Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020

Παραδοσιακές, μανιάτικες κουταλίδες!!!

Λουκουμάδες, τηγανίτες, λαλαγγίδες, καλλιχέρες, κουταλίδες… όπως και να τις ονομάσουμε την ίδια νοστιμιά έχουν! Πολύ εύκολη παραδοσιακή, μανιάτικη συνταγή με 4 μόνο υλικά! Συνηθίζεται να τις φτιάχνουμε αυτήν την εποχή, καθώς τις τηγανίζουμε με φρέσκο ελαιόλαδο πρώτης σοδειάς.

Τι θα χρειαστούμε:

• Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• Νερό
• Χυμό από μισό λεμόνι
• Μια πρέζα αλάτι
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας λείος, αραιός χυλός. Προσθέτουμε όσο νερό χρειάζεται ώστε να έχουμε το αποτέλεσμα του αραιού χυλού. Βάζουμε το χυμό από το λεμόνι και μια πρέζα αλάτι. Οι ποσότητες των υλικών πάνε ανάλογα με τις κουταλίδες που θέλουμε να φτιάξουμε! Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Μόλις είναι έτοιμο, με ένα κουτάλι παίρνουμε από το χυλό και ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε για περίπου 5 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα και να γίνουν τραγανές. Μπορείτε να τις απολαύσετε και γλυκές και αλμυρές. Σερβίρετε με ζάχαρη, μέλι ή πετιμέζι για τις γλυκές και με ανθότυρο ή άλλο τυρί και μέλι για τις αλμυρές. 

























Καλή μας όρεξη!!!

3 σχόλια:

BENEAS GEORGIOS είπε...

Οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι δεν είναι αυτοί που έχουν τα καλύτερα πράγματα, αλλά εκείνοι που φτιάχνουν το καλύτερο με αυτά που διαθέτουν!!!

Λιανού Κυριακούλα είπε...

Κουταλίδες. Τηγανισμένες σε καλαματιανό λάδι. Έτσι μας τις μάθανε οι γιαγιάδες μας, έτσι θέλουμε να τις λέμε κι εμείς!

Ανώνυμος είπε...

Μμμμ ωραίες με ζάχαρη!!!!!!