Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2009

Σημαντική, όσο και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα…

Ο Χρήστος Λαμπράκης, του γνωστού Δ.Ο.Λ. δεν είναι πλέον μαζί μας. Απεβίωσε σήμερα το πρωί κλείνοντας ένα σημαντικό Πολιτικό-Ιστορικό κύκλο. Η επόμενη μέρα δεν πρόκειται να είναι ίδια, όσον αφορά τις εξελίξεις και τις παρεμβάσεις του συγκροτήματος στην πολιτική ζωή του τόπου.
.
Ο αποθανών δεδικαίωται ! Η ιστορία θα κρίνει ! Η ζωή συνεχίζεται !

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ίσως ήρθε η ώρα να πούμε κάποια πράγματα για τον Χρήστο Λαμπράκη. Καλά να είναι εκεί που είναι αλλά επειδή θα τον ...αγιοποιήσουν τα ΜΜΕ πρέπει να πούμε ότι ο Λαμπράκης ήταν ο κατ'εξοχήν άνθρωπος της διαπλοκής που προωθούσε τους δικούς του ανθρώπους και όταν ήθελε ΕΡΙΧΝΕ κυβερνήσεις! Πράγματι είχε τρέλα με την μουσική και την τέχνη. Γιαυτό και το όραμα του , το μέγαρο μουσικής έγινε πραγματικότητα. ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ. Ο Ελληνικός λαός το πλήρωσε. Όλοι φοβόντουσαν τον Λαμπράκη και του χρέωσαν ένα κρατικό έργο που έγινε με χρήματα του φορολογούμενου πολίτη.

Ο Λαμπράκης και οι συν αυτώ, έχουν...


τεράστια ευθύνη για όσα δεινά τραβάει ο τόπος. Απέκρυπταν επί χρόνια τους δανεισμούς και την λανθασμένη πορεία που είχε πάρει η χώρα επειδή ήθελαν να στηρίξουν τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Για δικούς τους λόγους.
Ο κόσμος από που θα ενημερωνόταν; Από ποιο ΜΜΕ θα μπορούσε να μάθει την αλήθεια; Μικρές εταιρείες καταστράφηκαν και τα ΜΜΕ γιγαντώθηκαν. Είχαν τις πληροφορίες και γνώριζαν τι και πως. Πότε θα γίνει το κακό και όλα όσα έρχονται ή ήρθαν στο χρηματιστήριο.

Η ιστορία δεν ξαναγράφεται αλλά ούτε πρέπει να παραποιείται και να λέμε τον Λαμπράκη εθνικό ευεργέτη. Είπαμε ότι ευεργέτες είναι οι : Ζάππας, Ευγενίδης, Συγγρός κ.α. που προσέφεραν στον τόπο. Από την τσέπη τους.

Είδατε ποιοι ήταν στην κηδεία του Λαμπράκη; Όλοι οι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, παράγοντες και πολιτικοί. Μα όλοι. Από όλα τα κόμματα. Πόσοι απλοί και ...ανώνυμοι άνθρωποι πήγαν στην κηδεία του; Απλός δεν ήταν και αυτός; Έτσι μας έλεγαν.
Όμως στην κηδεία της Μερκούρη ή του Καζαντζίδη και της Βουγιουκλάκη έγινε πανικός. Γιατί όχι και στου Λαμπράκη; Χωρίς βέβαια να λέει κάτι το ότι ο κόσμος συγκινείται εύκολα και πάει σε κηδείες επωνύμων.

Αυτά τα ολίγα.

http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_8215.html