Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2018

Οι αθλητές του ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ περνούν από το Χαϊδάρι!!!


Ο Ιάπωνας Ishikawa Yoshihikο (Νο.94) με χρόνο 22.55'.13", τρέχοντας σαν αληθινός samourai, κατάφερε να φτάσει στο άγαλμα του Βασιλιά Λεωνίδα που ήταν και ο τερματισμός στο 36ο Σπάρταθλον 2018, κάτω από καταρρακτώδη βροχή και μετά από την μεγάλη υπερπροσπάθεια που κατέβαλε κατά την διάρκεια της νύχτας. Ο Ishikawa, δήλωσε απόλυτα ευχαριστημένος από την απόδοσή του η οποία βέβαια, έλαβε χώρα κάτω από εξαιρετικά αντίξοες συνθήκες οι οποίες επικρατούσαν, κατά την διάρκεια της νύχτας, στην διαδρομή του αγώνα. Στην 2η θέση και με χρόνο 23.37'.15" τερμάτισε ο Τσέχος Brunner Radek (Νο.37) ενώ στην 3η θέση ακολούθησε ο Πορτογάλος Oliveira Joao (No.197).
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι αθλητές κατόρθωσαν να κρατήσουν σταθερό το ρυθμό τους καθώς ο φετινός Πρωταθλητής παρέμεινε πρωτοπόρος από το 27ο σημείο ελέγχου. Αντίστοιχα, ο Δευτεραθλητής Brunner Radek, προσπερνώντας στο 60ο σημείο ελέγχου τον Oliveira Joao, παρέμεινε στην 2η θέση μέχρι το τέλος, το άγαλμα του βασιλιά Λεωνίδα. Ο Oliveira αν και διακατείχε τη 2η θέση για τα σημεία 29 με 59, δεν μπόρεσε να ανταγωνιστεί την ταχύτητα του Bunner Radek, και από το 60ο ορίστηκε η μοίρα της φετινής του επιτυχημένης συμμετοχής.
Ο Γιάννης Πολυμένης ήταν ο καλύτερος Έλληνας αφού τερμάτισε 20ος σε 27.27'.30" ενώ η Τζο Μαντά πραγματοποίησε την καλύτερη εμφάνιση στις γυναίκες. Η Ελληνίδα δρομέας, πήρε την 4η θέση στις γυναίκες (28η στο σύνολο) με 28.35'.33", χάνοντας για λίγο μια θέση στο βάθρο αφού 3η κατετάγη η Φινλανδή Τέλια Χονκόνεν με 28.34'.29".
Το χρονικό όριο τερματισμού των αθλητών ολοκληρώνεται τώρα (19:00) με την συμπλήρωση δηλαδή 36 ωρών από την εκκίνηση.
Ακολουθούν φωτογραφίες με το πέρασμα των αθλητών από την πόλη μας και τον τερματισμό στην Σπάρτη!

























Ο τερματισμός του Ιάπωνα Ishikawa Yoshihikο










Ο Γιάννης Πολυμένης είναι ο πρώτος Έλληνας που τερμάτισε στο φετινό ΣΠΑΡΤΑΘΛΟΝ. Έκανε έναν άθλο 246 χιλιομέτρων, σε αντίξοες συνθήκες και τερμάτισε με την Ελληνική Σημαία που έφερε το μήνυμα: Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΗ



Δεν υπάρχουν σχόλια: