Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου 2018

Στο εστιατόριο Λιάστρες της Στούπας!!!


Σήμερα βρεθήκαμε σε ένα από τα καλύτερα μπαλκόνια της Στούπας και αφού πρώτα απολαύσαμε το μπάνιο μας στα γαλαζοπράσινα καθάρια νερά ήρθε η ώρα να απολαύσουμε και ένα εξαιρετικό παραδοσιακό γεύμα. Τα πιάτα περιείχαν μανιάτικα προϊόντα με κυρίαρχη την παρουσία του σύγκλινου. Τη δίψα μας όπως ήταν φυσικό τη σβήσαμε με άφθονη μανιάτικη μπύρα ΝΕΜΑ
H περιοχή όπου είναι χτισμένες οι "Λιάστρες" έχει ιστορία τουλάχιστον 100 χρόνων. Όταν ακόμη η Στούπα ήταν ένας άγνωστος προορισμός με λίγα σπίτια, ήρθαν κάτοικοι βορειότερων χωριών και αφού μάζεψαν τα λούπινα, τα έβρασαν και τα έβαλαν στη θάλασσα για περίπου 5 ημέρες, αργότερα, και όταν είχαν χάσει την πικρή τους γεύση τα άπλωσαν στον ήλιο. Το παραδοσιακό εστιατόριο «Λιάστρες» ονομάστηκε έτσι από αυτή τη διαδικασία. Τα παλιότερα χρόνια οι μανιάτες έτρωγαν τα λούπινα κατά τη διάρκεια της δουλειάς και στις νηστείες, γιατί είναι πλούσια σε ενέργεια. 
Οι "Λιάστρες" και το enigma café δίπλα, αμφιθεατρικά χτισμένα, αποτελούν μια εξαιρετική επιλογή, μακριά από την πολλή βουή, που σου δίνουν την δυνατότητα να εποπτεύεις όλα τα τεκταινόμενα στην παραλιακή ζώνη της Στούπας. Το παραδοσιακό εστιατόριο "Λιάστρες" καλωσορίζει τον ταξιδιώτη και του προσφέρει παραδοσιακά πιάτα. Δείχνοντας σεβασμό στην ανθρώπινη υγεία, διαλέγουν πάντα φρέσκα λαχανικά, ντόπιο κρέας και ελαιόλαδο Μάνης, δικής τους παραγωγής.
Απολαμβάνοντας τα υπέροχα εδέσματα και πίνοντας το εκλεκτό κρασί δικής τους παραγωγής ή την παγωμένη μπύρα, θα έχετε άπλετη θέα στην παραλία της Στούπας και στον Μεσσηνιακό Κόλπο.











































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: