρωί έξω απο τις εγκαταστάσεις της πρώην ΠΕΤΡΟΛΑ στην Ελευσίνα, απαιτούν στο έργο της επέκτασης της ΠΕΤΡΟΛΑ να προσληφθούν άνεργοι από τις ειδικότητές τους με βάση τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας τους.
Το Συνδικάτο Μετάλλου Πειραιά και η Πανελλήνια Ενωση Αμμοβολιστών αποφάσισαν παύση εργασιών και συμμετοχή στη συγκέντρωση, ενώ τα Σωματεία Ηλεκτρολόγων Πλοίων και Ναυπηγοξυλουργών κάλεσαν στη συγκέντρωση όλους τους άνεργους του κλάδου.
Οπως καταγγέλλουν τα σωματεία, τα σχέδια των ΕΛΠΕ για την επέκταση της ΠΕΤΡΟΛΑ, είναι ενεργοποιώντας τη συνθήκη Μπολκεστάιν να προσλάβουν φτηνούς ανασφάλιστους εργάτες μέσω γραφείων της Βουλγαρίας και της Ελλάδας.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΛΑ ΟΤΑΝ ΕΣΚΑΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΛΕΥΚΟΡΩΣΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ ΣΤΙΣ ΒΕΘ ΚΥΝΒΕΡΝΗΣΗ ΗΤΑΝ Η ΝΔ ΚΑΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΟ ΕΛΕΓΧΕ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟ ΚΚΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟΤΕ ΑΧΝΑ...ΜΟΥΓΓΑ ΕΙΧΕ ΠΕΣΕΙ..ΠΑΛΙ ΚΑΛΑ ΠΟΥ ΞΑΝΑΘΥΜΗΘΗΚΑΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΩΝ..ΤΟΥΣ ΕΙΧΑΝ ΠΑΡΑΣΥΡΕΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΕΣ ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΚΑΤΑΓΕΛΛΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ!

Ανώνυμος είπε...

ΑΝΤΕ ΡΕ ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ!!!
ΑΦΗΣΤΕ ΤΑ ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΒΟΥΛΓΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΛΕΥΚΟΡΩΣΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ!!!..ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΓΕΝΝΕΤΗΡΑΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!!!

ΕΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ?(ΓΙΑ ΨΑΞΤΕ ΤΟ)!!!!

Ανώνυμος είπε...

ΤΙ ΚΑΝΕΤΕ ΕΚΕΙ ΣΤΑ ΕΛΠΕ ΣΤΟΝ ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟ;
ΜΑΥΡΙΣΕ Ο ΟΥΡΑΝΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟ ΧΑΪΔΑΡΙ ΠΑΛΙ !
ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΗΦΑΙΣΤΕΙΟ ΤΗΣ ΙΣΛΑΝΔΙΑΣ.
ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΩΞΕΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΜΑΣ;

Ανώνυμος είπε...

MPENEA GIATI DEN GRAFEIS KATI GIA THN FYLAKSI TIS KLOPES KAI TOYS BANDALISMOYS POY EXOYN GINEI KATHIMERINO FAINOMENO STIS BEE????????????

BENEAS GEORGIOS είπε...

Αυτοί που έχουν τα γένια, έχουν και τα χτένια.
Τις λύσεις τις έχω, αλλά δεν πληρώνομαι γι’ αυτό.
Να χαίρονται τις επιλογές τους οι πρώην, οι νυν και οι επόμενοι.
Ας λουστούν τώρα τις συνέπειες !

Ανώνυμος είπε...

Τα αποτελεσματα των εκλογων για την υγιενη στην ελευσινα δεν θα τα δημοσιοποιησεις?γιατι?επειδη τα πραγματα εξελιχθηκαν πολυ ασχημα για το ενιαιο συνονθυλλευμα?...

Ανώνυμος είπε...

ΕΓΩ ΕΜΑΘΑ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΒΓΗΚΕ Ο ΑΡΙΣΤΕΙΔΗΣ ΚΟΤΑΚΟΣ ΤΗΣ ΕΛΚΕ
ΠΑΛΙ ΠΟΡΤΑ ΕΦΑΓΕ Η ΠΑΣΚΕ
ΑΛΗΘΕΥΕΙ;;;

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΙ Η ΔΑΚΕ ΠΟΡΤΑ ΕΦΑΓΕ ΦΙΛΑΡΑΚΙ.
ΕΙΧΕ ΤΡΕΙΣ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΗΚΕ Ο ΕΝΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΠΑΣΚΕ.
ΠΑΡΑΜΙΛΑΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΙΚΟΥ ΟΛΟΙ.

BENEAS GEORGIOS είπε...

ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ Α.Ε

ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΚΛΟΓΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΙΣ ΒΕΕ

14-4-2010


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΩΝ


ΕΓΓΕΓΡΑΜΕΝΟI:503

ΨΗΦΙΣΑΝ:353

ΑΚΥΡΑ:2

ΛΕΥΚΑ:4

ΕΛΑΒΑΝ:

1. Γιαννίκος Παναγιώτης:149

2. Ζορμπάς Παναγιώτης:160

3. Κολυβάς Νικόλαος:36

4. Κοτάκος Αριστείδης:181

5. Μεϊντάνης Ιωάννης:193

6. Παπασχοινοπούλου Άννα:26

7. Ψαράκης Χαράλαμπος:224



ΕΚΛΕΓΟΝΤΑΙ :

1. Ψαράκης Χαράλαμπος

2. Μεϊντάνης Ιωάννης

3. Κοτάκος Αριστείδης

4. Ζορμπάς Παναγιώτης

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΟΙ:

1. Γιαννίκος Παναγιώτης

2. Κολυβάς Νικόλαος



ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Παπαγεωργίου Συλλαϊδής

ΤΑ ΜΕΛΗ

Πολεμικός Λουκάς
Τσιρογιάννης Νικόλαος

ΑΝΑΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΜΕΛΗ

Αντωνίου Μελέτιος

Ανώνυμος είπε...

καλα δεν παιζεστε..ειστε οι ενιαιοι παπατζηδες απιστευτοι...ολοι παραμιλανε που δεν βγηκε ειναι αληθεια..πεσατε ολοι πανω του και δεν τον βγαλατε!...πλεον ο ενιαιος τιτανικος βυθιστηκε...εφυγαν και οι τελευταιοι....ΠΑΣΚΕ-ΔΑΚΕ περιπατο εκαναν...στην ελευσινα οι εργαζομενοι εχουν καταλαβει τα παιχνιδια των ενιαιων μαυρογυαλουρων και τους απαντουν σε καθε ευκαιρια!

Ανώνυμος είπε...

ΠΑΣΚΙΤΗΗΗΗ
ΚΑΛΟΧΩΝΕΥΤΑ ΤΑ ΑΓΓΟΥΡΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΧΩΝΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ Ο GIORGΑKIS

ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΕ ΓΙ ΑΥΤΑ;;;;;;;

Ανώνυμος είπε...

Για τον αλογοσκουφη που διελυσε οικονομικα την χωρα και μας εκανε διεθνως ρομπα ΘΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΕΝΙΑΙΟ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΤΟΥ ΚΚΕ?

Ανώνυμος είπε...

ΡΕ ΠΑΣΚΙΤΗΗΗΗ
ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΡΩΤΑΣ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΟ ΣΟΥ ΤΗΣ ΔΑΚΕ ΕΛΠΕ ΝΑ ΣΟΥ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ;;;;;;;;;;;;
ΕΧΕΙ ΚΑΛΗ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟ..... ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ.......

Ανώνυμος είπε...

ΜΩΡΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ,ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΡΝΤΙΝΑΤΣΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΡΩΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΕ ΔΑΚΕ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ..ΡΩΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ...ΠΟΛΥΧΡΩΜΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ..

Ανώνυμος είπε...

olo klaine ta alogakia
stoy petroy ta skalakia!

Ανώνυμος είπε...

ΜΩΡΗ ΜΑΡΙΟΝΕΤΑ ΤΟΥ ΚΚΕ,ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΟΚΚΙΝΗ ΟΡΝΤΙΝΑΤΣΑ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΡΩΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΜΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΛΝΕ Ο ΠΑΠΠΟΥΣ ΣΤΟΝ ΑΛΟΓΟΣΚΟΥΦΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΚΕ ΔΑΚΕ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟ ΦΙΛΟΕΡΓΟΔΟΤΙΚΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΔΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΒΟΗΤΗΣ ΓΑΛΑΖΙΑΣ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ..ΡΩΤΑ ΝΑ ΣΟΥ ΠΟΥΝ ΤΑ ΕΝΙΑΙΑ ΦΙΛΑΡΑΚΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΑ ΛΕΝΕ ΟΛΑ...ΠΟΛΥΧΡΩΜΕ ΚΩΛΟΤΟΥΜΠΑ..

Ανώνυμος είπε...

mas ta kanate tsourekia...
mia einai h ousia den yparxei sunousia!!!

Ανώνυμος είπε...

Οπως λενε οι πυξ-λαξ υπαρχει συνουσια αλλα ειναι μυστικη απο το ομωνυμο τραγουδι ''Μια συνουσια μυστικη".

Ανώνυμος είπε...

Οπως λενε οι πυξ-λαξ υπαρχει συνουσια αλλα ειναι μυστικη απο το ομωνυμο τραγουδι ''Μια συνουσια μυστικη".

foyrtoynas είπε...

Η ΑΛΗΤΕΙΑΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΟΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΣΗΝΘΗΚΗ ΠΟΛΚΕΣΤΑΙΝ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΡΑΘΥΡΑ ΚΑΙ ΛΕΝΕ ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΗΣΤΕΥΟΥΜΑΙ ΑΚΟΜΑ?

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης, μέσω δημοσιευμάτων (πηγή όλων είναι ένα NON PAPER , που κυκλοφόρησε από τη Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ.) και συκοφάντησης του αγώνα μας , που μας παρουσιάζει ως υπονομευτές της επένδυσης και ότι θέλουμε τάχα να στείλουμε τους δικούς μας για δουλειά . Καλό θα ήταν τα γνωστά «παπαγαλάκια» του Λάτση πριν αναπαράγουν αυτές τις αθλιότητες να διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους . Μας προβληματίζει φυσικά το γεγονός, ότι ενώ έχουν γίνει δέκτες δεκάδων Δελτίων τύπου των Σωματείων μας , γνωρίζοντας όλη την εξέλιξη των κινητοποιήσεων μας το τελευταίο τετράμηνο , κάνουν «την πάπια» .

Ανώνυμος είπε...

Δική μας πρόταση , γραπτή και επίσημη , (Α.Π. 77/2010 στις 14/4/2010) ήταν οι προσλήψεις μα γίνουν μέσω του Ο.Α.Ε.Δ. .

Η Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. , σε συνάντησή μας στις 15/4/2010 , μας ζήτησε να φτιάξουμε καταστάσεις των ανέργων και να τους τις καταθέσουμε για να τις δώσουν στους Εργολάβους . Έγινε δημόσιο κάλεσμα προς άπαντες τους ανέργους από το Θριάσειο και από τη γύρω περιοχή να δώσουν αναλυτικά τα στοιχεία τους . Δεν ζητήθηκε κανένα «πιστοποιητικό φρονημάτων» από κανέναν , όπως πολύ καλά ξέρουμε ότι κάνουν κάποιοι άλλοι . Δεν είναι ούτε στην ιδεολογία μας , ούτε στην ηθική μας

Ανώνυμος είπε...

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :

· Να σταματήσει το δουλεμπόριο που έχει στηθεί από τη Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. με την αξιοποίηση της συνθήκης ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΙΝ και τις πλάτες Κυβέρνησης και συνδικαλιστικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ.

· Να προσληφθούν οι άνεργοι εργατοτεχνίτες από τη Ν/ ΖΩΝΗ και την ευρύτερη περιοχή του Θριάσειου , με σεβασμό στις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και συγκροτημένα δικαιώματά μας



ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ



ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «Η ΜΑΣΙΝΑ»

Ανώνυμος είπε...

Οι καταστάσεις κατατέθηκαν στα γραφεία των ΕΛ.ΠΕ. στις 19/4/2010 με Α.Π. 2830 .

Η στάση των ΕΛ.ΠΕ. άλλαξε όταν οι πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) σε Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας , Π.Ο.Ε.Μ. και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ έκαναν παρέμβαση , μπλοκάροντας τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί (Εργολάβοι μας μετέφεραν μάλιστα ότι αποδέχτηκαν την ύπαρξη των δουλεμπορικών σε ποσοστό 60%) και εγγυήθηκαν ότι το υπόλοιπο 40% θα είναι με χαμηλό μεροκάματο .

Ανώνυμος είπε...

Ωστόσο η Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. έκλεισε συμφωνία με δουλεμπορικό γραφείο από την Ιταλία την SIM , στήνοντας ένα «σκλαβοπάζαρο» , με μεταφορά εκατοντάδων ανασφάλιστων και χαμηλόμισθων εργατών (από χώρες με ισοπεδωμένα εργασιακά δικαιώματα) , αξιοποιώντας το «έκτρωμα» της συνθήκης ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΙΝ και εκβιάζοντας εμάς εάν θέλουμε να κάνουμε μεροκάματο : ή να αποδεχτούμε να εργαζόμαστε χωρίς τις ισχύουσες Σ.Σ.Ε. και τα κεκτημένα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα μας ή να γίνουμε θύματα και εμείς των δουλεμπορικών γραφείων , αναζητώντας την τύχη μας σε κάποια χώρα του εξωτερικού ή να σαπίσουμε στην ανεργία .

Από την πρώτη στιγμή των κινητοποιήσεων μας , εδώ και 4 μήνες και στις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε και με τη Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. και με τον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ. και με τον Υπουργό Εργασίας, ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ αυτούς τους σχεδιασμούς και ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο .

Έχουμε καταθέσει γραπτά παντού το αίτημά μας να προσληφθούν οι άνεργοι ειδικευμένοι εργατοτεχνίτες που ζουν στη χώρα μας (ανεξάρτητα από την εθνική τους καταγωγή) με τις ισχύουσες Σ.Σ.Ε. της χώρας μας και όχι από τα δουλεμπορικά γραφεία .

Η απάντηση που πήραμε από τα στόματα όλων ήταν ότι το αίτημά μας ήταν πέρα για πέρα δίκαιο και ότι θα προχωρούσαν σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις για τη θετική επίλυση του

Ανώνυμος είπε...

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΠΕΙΡΑΙΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «Η ΜΑΣΙΝΑ»



Πειραιάς 14/5/2010



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα προϋπολογισμού πάνω από 1 δις ευρώ , έχει ξεκινήσει από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στην Ελευσίνα (το 35% των ΕΛ.ΠΕ. ανήκει στο Δημόσιο) και αφορά την επέκταση των Διυλιστηρίων αλλά και τον εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων μονάδων.

Για το έργο αυτό προβλέπεται να δουλέψουν 2.500 εργαζόμενοι , για διάστημα πέρα των 2 ετών , που αφορούν στις ειδικότητες των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης (όπου εδώ και 1,5 χρόνο μαστίζεται από την ανεργία , σε ποσοστό που ξεπερνάει το 75%) και Μεταλλουργικών Βιοτεχνιών του Θριάσειου , που κλείνουν το τελευταίο διάστημα , απολύοντας το έμπειρο εργατοτεχνικό δυναμικό τους

Ανώνυμος είπε...

Υπόδειγμα εργοδοτικού συνδικαλισμού αποτελεί η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ στο Σωματείο Εργαζομένων στα «Ελληνικά Πετρέλαια». Οι πρασινογάλαζοι συνδικαλιστές, χωρίς να τους ενδιαφέρει να κρατήσουν ούτε τα στοιχειώδη προσχήματα, δίνουν όποτε κληθούν από την εργοδοσία του Λάτση την αμέριστη συμπαράστασή τους ώστε να εξυπηρετήσουν τα όποια σχέδια.

Τελευταίο κρούσμα αποτέλεσε η ανακοίνωση που έσπευσε να βγάλει την περασμένη βδομάδα ταυτόχρονα με τη διοίκηση της επιχείρησης πετώντας λάσπη στα ταξικά συνδικάτα μετάλλου της Ζώνης και της Ελευσίνας και στο ΠΑΜΕ, για τον αγώνα που δίνουν ενάντια στην εφαρμογή της Συνθήκης Μπολκεστάιν, που τσακίζει τα μεροκάματα των εργατών, στα έργα επέκτασης των εγκαταστάσεων της ΠΕΤΡΟΛΑ.

Τα ίδια αντανακλαστικά είχε δείξει η πλειοψηφία του σωματείου (ακριβώς τέτοια εποχή το 2008) όταν η εργοδοσία είχε στριμωχτεί από τις αντιδράσεις κατοίκων και φορέων του Θριασίου ενάντια στην επέκταση των εγκαταστάσεων με τους όρους που εγκυμονεί κινδύνους για τους κατοίκους της περιοχής και για τους ίδιους τους εργαζομένους. Γιατί μέτρα ασφάλειας η εργοδοσία συνήθως απαξιεί να πάρει. Και αν πάρει είναι για το θεαθήναι. Αλλωστε εκρήξεις στην ΠΕΤΡΟΛΑ έχουν γίνει στο παρελθόν και με θύματα. Και τότε πάλι, θυμίζουμε, η πλειοψηφία ΠΑΣΚΕ - ΔΑΚΕ, μετά από συνάντηση με τη διοίκηση, έβγαλε τρισέλιδη ανακοίνωση χρησιμοποιώντας όλα όσα υποστήριζε η επιχείρηση για τη νέα επένδυση. Μάλιστα, όπως κατηγορεί σήμερα τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τότε εγκαλούσε την τοπική κοινωνία γιατί εναντιώθηκε με κινητοποιήσεις σ' αυτήν την επέκταση. Αλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι για να προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση των ΕΛΠΕ έβαλαν πλάτη ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ, εξυπηρετώντας τότε και τα κυβερνητικά σχέδια. Με τέτοιο σωματείο στη δούλεψή της η εργοδοσία, τι άλλο να ζητήσει! Αυτοί όμως που πλέον έχουν ακόμα μεγαλύτερη εμπειρία και πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα για τον εργοδοτικό συνδικαλισμό είναι οι εργαζόμενοι στα ΕΛΠΕ και όχι μόνο.

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ την προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης, μέσω δημοσιευμάτων (πηγή όλων είναι ένα NON PAPER , που κυκλοφόρησε από τη Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ.) και συκοφάντησης του αγώνα μας , που μας παρουσιάζει ως υπονομευτές της επένδυσης και ότι θέλουμε τάχα να στείλουμε τους δικούς μας για δουλειά . Καλό θα ήταν τα γνωστά «παπαγαλάκια» του Λάτση πριν αναπαράγουν αυτές τις αθλιότητες να διασταυρώνουν τις πληροφορίες τους . Μας προβληματίζει φυσικά το γεγονός, ότι ενώ έχουν γίνει δέκτες δεκάδων Δελτίων τύπου των Σωματείων μας , γνωρίζοντας όλη την εξέλιξη των κινητοποιήσεων μας το τελευταίο τετράμηνο , κάνουν «την πάπια» .
Δική μας πρόταση , γραπτή και επίσημη , (Α.Π. 77/2010 στις 14/4/2010) ήταν οι προσλήψεις μα γίνουν μέσω του Ο.Α.Ε.Δ. .
Η Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. , σε συνάντησή μας στις 15/4/2010 , μας ζήτησε να φτιάξουμε καταστάσεις των ανέργων και να τους τις καταθέσουμε για να τις δώσουν στους Εργολάβους . Έγινε δημόσιο κάλεσμα προς άπαντες τους ανέργους από το Θριάσειο και από τη γύρω περιοχή να δώσουν αναλυτικά τα στοιχεία τους . Δεν ζητήθηκε κανένα «πιστοποιητικό φρονημάτων» από κανέναν , όπως πολύ καλά ξέρουμε ότι κάνουν κάποιοι άλλοι . Δεν είναι ούτε στην ιδεολογία μας , ούτε στην ηθική μας .
Οι καταστάσεις κατατέθηκαν στα γραφεία των ΕΛ.ΠΕ. στις 19/4/2010 με Α.Π. 2830
Η στάση των ΕΛ.ΠΕ. άλλαξε όταν οι πλειοψηφίες (ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ) σε Εργατικό Κέντρο Ελευσίνας , Π.Ο.Ε.Μ. και ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΕΙΔΗ έκαναν παρέμβαση , μπλοκάροντας τη συμφωνία που είχε επιτευχθεί (Εργολάβοι μας μετέφεραν μάλιστα ότι αποδέχτηκαν την ύπαρξη των δουλεμπορικών σε ποσοστό 60%) και εγγυήθηκαν ότι το υπόλοιπο 40% θα είναι με χαμηλό μεροκάματο .
Εργοδοσία και «πρασινογάλαζοι» συνδικαλιστές θέλουν να βάλουν φραγμό με αυτό το βρώμικο τρόπο στην επιτυχημένη δράση των συνδικάτων μας, τα οποία με τη σκληρή τους μάχη ξεμπροστιάζουν το «σκλαβοπάζαρο» με ξένους φτηνούς εργάτες που είχε ξεκινήσει μέσα στο εργοτάξιο. Γιατί τα συνδικάτα μας συνεχίζουν να βρίσκονται κάθε μέρα από τα ξημερώματα έξω από την πύλη του εργοταξίου και συνεχίζουν τον αγώνα για εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων, για να συσπειρωθούν οι εργαζόμενοι στα σωματεία μας και να διεκδικήσουν τα εργασιακά δικαιώματά τους. Γιατί τα δικά μας συνδικάτα ήταν που λίγο καιρό πριν όταν με μπροστάρηδες αυτούς που αποκαλούν οι εργοδότες "τοποτηρητές", με τον αγώνα τους και τον αγώνα των εργαζομένων στους εργολάβους κατάφεραν αύξηση 18% στο κάθε μεροκάματο των ενοικιαζόμενων από εργολαβικά συνεργεία!
Η αύξηση αυτή όμως παρέμεινε στους εργαζόμενους που εργάζονται αυτή τη στιγμή στη συντήρηση των ΕΛ.ΠΕ., αλλά οι "τοποτηρητές κομισάριοι" όπως αποκαλεί τους πρωτοπόρους εργάτες η συκοφαντική προπαγάνδα των ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ και Διοίκησης ΕΛ.ΠΕ. είναι άνεργοι.
Κυρίως όμως τους ενοχλεί γιατί οι εργαζόμενοι αντιλαμβάνονται ποιοι παλεύουν στην πράξη στο πλάι τους για την υπεράσπιση των συμφερόντων τους και ποιοι τους ξεπουλούν καθημερινά.
ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΜΑΗ
ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
( ΠΛ. ΗΡΩΩΝ ) ΣΤΙΣ 6:30 μ.μ.

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΤΗΣ Ν/ΖΩΝΗΣ
ΜΕ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΟΥ ΜΕΣΟΥ
ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ
ΣΤΙΣ 5:30 μ.μ. ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ ΤΟΥ ΣΧΙΣΤΟΥ

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ :
• Να σταματήσει το δουλεμπόριο που έχει στηθεί από τη Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. με την αξιοποίηση της συνθήκης ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΙΝ και τις πλάτες Κυβέρνησης και συνδικαλιστικών παρατάξεων ΠΑΣΚΕ – ΔΑΚΕ.
• Να προσληφθούν οι άνεργοι εργατοτεχνίτες από τη Ν/ ΖΩΝΗ και την ευρύτερη περιοχή του Θριάσειου , με σεβασμό στις ισχύουσες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και τα συγκροτημένα δικαιώματά μας

ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «Η ΜΑΣΙΝΑ»

Ανώνυμος είπε...

ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΝΑΥΠΗΓΟΕΠΙΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗΣ ΖΩΝΗΣ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΜΕΤΑΛΛΟΥ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ «Η ΜΑΣΙΝΑ» Πειραιάς 22/5/2010
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ένα από τα μεγαλύτερα επενδυτικά προγράμματα προϋπολογισμού πάνω από 1,2 δις ευρώ , έχει ξεκινήσει από τα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ στην Ελευσίνα (το 35% των ΕΛ.ΠΕ. ανήκει στο Δημόσιο) και αφορά την επέκταση των Διυλιστηρίων αλλά και τον εκσυγχρονισμό των ήδη υπαρχόντων μονάδων.
Για το έργο αυτό προβλέπεται να δουλέψουν πάνω από 2.500 εργαζόμενοι , για διάστημα πέρα των 2 ετών , που αφορούν στις ειδικότητες των εργατοτεχνιτών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης (όπου εδώ και 1,5 χρόνο μαστίζεται από την ανεργία , σε ποσοστό που ξεπερνάει το 75%) και Μεταλλουργικών Βιοτεχνιών του Θριάσειου , που κλείνουν το τελευταίο διάστημα , απολύοντας το έμπειρο εργατοτεχνικό δυναμικό τους .
Ωστόσο η Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ. έκλεισε συμφωνία με δουλεμπορικά γραφεία από την Ιταλία όπως την SIM κ.α. , στήνοντας ένα «σκλαβοπάζαρο» , με μεταφορά εκατοντάδων ανασφάλιστων και χαμηλόμισθων εργατών (από χώρες με ισοπεδωμένα εργασιακά δικαιώματα) , αξιοποιώντας το «έκτρωμα» της συνθήκης ΜΠΟΛΚΕΝΣΤΑΙΝ (που ψήφισαν και στηρίζουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ καθώς και ΝΔ - ΛΑΟΣ) εκβιάζοντας εμάς εάν θέλουμε να κάνουμε μεροκάματο: ή να αποδεχτούμε να εργαζόμαστε χωρίς τις ισχύουσες Σ.Σ.Ε. και τα κεκτημένα συγκροτημένα εργασιακά δικαιώματα μας ή να γίνουμε θύματα και εμείς των δουλεμπορικών γραφείων ( αναζητώντας την τύχη μας σε κάποια χώρα του εξωτερικού) ή να σαπίσουμε στην ανεργία .
Από την πρώτη στιγμή των κινητοποιήσεων μας , εδώ και 4 μήνες και στις συναντήσεις που πραγματοποιήσαμε και με τη Διοίκηση των ΕΛ.ΠΕ., και με τον Διοικητή του Ο.Α.Ε.Δ., και με τον Υπουργό Εργασίας, ΚΑΤΑΓΓΕΙΛΑΜΕ αυτούς τους σχεδιασμούς και ΑΠΑΙΤΗΣΑΜΕ να σταματήσει το σκλαβοπάζαρο .
Έχουμε καταθέσει γραπτά παντού το αίτημά μας να προσληφθούν οι άνεργοι ειδικευμένοι εργατοτεχνίτες που ζουν στη χώρα μας (ανεξάρτητα από την εθνική τους καταγωγή) με τις ισχύουσες Σ.Σ.Ε. της χώρας μας και όχι από τα δουλεμπορικά γραφεία .
Η απάντηση που πήραμε από τα στόματα όλων ήταν ότι το αίτημά μας ήταν πέρα για πέρα δίκαιο και ότι θα προχωρούσαν σε όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις για τη θετική επίλυση του .

Ανώνυμος είπε...

ΑΡΚΕΤΑ ΜΕ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΚΑΙ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΤΗΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ,ΠΟΥ ΜΕΘΟΔΕΥΣΑΝ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΠΑΡΑΓΩΓΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΤΗΣ PETROLA.!!!
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ.!!! <> ΣΤΑ ΑΝΔΡΙΚΕΛΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΑΝΘΡΩΠΟΕΙΔΗ,ΠΟΥ ΞΕΠΟΥΛΙΣΑΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΠΟΥ ΑΝΑΠΝΕΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ... ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ....