Μπιφτέκια στο φούρνο με πατάτες σας έχω για σήμερα! Μία πολύ εύκολη συνταγή για πεντανόστιμα και αφράτα μπιφτέκια και ξεροψημένες πατάτες.
Τι θα χρειαστούμε:
Για τα μπιφτέκια:
• 1 κιλό κιμά ελιά
Εγώ τον προμηθεύτηκα από το κρεοπωλείο Μαρούγκας στο Χαϊδάρι
• 3-4 φέτες ψωμί, μόνο την ψίχα
• 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
• 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 αυγό
• 1 ντομάτα
• 1-2 σκελίδες σκόρδο
• Ξύδι
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
Αν τα θέλουμε γεμιστά, χρησιμοποιούμε τυρί κίτρινο της επιλογής μας, εγώ χρησιμοποίησα κασέρι, ντομάτα και πιπεριά.
Για τις πατάτες:
• 1 κιλό πατάτες
• Χυμό από 1 λεμόνι
• 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
• Νερό
Εκτέλεση:
Για τα μπιφτέκια:
Σε ένα μπολ προσθέτουμε τον κιμά, το ψωμί, αφού το θρυμματίσουμε, το αυγό, την ντομάτα και το σκόρδο, αφού τα περάσουμε από τον τρίφτη, το ελαιόλαδο, το ξύδι και τα τέλος τα μυρωδικά μας. Πλάθουμε για 5 λεπτά περίπου μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά μας. Αν έχουμε χρόνο, καλό θα ήταν να αφήσουμε τον κιμά μας στο ψυγείο για μισή με μία ώρα για να δέσουν ακόμα καλύτερα τα υλικά. Στη συνέχεια, τα πλάθουμε στο μέγεθος της αρεσκείας μας. Αν θέλουμε να γεμίσουμε τα μπιφτέκια μας, όπως τα πλάθουμε, τα ανοίγουμε λίγο πιο πλατιά. Βάζουμε μέσα μία φέτα κασέρι, μία λεπτή ροδέλα ντομάτα και πιπεριά. Κλείνουμε το μπιφτέκι και πλάθουμε καλά. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Για τις πατάτες:
Κόβουμε τις πατάτες κυδωνάτες. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε όλα τα υλικά μέσα, ανακατεύοντας καλά. Τις βάζουμε σε ένα άλλο ταψί με λίγο νεράκι.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς για 40-60 λεπτά περίπου, ανάλογα το μέγεθος που έχουμε δώσει στα μπιφτέκια και τις πατάτες. Στο μισό διάστημα γυρίζω τα μπιφτέκια να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές και ανακινώ τις πατάτες. Το φαγητό μας είναι έτοιμο.
Καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου