Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018

Η εις Διάκονον χειροτονία του Αντώνιου Μανουσόπουλου στην Καλαμάτα!!!


Με ιδιαίτερη λαμπρότητα, την αρμόζουσα εκκλησιαστική τάξη και με την συμμετοχή του ιερού κλήρου και του πιστού λαού, εορτάσθηκε η Γέννηση της Θεοτόκου στην Καλαμάτα.
Σήμερα Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2018 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, χοροστάτησε στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Γενεθλίων της Θεοτόκου Γιαννιτσανίκων Καλαμάτας. Κατά τη διάρκεια της καθιερωμένης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας τελέστηκε αρτοκλασία, ενώ ιδιαίτερη ευλογία της ημέρας υπήρξε και η εις Διάκονον χειροτονία ενός εκλεκτού φίλου και συμπατριώτη μας.
Μέσα σε κλίμα πνευματικής χαράς και ιδιαίτερης συγκίνησης τελέστηκε η εις Διάκονον χειροτονία του εξαίρετου Ιεροψάλτη κ. Αντώνιου Μανουσόπουλου που κατά τα προηγούμενα χρόνια υπηρετούσε τον ενοριακό ναό του Αγίου Γεωργίου στην Ανάληψη Μεσσήνης.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γέρων Λεοντοπόλεως κ. Γαβριήλ, ενίσχυσε πνευματικά με το λόγο του τον νεοχειροτονούμενο και τον καλωσόρισε στην ιερατική οικογένεια της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, υπογραμμίζοντας ότι από αυτή τη στιγμή θα διακονεί με αγάπη και θυσία τον ευλογημένο λαό της Μεσσηνίας.
Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία συμμετείχε η οικογένεια του νέου Διακόνου, φίλοι και συγγενείς του, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, των τοπικών αρχών και φορέων, καθώς και πλήθος πιστών.
Ο νέος Διάκονος ευχαρίστησε από καρδιάς όλους όσους τον νουθετούσαν από μικρό στην Χριστιανική πίστη, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομο που του έδειξε απεριόριστη αγάπη, καθώς και τον Πρεσβύτερο κ. Νεκτάριο Μάλαμα εφημέριο του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Αναλήψεως για την πολύπλευρη στήριξη που του παρείχε σε κρίσιμες περιόδους της ζωής του. Ζήτησε ακόμη τις προσευχές όλων, ώστε να ανταποκριθεί επάξια στις προσδοκίες και να τους δικαιώσει με την κατά Θεόν διακονία του.
Μεγάλος αριθμός κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας μετείχε στο ιερό μυστήριο, ενώ τα πλήθη των πιστών αναφώνησαν «Άξιος» και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας του ευχήθηκαν λαμβάνοντας αντίδωρο από τα χέρια του.
Στον Ιερό Ναό του Γενεθλίου της Θεοτόκου των Γιαννιτσανίκων βρίσκεται για δεκαήμερο προσκύνημα η ιερά εικόνα της Παναγίας Δημιοβίτισσας από την ομώνυμη Ιερά Μονή Κοιμήσεως Θεοτόκου στη Δήμιοβα, στο Ελαιοχώρι.
Αυτό το δεκαήμερο προσκύνημα συνηθίζεται κατά τα τελευταία 100 περίπου χρόνια, oπότε και οι τότε κάτοικοι της Γιάννιτσας του Ελαιοχωρίου, εξ ου και το όνομα Γιαννιτσάνικα στη συνοικία, ζήτησαν να κατέβει η εικόνα της Παναγίας για να θεραπεύσει τον τόπο από τις πανωλεθρίες και τις προσβολές των ασθενειών, της χολέρας, της πανούκλας, αλλά και της επιδρομής ακριδών, οι οποίες είχαν πέσει και λυμαίνονταν την περιοχή των Γιαννιτσανίκων.
Έτσι, κάθε χρόνο κατεβαίνει η εικόνα για δέκα ημέρες, από 3 μέχρι και 13 Σεπτεμβρίου. Κάθε χρόνο είναι συγκινητική η παρουσία εκατοντάδων Καλαματιανών που προσέρχονται για να εναποθέσουν στο ιερό εικόνισμα της Παναγίας τις προσευχές τους, τις ευχαριστίες τους, τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους.
Είθε ό,τι κι αν ζήτησαν οι χριστιανοί από την Παναγία, ό,τι κι αν ελπίζουν, ό,τι κι αν προσδοκούν από τη βοήθειά Της, να γίνει πραγματικότητα στη ζωή τους, στην κοινωνική καταξίωση τους και πάνω από όλα, στην κατά Χριστό πρόοδό τους!

Περισσότερες φωτογραφίες εδώ!



















































































































































































Δεν υπάρχουν σχόλια: