Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018

Στην Καρδαμύλη δοκιμάσαμε την Μανιάτικη μπύρα ΝΕΜΑ!!!


Η Μάνη ως γνωστόν φημίζεται για τα φαγητά της, τώρα ήρθε η ώρα να ακουστεί και η μπύρα της. Την δοκιμάσαμε σήμερα στην Καρδαμύλη και μας εντυπωσίασε με το άρωμα και τη μεστή γεύση της. Πρόκειται για μια δροσερή, αφιλτράριστη και απαστερίωτη, ουσιαστικά μια φρέσκια μπύρα που διατίθεται σε βαρέλι και σε μπουκάλι και έχει όλα τα χαρακτηριστικά μιας γνήσιας Ale.
Ale ονομάζονται οι μπύρες που έχουν ζυμωθεί με αφρόζυμες οι οποίες είναι ενεργές σε θερμοκρασίες που κυμαίνονται από 15ο C - 25ο C. Το βασικό χαρακτηριστικό των Ale είναι το φρουτώδες άρωμά τους.
Η ΝΕΜΑ, που σημαίνει νεύμα στην τοπική μανιάτικη διάλεκτο, σε προσκαλεί και σε προκαλεί να την απολαύσεις παγωμένη στο σπίτι με το φαγητό ή βαρελίσια κατά την έξοδό σου σε επιλεγμένα μαγαζιά της Μάνης και της Καλαμάτας. Θολή, πυκνή και ιδιαίτερα αρωματική είναι εδώ για να κάνει ομορφότερες τις καλοκαιρινές εξόδους μας. Παράγεται στη Λακωνική Ζυθοποιία στη Σπάρτη, και διανέμεται από τον Χρήστο Μεϊμετέα σε Καρδαμύλη, Στούπα και Άγιο Νικόλαο Μάνης, αλλά και στην Καλαμάτα. Mε έμβλημα τον λυκίσκο, τη φραγκοσυκιά, αλλά και τους μανιάτικους πύργους, σήμα κατατεθέν της Μάνης, η ΝΕΜΑ είναι εδώ για να σας γοητεύσει!
Είναι ένα προϊόν που απευθύνεται στους μυημένους και όχι στο κοινό που παρασύρεται από τις μαζικές διαφημίσεις των μεγάλων εταιρειών ζυθοποιίας.
Ο εμπνευστής της Παναγιώτης Καπετανέας πειραματιζόταν για 10 χρόνια έως ότου καταλήξει στη συγκεκριμένη μπύρα. Μια απίστευτη αρωματική και εύπεπτη μπύρα, ελαφριά, με 4,6% αλκοόλ και όλα τα θρεπτικά συστατικά μιας απαστερίωτης μπύρας με κύριο συστατικό τη ζωντανή μαγιά της.
Κατά την παρασκευή της χρησιμοποιείται λυκίσκος, βύνη, μαγιά και νερό. Η διαδικασία κρατάει 7 ώρες και στη συνέχεια η μπύρα μπαίνει σε δεξαμενή ζύμωσης για 20 ημέρες και κατόπιν είναι έτοιμη προς διάθεση.
Το χαρακτηριστικό της φρέσκιας μπύρας, της αφιλτράριστης και απαστερίωτης, που την κάνει να ξεχωρίζει από την παστεριωμένη, είναι ότι διατηρεί όλα τα θρεπτικά συστατικά της αναλλοίωτα, με βασικό συστατικό τη ζωντανή μαγιά της, γι’ αυτό άλλωστε έχει και μικρότερη διάρκεια ζωής.
Τα τελευταία χρόνια αναπτύσσονται πολλές μικροζυθοποιίες με μικρή παραγωγή και οι τοπικές μπύρες προτιμώνται από τους καταναλωτές, αφού ο κόσμος δείχνει ιδιαίτερη προτίμηση σε προϊόντα ελληνικής παραγωγής.

Ευχόμαστε να είναι καλοτάξιδη, να μακροημερεύσει, να δροσίζει τα καλοκαίρια μας και να μην έχει την τύχη της Μεσσηνιακής μπύρας ΝΕΔΑ!

Πληροφορίες και παραγγελίες στο τηλέφωνο 6981042708








































































Δεν υπάρχουν σχόλια: