Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2009

20 Λόγοι ΓΙΑΤΙ επέλεξα να ψηφίσω τον ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ


1 - Γιατί μόνο ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ μπορεί να εμπνεύσει και να δώσει ΟΡΑΜΑ και ΕΛΠΙΔΑ για το μέλλον της Πατρίδας και της Παράταξης.
2 - Γιατί μπορεί κάποιοι να προσπαθούν απεγνωσμένα να μας κάνουν να το ξεχάσουμε, αλλά οι ΕΛΛΗΝΕΣ έμειναν ζωντανοί μέσα στην ιστορία γιατί κράτησαν ζωντανή την ΕΘΝΙΚΗ τους ΥΠΟΣΤΑΣΗ και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ. Και γιατί μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί να πει το μεγάλο ΟΧΙ σε όποιους θελήσουν να επιβουλευθούν τα εθνικά μας δίκαια.
3 - Γιατί μόνο ο Αντώνης Σαμαράς έχει την γνώση, την ικανότητα και την διορατικότητα να αντιμετωπίσει τα προβλήματα της οικονομίας, όταν ήταν από τους λίγους στην Ευρώπη όταν το 2006 είχε προβλέψει και έχει κρούσει τον κώδωνα κινδύνου για την επερχόμενη οικονομική κρίση, διαφωνώντας ανοιχτά με τον κο Τρισσέ.
4 - Γιατί είναι ο μόνος που μπορεί να βοηθήσει την Νέα Δημοκρατία να ξαναβρεί την αξιοπρέπειά της και την χαμένη (ή κρυμμένη) ταυτότητά της.
5 - Γιατί μόνο ο Αντώνης Σαμαράς μπορεί, να αναδιοργανώσει και να αναγεννήσει το κόμμα, έτσι ώστε να αποκτήσει δύναμη και αποτελεσματικότητα, έτσι ώστε να διεκδικήσει και να κερδίσει τις εκλογές, αλλά και να κυβερνήσει με αποφασιστικότητα και τόλμη για πολλά χρόνια.
6 - Γιατί δεν πιστεύω τον μύθο των δήθεν κεντρώων. Ούτε είναι κεντρώοι οι αναποφάσιστοι. Είναι άνθρωποι του καθημερινού μόχθου με ταυτότητα και ιδεολογία που επιλέγουν με κριτήριο την σοβαρότητα, την αποφασιστικότητα, την συνέπεια λόγων και έργων και την εντιμότητα. Και οι εκλογές κερδίζονται όταν κερδίσεις αυτή την μερίδα των πολιτών.
7 - Γιατί πιστεύω ότι είναι αδύνατο να κάνεις ανοίγματα στην κοινωνία με την σκληρή και ανάλγητη Νεοφιλελεύθερη πολιτική. Μόνο δείχνοντας το φιλολαϊκό, φιλελεύθερο και ριζοσπαστικό πρόσωπο που είχε ή μεγάλη Λαϊκή παράταξη μπορείς να ανοιχθείς στην κοινωνία και να κερδίσεις.
8 - Γιατί μόνο ο Αντώνης Σαμαράς αγωνίζεται με ενωτική διάθεση χωρίς επιθέσεις στους συνυποψήφιούς του και γιατί πιστεύω ότι η ενότητα θα σφυρηλατηθεί όταν θα εκλεγεί αρχηγός από την Κομματική βάση μετά από ανοιχτό διάλογο και τίμιες εκλογικές διαδικασίες, παρά από ένα 24ωρο κλειστό συνέδριο αποτελούμενο και καθοδηγούμενο από οργανωμένες ομάδες που απετέλεσαν την κομματική νομενκλατούρα που κυβέρνησε αλαζονικά τα τελευταία χρόνια.
9 - Γιατί το σύνθημα «ΑΛΛΑΞΕ ΤΑ ΟΛΑ» με φοβίζει περισσότερο από το «ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΩ ΤΙΠΟΤΑ». Η παράταξη χρειάζεται να αλλάξει, αλλά όχι σε όλα. Πρέπει να αλλάξουν μόνο αυτά που μας έφεραν στην δυσκολότερη στιγμή της ιστορίας μας και αυτά που πλήγωσαν τον έντιμο και υπερήφανο Νεοδημοκράτη.
10 - Γιατί δεν μπορώ να ταυτιστώ με αυτούς που πλήγωσαν την ηθική μας υπόσταση, και το περί ηθικής αίσθημα που παραδοσιακά είχε ο Νεοδημοκράτης, κρυβόμενοι πίσω από το λογοπαίγνιο περί του νομίμου και του ηθικού. Γιατί πρέπει να διαχωρίσουμε την θέση μας από αυτούς που μας αφαίρεσαν το δικαίωμα να κατηγορούμε τους άλλους για την διαπλοκή.
11 - Γιατί δεν αρκεί να αναζητούμε τα αίτια τις ήττας, αλλά θα πρέπει να αναζητήσουμε και αυτούς που εγκλώβισαν τον Καραμανλή και που οδήγησαν το κόμμα σε αυτή την ταπεινωτική ήττα. Να αναζητήσουμε αυτούς που πίστευαν ότι η αλαζονική, η άκαμπτη και πολλές φορές αντιλαϊκή πολιτική ήταν μονόδρομος.
12 - Γιατί πρέπει να αναζητήσουμε αυτούς που έκλεισαν τις πόρτες στον κόσμο της παράταξης και αυτούς που δεν απαντούσαν σε κινητά και σταθερά τηλέφωνα.
13 - Γιατί προτιμώ να μιλήσω για το μέλλον της Παράταξης και της Πατρίδας, παρά να μιλώ για το παρελθόν και την ιστορία. Αν θελήσω, μπορώ να θυμηθώ και να θυμίσω πολλά από τα γεγονότα του παρελθόντος. Και μάλιστα πολύ πριν το 1993, όπως το 1985, το 1981, το 1977, ακόμη-ακόμη και το 1974 όταν ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε την Νέα Δημοκρατία χωρίς τους δήθεν κεντρώους.
14 - Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ τις υποκριτικές συμπεριφορές και τακτικές που από μπροστά σηκώνουμε την σημαία της ενότητας και από πίσω μεθοδευμένα, συστηματικά, και δίκην εργολαβίας, αναθέτουμε σε διαφόρους αυλοκόλακες να κάνουν επιθέσεις και κηρύγματα μίσους και διχασμού εναντίον του Αντώνη Σαμαρά.
15 - Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ τα κηρύγματα ενότητας από τους πρωταγωνιστές της κίνησης της ΒΟΛΒΗΣ.
16 - Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ την τόσο μεγάλη σύμπτωση, που κάποιοι άθλιοι που κρύβονται πίσω από την ιδιότητα του δημοσιογραφίσκου (Χατζηνίκου, κλπ) που πολεμούσαν εντέχνως και μανιωδώς τον Καραμανλή και την Κυβέρνηση, τώρα να επιτίθενται με μανία στον Σαμαρά και να στηρίζουν κάθε άλλη υποψηφιότητα.
17 - Γιατί αρνούμαι να υποκύψω στους μηχανισμούς εκείνους που κινούνται μεταξύ υποσχέσεων και απειλών και διχάζουν την παράταξη και υποχρέωσαν πολλά στελέχη από φίλοι και συμμαχητές να γίνουν εχθροί.
18 - Γιατί δεν μπορώ να δεχτώ πόσο γρήγορα μαζεύτηκαν αυτές οι 1000 υπογραφές. Αλήθεια, που βρίσκονταν αυτή η οργάνωση και αυτή η αποτελεσματικότητα στην διάρκεια του τελευταίου εκλογικού αγώνα;
19 - Γιατί παρά τα 50 μου χρόνια παραμένω ακόμη ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ και ΔΑΠΙΤΗΣ, όπως ήταν ο ΑΝΤΩΝΗΣ ΣΑΜΑΡΑΣ και όπως ΔΕΝ ήταν οι έτεροι συνυποψήφιοί του. Γιατί υπάρχουν και αυτές οι σελίδες ιστορίας που κάποιοι εργολάβοι ιστορικοί έχουν ξεχάσει να μας πουν.
20 - Τέλος, παίρνω θέση ψηφίζοντας Αντώνη Σαμαρά γιατί δεν μπορώ να ισχυρίζομαι ότι δεν ακούγεται η φωνή μου και δεν λαμβάνεται υπ’ όψιν η γνώμη μου και όταν κέρδισα το κορυφαίο δημοκρατικό δικαίωμα να εκλέξω τον Πρόεδρο του κόμματος, να παραμένω σιωπηλός στο όνομα της δήθεν ουδετερότητας.


1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΒΟΥΛΙΑΞΑΝ ΤΗΝ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ !!!!!!

ΑΓΓΕΛΟΥ

ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ

ΡΟΥΣΟΠΟΥΛΟΣ

ΔΑΣΚΑΛΑΚΗΣ

ΠΑΤΡΙΑΝΑΚΟΥ

ΛΕΙΒΑΔΑΣ

ΚΑΙ ΤΑ GOLDEN BOYS ΧΑΤΖΗΜΑΝΝΟΥΗΛ ΚΑΙ ΦΙΛΙΠΠΙΔΗΣ

ΚΑΙ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ?
ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΕΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ ΠΟΥ ΥΠΕΔΕΙΞΑΝ ΣΤΟΝ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ?

ΤΟ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΝΩ Ο ΙΔΙΟΣ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗΝ ΝΤΟΡΑ, ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΒΥΘΙΣΑΝ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΑΡΑ!