Τετάρτη 11 Νοεμβρίου 2009

Συνέλληνες να γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε…

Η Υπερήφανη (;) Εξωτερική Πολιτική με τα τραπεζώματα του Μπους και τα ντολμαδάκια της κ. Μαρίκας στα Χανιά…
.

Και η Θρυλική ομιλία του Κωστή Στεφανόπουλου στο Προεδρικό Μέγαρο προς τον Πρόεδρο Κλίντον.

Προεδρικό Μέγαρο, 19 Νοεμβρίου 1999
.
Εξοχώτατε κ. Πρόεδρε,
Καλώς ήλθατε στην Ελλάδα.
Σας υποδεχόμεθα καθώς και την Κυρία Κλίντον με αισθήματα ειλικρινούς φιλίας και μεγάλης εκτιμήσεως προς το πρόσωπόν σας, αλλά και έναντι της μεγάλης σας χώρας, με την οποίαν η Ελλάς συνδέεται με παλαιούς όσον και συγχρόνως ισχυρούς δεσμούς.
Σας υποδεχόμεθα ως τον διακεκριμένον Πρόεδρον των Ηνωμένων Πολιτειών, ο οποίος με την πολιτική του ενίσχυσε ακόμη περισσότερον την ευημερίαν της χώρας του και ως τον Πρόεδρον της ηγέτιδος χώρας του Δυτικού κόσμου, η οποία φιλοδοξεί να εκφράζει και να στηρίζει τις μεγάλες αρχές της Ελευθερίας, της Δημοκρατίας και του σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων.
Οι αρχές αυτές εγεννήθηκαν, όπως γνωρίζετε, κατά τους αρχαίους κλασσικούς χρόνους στην Ελλάδα και εμορφοποιήθησαν εις συγκεκριμένον πολίτευμα εδώ στην Αθήνα. Εδώ προσδιορίστηκαν και κατεγράφησαν με σαφή τρόπον οι νόμοι ως οι ρυθμισταί των σχέσεων μεταξύ των πολιτών και υψώθηκε η Δικαιοσύνη ως υπερτάτη αρχή και αξία.
Το Σύνταγμα της χώρας σας είναι το πρώτο Σύνταγμα της σύγχρονης εποχής μας που εξέφρασε εν μέσω περιπλόκων τότε προβλημάτων, ισχυρών εντάσεων και μεγάλων δυσχερειών την αφοσίωση ενός Λαού, του Αμερικανικού, στην Ελευθερία, την Δημοκρατία και την Δικαιοσύνη.
Δεν επέρασαν από τότε πολλά χρόνια και η χώρα μας ανέκτησε επίσης την Ελευθερίαν της έπειτα από σκληρούς και αιματηρούς αγώνες που διήρκεσαν οκτώ χρόνια. Ενθυμούμεθα πάντοτε με ευγνωμοσύνη ότι η Αμερικανική Συμπολιτεία εξέφρασε εκ των πρώτων χωρίς δισταγμό την συμπάθειά της και προσέφερε την ηθική στήριξή της στην αγωνιζόμενη Ελλάδα.
Αυτή η πρώτη συνάντησή μας υπό την σκέπη της Ελευθερίας ακολουθήθηκε κ. Πρόεδρε αργότερα και από άλλες συμπορεύσεις. Αναφέρομαι στους δύο Παγκοσμίους Πολέμους κατά τους οποίους απειλήθηκαν οι ελευθερίες των Λαών από στρατοκρατικά και ανελεύθερα πολιτεύματα. Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής προσέφεραν το βάρος της ισχύος των, αλλά και την γενναιότητα των τέκνων των, για την υπεράσπιση της Ελευθερίας και η συμμετοχή τους στους πολέμους αυτούς υπήρξε αποφασιστική.
Η Ελλάς προσέτρεξε και εκείνη με όλες τις δυνάμεις της προς ενίσχυση του στρατοπέδου της Ελευθερίας και στις δύο συγκρούσεις. Κατά τον πρώτον Παγκόσμιον Πόλεμον προσέφερε στο συμμαχικό στρατόπεδο το 1918 την πρώτην σημαντική νίκην του στο μέτωπο της Μακεδονίας και κατά τον δεύτερον την πρώτην και πάλιν νίκην εναντίον των φασιστικών δυνάμεων στον πόλεμο της Αλβανίας μαζί με το παράδειγμά της πώς αγωνίζονται οι ελεύθεροι Λαοί κατά πολύ υπερτέρων εχθρών διότι δεν εδίστασε και κατά των πανισχύρων ναζιστικών στρατευμάτων, να αμυνθεί με απαράμιλλον γενναιότητα. Κατά τον πόλεμον αυτόν, στον οποίον οι στρατευμένοι νέοι της προσήλθαν να καταταγούν τραγουδώντας, και κατά την επακολουθήσασα κατοχή της χώρας από τα στρατεύματα του Άξονος, απώλεσε από πολεμικές ενέργειες και την επακολουθήσασα αντίσταση, από βομβαρδισμούς, εκτελέσεις, και από την πείνα περισσότερες από 500.000 ψυχές, δηλαδή είχε αναλογικώς προς τον πληθυσμόν της τις μεγαλύτερες μαζί με την Ρωσία, την Πολωνία και την Γιουγκοσλαβίαν απώλειες μεταξύ των συμμάχων κρατών.
Η Ελλάς έχει ακόμη την πικρία ότι δεν ανεγνωρίσθη επαρκώς η συνεισφορά της στην κοινή πολεμική προσπάθεια.
Μετά τον πόλεμον η Αμερική μας προσέφερε όπως και σε άλλες χώρες πολύτιμη υλική και ηθική βοήθεια προκειμένου να ανασυγκροτήσομε την κατεστραμμένη από τον πόλεμο χώρα μας.
Σήμερα ενισχύομε τους δεσμούς μας ευρισκόμενοι στον ίδιο ιδεολογικό και δημοκρατικό χώρο, συμμετέχοντες στην ίδια στρατιωτική συμμαχία και πιστεύοντας πάντοτε στις ίδιες μεγάλες ηθικές αξίες και πολιτικές αρχές. Οι δεσμοί αυτοί ενισχύονται ακόμη περισσότερο από τα τρία περίπου εκατομμύρια των ομογενών μας που ζουν στις Ηνωμένες Πολιτείες μοιράζοντας τα πατριωτικά τους αισθήματα μεταξύ της νέας μεγάλης πατρίδας τους και της παλαιάς, όπου ευρίσκονται οι τάφοι των προγόνων τους και πολλοί εν ζωή συγγενείς τους. Για μας οι ομογενείς μας Αμερικανοί, αποτελούν αιτίαν μεγάλης εθνικής υπερηφανείας και ικανοποιήσεως, λόγω της συμπεριφοράς των ως πολιτών και της προκοπής των ως ανθρώπων. Η φιλία που μ’ αυτούς τους τρόπους αναπτύχθηκε και στηρίζεται σε κοινά ιδανικά των δύο χωρών μας, είναι προορισμένη να διαρκέσει.
Η σύγχρονη Ελλάς κ. Πρόεδρε, όπως καλώς γνωρίζετε, είναι κράτος ειρηνικό, σεβόμενο απολύτως τις διεθνείς υποχρεώσεις του με άριστα λειτουργούν δημοκρατικό πολίτευμα, με ισχυρά και αναπτυσσόμενη οικονομία, μέλος της Ευρωπαϊκής Ενώσεως και πολλών άλλων διεθνών οργανισμών, σημαντικός παράγων σταθερότητος εις την περιοχήν των Βαλκανίων.
Δεν αγαπούμε τον πόλεμον, ούτε τον προβάλλομε ως μέσον επιλύσεως διαφορών, αποδεχόμεθα και στηρίζομε τις αποφάσεις του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, σεβόμεθα και επικαλούμεθα το διεθνές δίκαιον και τις διεθνείς συνθήκες και διατηρούμε φιλικές σχέσεις με όλους τους γείτονές μας, μη έχοντας άλλα προβλήματα πέραν αυτών που προκαλούνται εις βάρος μας από την επιθετική πολιτική της Τουρκίας.
Επωφελούμενος από το μεγάλο προσωπικό ενδιαφέρον σας για την επίλυση του επί 25ετίαν χρονίζοντος Κυπριακού προβλήματος, επιτρέψτε μου να υπενθυμίσω προς όλους τους παρευρισκομένους ότι το πρόβλημα αυτό προκλήθηκε από την στρατιωτική εισβολή της Τουρκίας στη νήσο, προς αποκατάστασιν, όπως τότε είπε, του διαταραχθέντος από την απόπειρα κατά του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, νομίμου πολιτεύματος, ότι έκτοτε και παρά την αποκατάσταση της νομιμότητος, συνεχίζει την κατοχή του 38% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και αρνείται να συμμορφωθεί προς τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών.
Επίσης να προσθέσω ότι ο τουρκικός πληθυσμός της νήσου ανήρχετο κατά την εισβολή στο 18% του συνολικού και ο ελληνικός εις το 80%, ότι μετά την εισβολήν το ήμισυ του τουρκικού πληθυσμού εγκατέλειψε την νήσον και αντεκατεστάθη από εποίκους μεταφερθέντες από την Ανατολίαν, ότι 180.000 ελληνοκυπρίων παραμένουν πρόσφυγες, εμποδιζόμενοι να κατοικήσουν στους τόπους της γεννήσεώς τους και να απολαύσουν τις περιουσίες τους, ότι ο κ. Ντενκτάς αρνείται να συζητήσει τις προτάσεις που κατά καιρούς έχουν υποβληθεί και ότι της μιάς πλευράς αρνουμένης να υποχωρήσει μερικοί λέγουν ότι ίσως υπάρχει φόβος να κληθεί η άλλη να καλύψει διά των ιδικών της βημάτων την ζητουμένη προσέγγιση.
Κύριε Πρόεδρε,
Εάν το Κυπριακό πρόβλημα πρόκειται να επιλυθεί, πρέπει να επιλυθεί συμφώνως με τις αρχές της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας. Δεν είναι δυνατόν να επιλυθεί με την αποδοχήν της στρατιωτικής βίας και των τετελεσμένων. Δεν είναι νοητόν το μελετόμενον δικοινοτικόν πολίτευμα να παραγνωρίσει την συντριπτικήν πλειοψηφίαν των Ελληνοκυπρίων, όπως δεν είναι νοητόν να παραγνωρισθούν τα ατομικά δικαιώματα όλων των Κυπρίων αφού τα δικαιώματα αυτά οπουδήποτε του κόσμου παραβιαζόμενα κινούν όχι μόνον την συμπάθειαν αλλά και την επέμβαση των Δημοκρατικών κρατών. Tέλος, η ένταξη της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. δεν επιτρέπεται να εξαρτηθεί από την προηγούμενη λύση του Κυπριακού προβλήματος. Το ζήτημα αυτό πιστεύω ότι είναι πρωταρχικής σημασίας.
Αλλά υπάρχουν και οι λεγόμενες διαφορές στο Αιγαίο. Ο προσδιορισμός των ορίων της υφαλοκρηπίδος, του μόνου δηλαδή υπαρκτού προβλήματος, θα είχε επιτευχθεί, εάν η Τουρκία εδέχετο ότι τα νησιά έχουν υφαλοκρηπίδα όπως προβλέπουν οι διατάξεις του δικαίου της θαλάσσης, το οποίον έχει αποδεχθεί και η μεγάλη σας χώρα, οι διεκδικήσεις επί διαφόρων νήσων και νησίδων του Αιγαίου δεν θα έπρεπε ούτε ως σκέψεις να διατυπωθούν, αν η Τουρκία ενθυμείτο τις υποχρεώσεις της τις προκύπτουσες από την συνθήκη της Λωζάνης, συμφώνως προς τα άρθρα 12 και 16 της οποίας παρητήθη παντός δικαιώματος και οποιουδήποτε τίτλου επί νήσων κειμένων πέραν των τριών μιλλίων από τις ακτές της, με εξαίρεση την Ίμβρο, Τένεδο και τη νήσο των Λαγωών, η απειλή πολέμου δεν επιτρέπεται να διατυπώνεται σε καμμιά περίπτωση από τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών, πολύ περισσότερο όταν διατυπώνεται εν σχέσει με την άσκηση δικαιώματος αναγνωριζομένου από το Δίκαιο της Θαλάσσης, όπως είναι η επέκταση των χωρικών υδάτων.
Ήδη οι σεισμοί που έπληξαν και τις δύο χώρες προκάλεσαν ισχυρό λαϊκό αίσθημα αμοιβαίας συμπαθείας και αλληλεγγύης, το οποίον όλοι διακαώς ελπίζομε να ενισχυθεί με λόγους και ενέργειες προς την κατεύθυνση της φιλίας και της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών.
Κανείς περισσότερο της Ελλάδος δεν επιθυμεί αυτή την φιλία και συνεργασία η οποία θα αποβεί ευεργετική για την περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη των δύο χωρών με την αποφυγή των πολυδαπάνων εξοπλισμών. Η Ελλάς έχει προτείνει προς κάθε κατεύθυνση και βεβαίως προς την Τουρκία την διαδικασία του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, η οποία έχει τις εγγυήσεις αλλά και την δεσμευτικότητα των αποφάσεων του Δικαστηρίου αυτού και επικουρείται η πρόταση αυτή από την διεθνή κοινότητα. Η διεθνής κοινότης γνωρίζει πολύ καλά τας διατάξεις του διεθνούς δικαίου και των διεθνών συνθηκών. Γνωρίζει το Δίκαιον της Θαλλάσσης, γνωρίζει τις ρυθμίσεις της Συνθήκης της Λωζάνης, όπως γνωρίζει και τα άρθρα των πρωτοκόλλων που υπεγράφησαν μεταξύ Τουρκίας και Ιταλίας για τα Δωδεκάνησα. Η διεθνής κοινότης γνωρίζουσα όλα αυτά και μη λαμβάνουσα θέση, φοβούμαι ότι άθελά της ενισχύει τις αβάσιμες διεκδικήσεις και τις επιθετικές διαθέσεις.
Η Ελλάς δεν ζητεί από κανένα να μεσολαβήσει υπέρ αυτής, επικαλείται απλώς το δίκαιον και την νομιμότητα, διότι πιστεύει ότι βασικό στοιχείο του πολιτισμού μας δεν είναι τόσον η στήριξη των πάσης φύσεως συμφερόντων μας, όσον η στήριξη της νομιμότητος. Ορθότερο θα ήτο, αν έλεγα, ότι πρωταρχικό συμφέρον όλων είναι η υπεράσπιση της νομιμότητος.
Κύριε Πρόεδρε,
Η Ελλάς έχει στραμμένη την προσοχή της προς την Ευρώπη αλλά και τις Βαλκανικές χώρες.
Με την στρατιωτική παρουσία της κατόπιν αποφάσεων Διεθνών Οργανισμών εις την Βοσνίαν Ερζεγοβίνην και εις το Κόσσοβο, και με την συγκατάθεση της Αλβανίας εις το έδαφός της, συμβάλλει στην επικράτηση της σταθερότητος εις την περιοχή. Προσφέρει την βοήθειά της προς όλες τις χώρες της Βαλκανικής, ενισχύει και ενθαρρύνει την επιχειρηματική δραστηριότητα των Ελλήνων σ’ αυτές, υποστηρίζει την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, ευθύς ως οι περιστάσεις υπό τις οποίες διατελούν το επιτρέψουν και εύχεται την ταχείαν αντιμετώπιση των δυσκολιών τους.
Κύριε Πρόεδρε,
Η επίσκεψή σας μας προκαλεί πολύ μεγάλην χαράν, την θεωρούμε ως έκφραση των θερμών φιλικών αισθημάτων σας έναντι της χώρας μας και μας δίνει την ευκαιρία να σας βεβαιώσομε για την θερμότητα και την ειλικρίνεια των δικών μας αισθημάτων διά την μεγάλην δική σας χώραν και υμάς προσωπικώς.
Με τα αισθήματα αυτά υψώνω το ποτήρι μου και προπίνω υπέρ της ευημερίας του Αμερικανού Λαού και της προσωπικής ευτυχίας υμών και της Κυρίας Κλίντον.

24 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ο/Η Ανώνυμος είπε...
ΒΙΑΖΕΣΑΙ ΜΠΕΝΕΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΚΟΝΤΑΨΕΙΣ...ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑΤΙ ΨΗΦΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΛΑΟΣ ΝΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΝΤΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΩΣΗ ΝΑ ΧΤΥΠΑΕΙ ΤΑΒΑΝΙ..ΝΑ ΘΥΜΑΣΑΙ ΟΤΙ ΤΗΝ 29 ΝΟΕΒΡΗ ΘΑ ΒΡΕΘΕΙΣ ΠΡΟ ΕΝΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΕ ΕΚΠΛΗΞΕΙ...Η ΝΤΟΡΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΑΝΘΕΚΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΘΑ ΤΟ ΠΑΛΕΥΨΕΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΘΑ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΣΤΟΝ Β ΓΥΡΟ ΟΡΙΑΚΑ...ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΠΑΣΙΦΑΝΕΣ ΟΤΙ ΣΧΗΜΑΤΙΣΤΗΚΕ ΕΝΑ ΑΝΤΙΝΤΟΡΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΠΛΟ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ...ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΣΚΛΗΡΗ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΣΕΙ ΕΤΣΙ ΑΠΛΑ...ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΜΕΡΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΣΙΜΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΔ...ΘΑ ΕΙΠΩΘΟΥΝ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΑΥΜΑΤΑ....ΕΝ ΠΑΣΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΚΕΠ-ΠΟΛΑΝ ΜΟΥ ΘΥΜΙΖΕΙ ΤΟ ΑΝΕΚΔΟΤΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΥΟ ΞΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΛΕΥΑΝ ΣΕ ΞΕΝΟ ΑΧΥΡΩΝΑ.....ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΝΟ...ΑΛΙΜΟΝΟ ΑΝ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΣΕ ΚΑΤΙ ΕΡΜΑΦΡΟΔΙΤΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΟΠΩΣ ΕΣΥ ΜΠΕΝΕΑ..ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΛΑΒΕΤΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΑΣ ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΣΑΜΑΡΑ....

Ανώνυμος είπε...

ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΩΡΓΟ ΝΑ ΕΠΙΤΙΘΕΣΑΙ ΜΕ ΤΕΤΟΙΟ ΤΡΟΠΟ ΣΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΠΡΟΣΩΠΟΙΚΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ...ΑΥΤΟΙ ΗΤΑΝ ΜΕΣΑ ΔΕΝ ΕΔΙΝΑΝ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΓΙΑ ΠΑΣΟΚ..ΜΕΓΑΛΟ ΟΛΙΣΤΗΜΑ Η ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΒΝΕΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ...

Ανώνυμος είπε...

Η ντορα ειναι παλικαρι και το λεει η ψυχη της..μονη της και ολη η διεφθαρμενη ομαδα καραμανλη-ρουσοπουλου(ζαγοριτης,αγγελου,χατζηεμμανουηλ,ζακυνθινος,δασκαλακης,μουρτζας,σταικουρας,λειβαδας)απεναντι της και θα τους καθαρισει σαν αυγα...και μετα θα καταλαβετε οτι με την μπακογιαννη δεν θα παιζετε υπογεια παιχνιδακια...μετα μπενεα ετοιμασε το λαγουμι σου...εκτος που ξερεις μπορει να παρεις εντολη απο τον φιλο σου τον καρατζαφερη και να πας να ψηφισεις ΝΤΟΡΑ...απιστα γιουσουφακια του αποστατη θα μετανιωσετε πικρα για την γλωσσα που βγαλατε....

Ανώνυμος είπε...

Η ΝΤΟΡΑ ΣΤΟ ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ ΥΨΩΣΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΕΡΗΦΑΝΙΑ ΚΑΙ ΕΒΑΛΕ ΒΕΤΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΠΑΡΕΑ...ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΔΙΑΣΠΑΣΕΙ ΤΗΝ ΝΔ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΡΙΞΕΙ ΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ...ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΘΑΙΝΕΙΣ ΜΠΕΝΕΑ ΦΑΛΤΣΟ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΣΑΜΑΡΑ....

Ανώνυμος είπε...

ΛΕΜΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΑΣΗΣ ΤΟΥ ΚΕΠ ΚΑΙ ΠΟΛΑΝ...Η ΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΟΥΣ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ...ΝΤΟΡΑ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕΣ ΠΟΤΕ...7000 ΛΑΟΥ ΣΕ ΣΤΑΔΙΟ 5000 ΒΡΟΝΤΟΦΩΝΑΖΟΥΝ ΕΞΩ ΟΙ ΑΠΟΣΤΑΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΑΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...ΟΛΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ...ΜΙΛΗΣΕ Η ΔΥΤΙΚΗ ΑΘΗΝΑ...ΠΑΡΕ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΥ ΝΕΟΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΙΕΡΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΣΑΜΑΡΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ ΜΠΕΝΕΑ...ΝΤΟΡΑ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕΣ ΠΟΤΕ...

Ανώνυμος είπε...

Μας πορωσατε μπενεα...δεν θα παρουν το κομμα οι αποστατες...συσπειρωθηκαμε γυρω απο την ντορα...γιουσουφακια του αποστατη θα παρετε την απαντηση που πρεπει απο την βαση της νεαδημοκρατιας...το περιστερι μιλησε...μπενεα αν χασετε ετοιμασου να κρυφτεις στο λαγουμι σου...

Ανώνυμος είπε...

kostas nikolaou
το βετο στο βουκουρεστι ηταν πολιτικη κινηση του Κωστα Καραμανλη.Του ΙΔΙΟΥ που ταχθηκε ΚΑΤΑ του σχεδιου Α(υ)ΝΑΝ τη στιγμη που ολοσωμο το μητσοτακικο μπλοκ εβγαινε και ελεγε οτι οι ΚΥΠΡΙΟΙ αδελφοι μας κανουν "μαγκιες" με τισ πλατες της ΕΛΛΑΔΑΣ.
Διαβαζω καποιους απελπισμενους γραφικους καρεκλοβουτες βουλευτικων καπηλειων που πετανε κορωνες περι τσαμπουκα της κουβελοχηρας και "πιστης" της προς την παραταξη.Για να μπορει καποιος να επικαλεστει την πιστη και την συνεπεια αγαπητα ντορακια,απαραιτητη προυποθεση ειναι ο ΑΓΩΝΑΣ. και η χηρα -κακομοιρα που την μπασανε σηκωτη στο κομμα που διοικουσε ο μπαμπακας της αμεσως μετα τον θανατο του παυλου μπακογιαννη,θες απο τακτικισμο,θες απο λυπηση,θες απο αφελεια,ΔΕΝ μπορει να μιλησει ΟΥΤΕ για ΑΓΩΝΑ ΟΥΤΕ ΓΙΑ ΘΥΣΙΕΣ.
Ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ ΕΙΝΑΙ σαρκα απο την σαρκα μας.ειναι ο παντοτινος ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ. Ο κεντροδεξιος πατριωτης,ο αγνος ΑΓΩΝΙΣΤΗΣ.τα χρονια που η κυρατσα μοιραζε φυλλαδες του ριζοσπαστη,ψαχνοταν αν ειναι μαοικη,λενινιστρια,μαρξιστρια η απλα τουριστρια,την ωρα που ο πατερας της παραπαιε στο 1.08% με το κομμα των νεοφιλελευθερων,ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ,οργανωνε την ΟΝΝΕΔ σε ΟΛΗ την ΕΛΛΑΔΑ.
την ΩΡΑ που ο κομματικος ΠΑΤΡΙΑΡΧΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΑΒΕΡΩΦ, ΕΔΙΝΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ περιουσια για να κρατηθει ΖΩΝΤΑΝΗ η ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ο μητσοτακης, εμπαινε ΞΕΒΡΑΚΩΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΛΙΓΟ ΑΡΓΟΤΕΡΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ.
ΟΤΙ και να πειτε,ΟΣΟ και να ΦΩΝΑΞΕΤΕ,αυτη η παραταξη ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ.
δεν την χαριζουμε και ΔΕΝ ΤΗΝ ΔΑΝΕΙΖΟΥΜΕ. η ΦΩΝΗ μας εχει αποκτησει ΠΑΛΜΟ και τα τζακια εχουν αρχισει να τρεμουν. στις 29 του ΝΟΕΜΒΡΗ και μετα την κινηση ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ, πεφτουν ΟΡΙΣΤΙΚΑ.
ΚΑΛΟ ΘΑ ΗΤΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΤΕ ΜΕΣΑ

Hellas-Orthodoxy είπε...

Μη δινετε σημασια στους ανωνυμους που γραφουν σα λυσσασμενα σκυλια υπερ της Μητσοτακαινας,ειναι το ενα και μοναδικο ατομο...αντε δυο!

Συνεχισε φιλε γερα και μη μασας!

Ανώνυμος είπε...

ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ..ΜΕ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕ ΠΟΤΕ...ΓΙΟΥΣΟΥΦΑΚΙΑ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΑΤΗ ΣΑΜΑΡΑ ΘΑ ΝΙΩΣΕΤΕ ΤΗΝ ΠΙΚΡΑ ΤΤΗΣ ΗΤΤΑΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΙΣ 29 ΝΟΕΜΒΡΗ...ΒΑΛΤΕ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΤΟ ΡΟΛΟΙ ΝΑ ΜΕΤΡΑΕΙ ΠΟΣΑ ΤΡΩΕΙ...

Ανώνυμος είπε...

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ
ΓΙΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΝΤΟΡΑ.....

Ανώνυμος είπε...

Πορωθηκαμε με την βλακεια που εκανε ο φελλος ο αβραμοπουλος να παει με τον αποστατη τον σαμαρα...θα μας βρειτε μπροστα σας προδοτες τησ δεξιας....μπενεα ετοιμασε το λαγουμι σου να πας να κρυφτεις μετα τις 29 νοεβρη...

Ανώνυμος είπε...

Μπενεα σε βλεπω ακολουθο του σαμαρα στην πρεσβεια στα σκοπια...τσιρακι του αποστατη σαμαρα,με το ονειρο της διασπασης θα μεινεις....

Ανώνυμος είπε...

Η ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΥ-ΣΑΜΑΡΑ ΘΥΜΙΖΕΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ ΙΟΥΔΑ ΤΟΥ ΙΣΚΑΡΙΩΤΗ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΤΕΜΗ ΜΑΤΣΑ...ΠΡΟΔΟΤΕΣ...

debbie είπε...

Τι κρίμα μετά από μια τέτοια...συγκέντρωση, με τέτοιο παλμό....και τόσες χιλιάδες κόσμο...να έχετε τόσο πανικό και να είστε εντελώς εκτός ελέγχου, τόσο που να μην σκέπτεστε ότι στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί...
Η ΑΠΟΣΤΑΣΙΑ στην εγκυκλοπαίδεια ενός μόνο την φωτογραφία έχει δίπλα.Του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ!!!Και όσο και αν αποφεύγει να χρησιμοποιεί το όνομά του, η ΝΤΟΡΑ ΣΑΣ -και να την χαίρεστε- θα είναι πάντα η κόρη του ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ,η κόρη του Αποστάτη, γιατί το όνομα ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ μπορεί να τιμούσε αυτόν που το είχε , αλλά δεν είναι κολυμπήθρα του Σιλωάμ για όποιον φαρισαικά το χρησιμοποιεί. Ειδικά όταν έχει γίνει από καιρό - μετά από τρικούβερτο Κριτικό γλέντι μέχρι πρώιας,- ΚΟΥΒΕΛΟΥ ...Προφανώς ούτε αυτό είχε να της προσφέρει κάτι για να το τιμήσει...
Αλλά όταν δεν έχεις να επιδείξεις ο ίδιος προσωπικούς αγώνες , εκμεταλλεύεσαι τους αγώνες των άλλων χρησιμοποιώντας το όνομά τους...
Αυτή είναι η Ντόρα σας. Ετερόφωτη σε όλα! Αν αφαιρέσεις το όνομα του πατέρα,το όνομα του Μπακογιάννη, την οικογένεια, την παράταξη που την φιλοξενεί, όπως φιλοξένησε και τον πατέρα της δίνοντάς του στέγη μετά τις αποτυχημένες πολιτικές του προσπάθειες ενάντια στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, ελέω Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΉ, αυτό που θα μείνει είναι μια "γυμνή" από όλα υποψήφια αρχηγός, χωρίς θέσεις , χωρίς ιδεολογία, χωρίς έρισμα στον απλό Νεοδημοκράτη, με ένα καρφιτσωμένο χαμόγελο αυταρέσκειας, μακριά νυχτωμένη απο τον λαό και την Βάση. Για αυτό θα χάσετε Συναγωνιστές, γιατί δεν έχετε καταλάβει ότι η βάση σας έχει απομονώσει σαν ξένο σώμα...Eσας και όλους αυτούς που την στηρίζουν και με τις "λαμογιές" τους έφεραν τη παράταξη εδώ που την έφεραν
Πετάξτε το φιδίσιο δερματάκι σας, ανοίξτε τα ματάκια σας και ενσωματωθείτε στον κορμό της παράταξης αν ανήκετε σε αυτήν...

Hellas-Orthodoxy είπε...

ΡΕ ΝΤΟΡΑΚΙΑ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΙΑ,ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΤΕ...ΒΡΕ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΕΙΣΤΕ BOTS ΤΟΥ DORA WEBTEAM;ΞΕΡΕΤΕ,ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΓΥΡΝΑΤΕ ΣΒΑΡΝΑ Σ'ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΕΙΣ ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΣΑΣ...

BENEAS GEORGIOS είπε...

Κάνω χάζι, πολύ το διασκεδάζω...
Ο ίδιος ανώνυμος, τις ίδιες ώρες, από την ίδια IP γραμμή, με διαφορετικά γράμματα, ανορθόγραφα κείμενα και τις ίδιες απειλές...
Παρών σε όλες τις αναρτήσεις...
Ίσως και ο μοναδικός εναπομένων υποστηρικτής της Αγίας Οικογένειας, εδώ στο Χαϊδάρι...

Ανώνυμος είπε...

ΤΟ ΟΤΙ ΕΙΔΕΣ ΤΗΝ IP...ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΤΙΠΟΤΑ...ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙΣ ΑΠΟ ΕΛΕΓΧΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΟΥ....ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΟΓΙΚΗ ΠΟΥ ΔΙΕΠΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΕΑ ΗΘΗ ΠΟΥ ΚΟΜΙΖΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΟΥ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ...ΕΑΝ ΕΙΜΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΗΣ ΤΗΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΘΑ ΤΟ ΔΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΑΛΠΗ...ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΘΕΩΡΙΑ ΣΟΥ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΤΗΣ ΜΠΟΥΡΔΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΝΤΡΙΒΗΣΕΙ ΟΛΟΙ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΟ ΧΑΙΔΑΡΙ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΣ...ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ ΑΠΟΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΠΟΥ ΤΟΥ ΔΙΝΕΙΣ ΕΣΥ...ΟΤΙ ΑΚΟΥΜΠΑΣ ΑΠΛΑ ΧΑΝΕΙ,ΣΥΝΤΡΙΒΕΤΑΙ...ΜΕΝΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ ΣΤΙΣ 29 ΝΟΕΒΡΗ...ΥΠΟΜΟΝΗ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΠΙΣΤΗ ΣΤΗΝ ΓΚΑΝΤΕΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΦΕΡΕΙΣ ΣΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ...ΘΑ ΦΕΡΕΙ ΤΑ ΕΠΙΘΥΜΗΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΚΑΙ Η ΝΤΟΡΑ ΘΑ ΕΚΛΕΓΕΙ ΑΡΧΗΓΟΣ....ΔΕΝ ΜΑΣΑΜΕ ΣΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ ΑΚΟΜΗ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΝΤΟΡΑΣ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟΥΣ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΤΗΣ ΝΔ...

Ανώνυμος είπε...

Καλα η συγκεντρωση στο περιστερι δεν παιζοταν...πολυς λαος και η ντορα τα ειπε χυμα...παλμος,ογκος κοσμου..η μεγαλη αντεπιθεση ξεκινησε...θυμουνται τα γιουσουφακια ολα το 1965 αλλα ξεχασαν το 1993...οσο βγαζετε γλωσσα τοσο θα μας βρισκετε μπροστα σας...παμε δυνατα για την επομενη μερα με ντορα μπακογιαννη...εναντια στους μηχανισμους του κεπ και της πολαν...εναντια σε αυτους που προσβαλλουν την μνημη του αγωνιστη νεοδημοκρατη...εναντια σε αυτους που λοιδωρησαν τα γαλαζια ιδανικα....εναντια σε αυτους που στις τελευταιες εκλογες ψηφισαν ανοιχτα πασοκ και τωρα στηριζουν σαμαρα....εναντια στους κατα τοπους εππαγελματιες διασπαστες βλεπε μπενεας που επιχειρουν να πολυδιασπασουν την νδ...ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ...ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΦΥΓΕΣ ΠΟΤΕ...

Ανώνυμος είπε...

Με ομάδα βουλευτών απάντησε η Ντόρα"
"«Αρχηγέ, αρχηγέ εσύ δεν έφυγες ποτέ». Αυτό ήταν το σύνθημα που κυριαρχούσε στη συγκέντρωση της Ντόρας στο Περιστέρι. Το μήνυμα ήταν σαφές. Οι νεοδημοκράτες θυμήθηκαν χθες ότι Αβραμόπουλος και Σαμαράς είχαν ιδρύσει το ΚΕΠ και την «Πολιτική Άνοιξη». Δύο κόμματα που κινήθηκαν απέναντι στην Ν.Δ. Ανεξάρτητα, όμως από τα συνθήματα έχει αξία και η εικόνα. Απέναντι στο δίδυμο των αποτυχημένων πρώην αρχηγών, στο Περιστέρι βρέθηκαν πάνω από σαράντα νυν και πρώην βουλευτές, ενώ η συγκέντρωση ήταν τρεις φορές μεγαλύτερη απ' αυτή του Σαμαρά. Αξίζει να...

δούμε ποιοι βουλευτές έδωσαν το παρόν στην ομιλία της Ντόρας. Ο λόγος για τους βουλευτές Κ. Χατζηδάκη, Γ. Παπαθανασίου, Μ. Κεφαλογιάννη, Γερ. Γιακουμάτο, Θ. Μπούρα, Σιμ. Κεδίκογλου, Θ. Νάκο, Λ. Αυγενάκη, Έλσα Παπαδημητρίου, Θ. Γιαννόπουλο, Χρ. Μαρκογιαννάκη, Θ. Σκυλακάκη, Μιλ. Βαρβιτσιώτη, Αν. Λυκουρέντζο, Γ. Κοντογιάννη. Αργ. Ντινόπουλο, Μιχ. Παπαδόπουλο, Κυρ. Μητσοτάκη, Γρ. Αποστολάκο, Μιχ. Μπεκίρη. Επίσης, παρόντες ήταν οι πρώην βουλευτές Γ. Βαληνάκης, Δ. Τζαμτζής, Θ. Κασσίμης, Γ. Παπαγεωργίου, Κρινιώ Κανελλοπούλου, Πέτρος Μαντούβαλος κ.α. Εκεί, ήταν ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης και οι πρώην πρόεδροι της ΟΝΝΕΔ Μαύρος, Μαραβέλιας και Κουρούσης."
http://parapolitika.gr/

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Μετά την επιλογή Αβραμόπουλου υπέρ Σαμαρά θα σας πω για μια ακόμη σημαντική προσχώρηση στο στρατόπεδό του Αντώνη που δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
Ο Κώστας Γκιουλέκας, πρώτος βουλευτής Θεσ/νίκης θα πάει μαζί του, γεγονός το οποίο θα ενισχύσει περαιτέρω την απήχησή του στη Μακεδονία.
Μέχρι τώρα ο Κώστας Γκιουλέκας αμφιταλαντευόταν, αλλά στο συνέδριο πείστηκε από την επιχειρηματολογία Σαμαρά.
Η φράση του "δεν είναι δυνατόν να ντρεπόμαστε για τις ιδέες μας" έγραψε για τον Κώστα…

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Μόνο ως μαχαιριά στην καρδιά της Ντόρας Μπακογιάννη, μπορεί να εκληφθεί η απόσυρση της υπογραφής (!) του Παναγιώτη Καμμένου, από το κείμενο στήριξής της και η προτροπή του προς τους ψηφοφόρους του να ψηφίσουν τον Αντώνη Σαμαρά.

Ο Πάνος Καμμένος, διαθέτει μια πολύ υπολογίσιμη δύναμη ψηφοφόρων στην Β' Αθηνών (42.000 περίπου ψήφοι) και είναι γνωστό ότι οι ψηφοφόροι του αποτελούν "στρατό".
Η κίνηση είναι εντυπωσιακή και η Ντόρα Μπακογιάννη, φαίνεται πως δεν μπορεί να ανταποδώσει, με ένα εξίσου εντυπωσιακό "χτύπημα".


«Απέσυρε» την υπογραφή υποστήριξής του από τη Ντόρα Μπακογιάννη ο πρώην υπουργός και βουλευτής της Ν.Δ Πάνος Καμμένος.

Με επιστολή του κάνει λόγο για συμπεριφορές: «διαφωνώ με φωνές και συμπεριφορές που έχουν σκοπό να πλήξουν ανέντιμα οποιονδήποτε από τους τρείς υποψηφίους για την...
αρχηγία του κόμματος και αρνούμαι να συμμετέχω σε δημόσιες αντιπαραθέσεις που πλήττουν την εικόνα της παράταξης». Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου με εμπιστευθήκατε με την ψήφο σας για να σας εκπροσωπώ στη Βουλή των Ελλήνων, να είμαι η δική σας φωνή στο κοινοβούλιο και με την δική σας δύναμη να νομοθετώ και να ασκώ κοινοβουλευτικό έλεγχο στην κυβέρνηση.

Η εμπιστοσύνη σας με τιμά ιδιαίτερα και όπως ασκούσα τα καθήκοντά μου ως μέλος της κυβέρνησης θα ασκήσω τα νέα μου καθήκοντα με την ίδια συνέπεια, εργατικότητα και εντιμότητα. Θα αγωνισθώ με όλες μου τις δυνάμεις και από την αξιωματική αντιπολίτευση για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης σας. Ο Ελληνικός λαός μας τιμώρησε και μας έστειλε σαφή πολιτικά και κοινωνικά μηνύματα. Οι κλειστές πόρτες, η αλαζονεία, η απληστία και οι ανήθικες συμπεριφορές και πράξεις κάποιων έκαναν πολλούς ΝέοΔημοκράτες να μας γυρίσουν την πλάτη.

Μετά το έκτακτο συνέδριο και την παραίτηση του Κώστα Καραμανλή προχωράμε στην εκλογή του νέου αρχηγού που θα εκλεγεί από την ψήφο όλων μας. Εάν θα ψήφιζε μόνο η κοινοβουλευτική ομάδα θα είχα την υποχρέωση να κάνω μια ανοιχτή διαβούλευση για να αποφασίσουμε μαζί για το νέο αρχηγό. Η απόφαση όμως της κεντρικής επιτροπής και του συνεδρίου να εκλεγεί ο νέος αρχηγός με δημοκρατικές και ανοικτές διαδικασίες με την συμμετοχή όλων μας, δίνει την απόλυτη κυριαρχία στην βάση του κόμματος.

Επομένως η επιλογή Νέου αρχηγού είναι στα δικά σας χέρια. Η μακροχρόνια σχέση μας, ο αλληλοσεβασμός, και όλα όσα μαζί περάσαμε όλα αυτά τα χρόνια σε αγώνες δύσκολους και έντιμους σε καλές και κακές στιγμές μου επιβάλουν σε αυτή την διαδικασία να συμμετέχω μόνο ως απλός στρατιώτης και με ισοδύναμη και ισότιμη με εσάς ψήφο στις εκλογές της 29ης Νοεμβρίου.

Σε μια δύσκολη στιγμή για την χώρα και την παράταξη προέχει η ομοψυχία και η ενότητα, αρχές που υπηρέτησα σε όλη την πολιτική μου σταδιοδρομία. Λυπάμαι και διαφωνώ με φωνές και συμπεριφορές που έχουν σκοπό να πλήξουν ανέντιμα οποιονδήποτε από τους τρείς υποψηφίους για την αρχηγία του κόμματος και αρνούμαι να συμμετέχω σε δημόσιες αντιπαραθέσεις που πλήττουν την εικόνα της παράταξης.

Θα κάνω τα πάντα για να χτίσουμε μαζί την Νέα Δημοκρατία του αύριο για το καλό της πατρίδας και των πολιτών.

Το σημαντικότερο είναι από τις 30 Νοεμβρίου να είμαστε όλοι μαζί με την νέα ηγεσία του κόμματος για να ξανακερδίσουμε την εμπιστοσύνη εκείνων που προδώσαμε και να πάρουμε γρήγορα ξανά το τιμόνι της χώρας.

Πάνος Καμμένος

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Και κάτι για τη συγκέντρωση του Περιστερίου:
Καληνύχτα και όνειρα γλυκά !
Δείτε εδώ: http://www.stadia.gr/peristeri/peristeri-gr.html

Ανώνυμος είπε...

Από τον Γιάννη Δαίδαλο
.
Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Άρης Σπηλιωτόπουλος βρίσκεται πολύ κοντά στην απόφαση να κάνει γνωστό ότι στη μάχη για την ηγεσία της ΝΔ θα στηρίξει την Ντόρα Μπακογιάννη.
www.press-gr.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

ΤΑ ΔΙΔΥΜΑ ΜΠΑΛΟΝΙΑ ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ....ΚΑΙ ΜΠΑΦ....
ΞΕΦΟΥΣΚΩΝΟΥΝ...

Print this post "Ξεφουσκώνει το δίδυμο της κορυφής". Αυτή είναι η κοινή εκτίμηση που υπάρχει στα γραφεία των εταιρειών δημοσκοπήσεων. Φαίνεται ότι έπιασε οροφή ο Σαμαράς, όπως είχε πιάσει και η Ντόρα από την προηγούμενη εβδομάδα. Από εδώ και πέρα όλα θα κριθούν στην επικοινωνία και ενδεχομένως στην τύχη, εάν γίνει κάποιο λάθος από κάποιον εκ των υποψηφίων. Στο επιτελείο του... Σαμαρά υπάρχει ανησυχία για την αλλαγή στάσης αρκετών ισχυρών ΜΜΕ. Λένε ότι η Ντόρα έχει βάλει λυτούς και δεμένους για να μιλήσουν σε επιχειρηματίες, εκδότες και καναλάρχες. Φοβούνται επίσης τις απειλές της ότι θα καταγγείλει ΜΜΕ εάν δεν την παίξουν στα ίσα. Σήμερα, σύμφωνα με πληροφορίες του fimotro, ο Σαμαράς τηλεφώνησε στον Αβραμόπουλο και του ζήτησε να προσέχει γιατί του την έχουν "στημένη". Ο Αβραμόπουλος από την πλευρά του βρισκόταν στο γραφείο του στην Β. Κωνσταντίνου. Οι συνεργάτες του λένε δεξιά και αριστερά ότι είναι οργισμένος με τη στάση του Mega. Λένε μάλιστα ότι "ο Δημήτρης θα τους εκδικηθεί". Χοντραίνει το παιχνίδι. Και έχουμε ακόμα δεκαπέντε ημέρες. Φανσταστείτε τι θα γίνει την τελευταία εβδομάδα
www.fimotro.blogspot.com