Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2009

Σήκω Χριστόδουλε να δεις τα παιδιά της αλλαγής…

«Ελληνοποιούν», μπερδεύουν, μεθοδεύουν...

Άναυδοι παρακολουθούν οι πολίτες τα έργα και τις ημέρες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, λίγους μόλις μήνες μετά την ανάληψη της εξουσίας από τους «πράσινους». Στην οικονομία, η μια υποβάθμιση διαδέχεται την άλλη, θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια την υπόσταση του ελληνικού κράτους. Από την άλλη και ενώ ο πρωθυπουργός κάνει λόγο για κινδύνους για την εθνική μας κυριαρχία, η κυβέρνησή του καταβάλλει προσπάθειες για τον εθνικό και θρησκευτικό αποχρωματισμό της χώρας, ετοιμάζοντας την αθρόα χορήγηση υπηκοοτήτων. Και όλα αυτά, την ώρα που σε πανελλαδική δημοσκόπηση της Kάπα Research, το 51,6% των Ελλήνων φέρεται να θεωρεί «απειλή» την παρουσία των μεταναστών στη χώρα μας, σε αντίθεση με το 30,6% που τη θεωρεί «ευκαιρία».
Παράλληλα όμως, βρίσκεται σε εξέλιξη ένα επικοινωνιακό παιχνίδι, ώστε οι πολίτες να μην αντιληφθούν την πλεκτάνη που το εθνομηδενιστικό ΠΑΣΟΚ, στήνει εις βάρος του εθνικού κορμού. Στο πλαίσιο αυτό, επενδύουν στη σκανδαλολογία. Πρόταση λοιπόν για πέντε (!!!) εξεταστικές επιτροπές (μεταξύ των οποίων και για την πώληση της «Γερμανός» στην COSMOTE...), με τη ΝΔ να υπογραμμίζει ότι «δεν πέρασαν πολλές μέρες και οι πολιτικές επιφυλάξεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης επιβεβαιώνονται πλήρως. Καθώς η πλειοψηφία του ΠΑΣΟΚ επιδίδεται σε “μαζική βιομηχανική παραγωγή” προτάσεων για Εξεταστικές Επιτροπές, που ήδη - με τη σημερινή που υποβλήθηκε - φθάνουν τον αριθμό πέντε…
Η προσπάθεια της ηγετικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ να εκτρέψει την προσοχή του ελληνικού λαού από την προφανή αδυναμία του κ. Παπανδρέου να κυβερνήσει αποτελεσματικά, σε αναλώσιμα “θεάματα”, καθίσταται πλέον κραυγαλέα και εκθέτει τον Πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του».

Οικονομία

Mάθαμε δια του κυβερνητικού εκπροσώπου για μια υποβάθμιση που δεν είναι υποβάθμιση, της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας. Διαβάστε το παρακάτω και παρακαλούμε πολύ, αν βγάλετε άκρη, να μας ενημερώσετε:
«Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε, τι έγινε με τον οίκο Moody`s. Υπάρχει μια σχετική υποβάθμιση, αλλά είναι πολύ πιο θετική από τις άλλες υποβαθμίσεις και από όλα αυτά τα οποία εξελίσσονται το τελευταίο χρονικό διάστημα στην ελληνική οικονομία… Μια υποβάθμιση είναι πάντα υποβάθμιση. Αλλά κρίνουμε στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία και κρίνουμε τι σημαίνει η κάθε υποβάθμιση. Και αυτό που είπα, το επαναλαμβάνω: στη συγκεκριμένη υποβάθμιση, βρισκόμαστε πάλι στο βαθμό Α και μάλιστα πέφτουν τα spreads, που σημαίνει ότι κρίνεται θετική από τις διεθνείς αγορές».
Η τελευταία λοιπόν υποβάθμιση, «είναι πολύ πιο θετική από τις άλλες υποβαθμίσεις». Μάλιστα. Τώρα, πως είναι δυνατόν να χρησιμοποιείται το επίθετο «θετική» για να πλαισιώσει έναν αρνητικό όρο όπως η «υποβάθμιση», αυτό είναι ένα μάλλον αναπάντητο ερώτημα. Η προσφυγή εδώ σε γλωσσολόγους, δεν θα μας λύσει το πρόβλημα. Το ΠΑΣΟΚ αποδεικνύει τον αδόκιμο χαρακτήρα του ! Ό,τι θέλουν λένε, με την ανοχή των ΜΜΕ. Υπόψη: εκτός από τη μείωση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας, ανάλογη εξέλιξη υπήρξε και για το Δήμο Αθηναίων και τρεις μεγάλες ελληνικές τράπεζες ! Την ίδια ώρα, οι του ΠΑΣΟΚ, επιστρατεύοντας και τον φίλο τους τον Αρχιεπίσκοπο, το έριξαν στο «συμπονετικό καπιταλισμό», υιοθετώντας ένα δόγμα της σκληρής ρεπουμπλικανικής Δεξιάς των ΗΠΑ. Παπανδρέου και Ιερώνυμος επισκέφθηκαν μαζί, πριν τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, το δημοτικό κέντρο σίτισης αστέγων της Αθήνας...

Αλλοίωση του εθνικού κορμού στο βωμό μικροκομματικών συμφερόντων

Όλα τα παραπάνω θα κριθούν πολύ αυστηρά και στο ΠΑΣΟΚ το ξέρουν ότι θα μείνουν άνευ ψηφοφόρων. Και φροντίζουν γι’ αυτό... Σκοπεύουν λοιπόν να χορηγήσουν ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου σε μετανάστες, για να μπορούν να ανανεώσουν την εκλογική τους δεξαμενή, έστω και με οπισθοδρομικά, ισλαμικά κυρίως, στοιχεία (δεν αντιλαμβάνονται ότι οι μετανάστες θα κάνουν σε βάθος χρόνου δικά τους κόμματα...) ! Ειδικότερα, όπως προκύπτει από το υπουργικό συμβούλιο, οι του ΠΑΣΟΚ σκοπεύουν να αποδώσουν την ελληνική ιθαγένεια στα παιδιά μεταναστών που γεννήθηκαν στην Ελλάδα (με τον όρο οι γονείς να διαμένουν στη χώρα μας τουλάχιστον 5ετία, αν και αυτό είναι δύσκολο να αποδειχθεί καθώς όλοι αυτοί έχουν μπει παράνομα στη χώρα), αλλά και ψήφο στους επί τριετία διαμένοντες στη χώρα μας μετανάστες, για τις επόμενες εκλογές στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.
Όλα αυτά με τη συνδρομή των διεθνιστών του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ, που τρίβουν τα χέρια τους με ευχαρίστηση. Αλλά και με τη συνδρομή της αλωμένης (πάλαι ποτέ ελληνικής) εκκλησίας μας, που (προσφέροντας άλλοθι, ενώ έχει εδώ και καιρό υποταχθεί στη Νέα Τάξη και υιοθετήσει τον οικουμενισμό) επικαλείται μέσω κύκλων της την καλοσύνη προς το συνάνθρωπο και παρίσταται δια του Αρχιεπισκόπου στο υπουργικό συμβούλιο! Αν δεν είναι αυτό πρωτοφανής ενέργεια... Η Εκκλησία μας στην υπηρεσία της κυβέρνησης του εθνομηδενιστικού ΠΑΣΟΚ; Ή o tempora o mores (ω καιροί ω ήθη); «Χαίρομαι που η Εκκλησία συμβάλλει στη στήριξη των αποκλεισμένων και των μεταναστών, θα σταθούμε αρωγοί στο έργο της εκκλησίας», δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου...
Στην κυβέρνηση, μιλάνε για δημόσια διαβούλευση και «συζήτηση» με τα άλλα κόμματα στη Βουλή (έχοντας στο τσεπάκι εκεί τους αριθμούς, αλλά και τη στήριξη του διαπλεκόμενου «προοδευτικού» Τύπου) και μέσω συζήτησης στο... Internet! Εκεί όπου ένα πολύ μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού, δεν έχει πρόσβαση ! Αλλά και να είχε... Αποφασίζουν λοιπόν και διατάζουν τη μετατροπή της χώρας μας σε πολυεθνικό σκουπιδοτενεκέ, θυσιάζοντας την ίδια την υπόσταση της χώρας στα μικροκομματικά τους συμφέροντα !

Νίκος Χιδίρογλου

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

να πας να πνιγείς εσύ,ο Γιωργάκης και ο απαίσιος,αλήστου μνήμης χουντικός Χριστόδουλος-πίσσα στα κόκκαλά του που έλεγε κι ο Καζαντζάκης...