Δευτέρα, 21 Δεκεμβρίου 2009

Σημαντική, όσο και αμφιλεγόμενη προσωπικότητα…

Ο Χρήστος Λαμπράκης, του γνωστού Δ.Ο.Λ. δεν είναι πλέον μαζί μας. Απεβίωσε σήμερα το πρωί κλείνοντας ένα σημαντικό Πολιτικό-Ιστορικό κύκλο. Η επόμενη μέρα δεν πρόκειται να είναι ίδια, όσον αφορά τις εξελίξεις και τις παρεμβάσεις του συγκροτήματος στην πολιτική ζωή του τόπου.
.
Ο αποθανών δεδικαίωται ! Η ιστορία θα κρίνει ! Η ζωή συνεχίζεται !

2 σχόλια:

ΦΙΛΙΠΠΟΣ είπε...

pros to blog sas.....eimaste ena neo blog pou ksekinisame prin peripou 40 imeres efxomaste kai elpizoume kai sti diki sas stiriksi...eimaste pamta sti diathesi sas gia oti xriastite
sas efxaristoume ek ton proteron..
www.ksipnistere.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Ίσως ήρθε η ώρα να πούμε κάποια πράγματα για τον Χρήστο Λαμπράκη. Καλά να είναι εκεί που είναι αλλά επειδή θα τον ...αγιοποιήσουν τα ΜΜΕ πρέπει να πούμε ότι ο Λαμπράκης ήταν ο κατ'εξοχήν άνθρωπος της διαπλοκής που προωθούσε τους δικούς του ανθρώπους και όταν ήθελε ΕΡΙΧΝΕ κυβερνήσεις! Πράγματι είχε τρέλα με την μουσική και την τέχνη. Γιαυτό και το όραμα του , το μέγαρο μουσικής έγινε πραγματικότητα. ΜΕ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΧΡΗΜΑΤΑ. Ο Ελληνικός λαός το πλήρωσε. Όλοι φοβόντουσαν τον Λαμπράκη και του χρέωσαν ένα κρατικό έργο που έγινε με χρήματα του φορολογούμενου πολίτη.

Ο Λαμπράκης και οι συν αυτώ, έχουν...


τεράστια ευθύνη για όσα δεινά τραβάει ο τόπος. Απέκρυπταν επί χρόνια τους δανεισμούς και την λανθασμένη πορεία που είχε πάρει η χώρα επειδή ήθελαν να στηρίξουν τις κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ. Για δικούς τους λόγους.
Ο κόσμος από που θα ενημερωνόταν; Από ποιο ΜΜΕ θα μπορούσε να μάθει την αλήθεια; Μικρές εταιρείες καταστράφηκαν και τα ΜΜΕ γιγαντώθηκαν. Είχαν τις πληροφορίες και γνώριζαν τι και πως. Πότε θα γίνει το κακό και όλα όσα έρχονται ή ήρθαν στο χρηματιστήριο.

Η ιστορία δεν ξαναγράφεται αλλά ούτε πρέπει να παραποιείται και να λέμε τον Λαμπράκη εθνικό ευεργέτη. Είπαμε ότι ευεργέτες είναι οι : Ζάππας, Ευγενίδης, Συγγρός κ.α. που προσέφεραν στον τόπο. Από την τσέπη τους.

Είδατε ποιοι ήταν στην κηδεία του Λαμπράκη; Όλοι οι επιχειρηματίες, εφοπλιστές, παράγοντες και πολιτικοί. Μα όλοι. Από όλα τα κόμματα. Πόσοι απλοί και ...ανώνυμοι άνθρωποι πήγαν στην κηδεία του; Απλός δεν ήταν και αυτός; Έτσι μας έλεγαν.
Όμως στην κηδεία της Μερκούρη ή του Καζαντζίδη και της Βουγιουκλάκη έγινε πανικός. Γιατί όχι και στου Λαμπράκη; Χωρίς βέβαια να λέει κάτι το ότι ο κόσμος συγκινείται εύκολα και πάει σε κηδείες επωνύμων.

Αυτά τα ολίγα.

http://troktiko.blogspot.com/2009/12/blog-post_8215.html