Παρασκευή 13 Νοεμβρίου 2020

Αλμυρές κρέπες στο φούρνο... μούρλια!!!


Οι κρέπες αρέσουν σε όλους μας. Όμως κρέπες στο φούρνο έχετε δοκιμάσει; Μήπως ήρθε η ώρα; Σήμερα λοιπόν, σας έχω μία καταπληκτική συνταγή. Αλμυρές κρέπες στο φούρνο! Πάμε να δούμε τι θα χρειαστούμε.

Τι θα χρειαστούμε:

Για τις κρέπες:

• 3 κούπες αλεύρι
• 3 κούπες γάλα
• 3 αυγά
• 3 κουταλιές του γλυκού ζάχαρη
• Βούτυρο για το τηγάνι

*Όσο πιο πολλές κούπες, τόσο πιο πολλές κρέπες θα έχω. Με αυτές τις αναλογίες έβγαλα 15 κρέπες.

Για την μπεσαμέλ:

Προσωπικά δεν φτιάχνω ποτέ την μπεσαμέλ από την αρχή γιατί η σπιτική έχει αρκετά βαριά γεύση για τα γούστα μου. Χρησιμοποιώ πάντα το μείγμα για μπεσαμέλ Γιώτης, προσθέτοντας μόνο γάλα. Έχει πολύ ωραία γεύση και υπέροχη μαστιχωτή υφή. Εσείς μπορείτε να κάνετε την μπεσαμέλ σας όπως συνηθίζετε!

Για τη γέμιση:

• 10 φέτες γαλοπούλα καπνιστή κομμένη σε λεπτές φέτες
• 10 φέτες μπέικον κομμένο σε λεπτές φέτες
• 10 φέτες τυρί μοτσαρέλα κομμένο σε λεπτές φέτες
• 10 λευκά μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
• 300γρ. κρέμα γάλακτος
• Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
• Πιπέρι και ελάχιστο αλάτι
• Μιξ τυριών για πασπάλισμα

Εκτέλεση:

Για τις κρέπες:

Σε ένα μπολ χτυπάμε με το σύρμα χειρός όλα τα υλικά για τις κρέπες μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και να γίνει ένας ωραίος αραιός χυλός. Βάζουμε στη φωτιά το τηγάνι μας με το βούτυρο μέχρι να κάψει. Με μία κουτάλα ρίχνουμε από το μείγμα μέσα στο τηγάνι και το απλώνουμε μέχρι να πάει σε όλη την επιφάνεια. Θα καταλάβουμε ότι η κρέπα μας θέλει γύρισμα όταν θα αρχίσει να βγάζει φουσκάλες. Προσέχουμε αρκετά να μην πάρουν πολύ χρώμα και μας καούν. Θέλουν πολύ λίγο χρόνο στο τηγάνι. Αφού τελειώσουμε με τις κρέπες τις αφήνουμε στην άκρη, πάνω σε ένα πιάτο.


Για την μπεσαμέλ:

Ακολουθούμε τις οδηγίες του κουτιού. Χρειάζεται μόνο προσθήκη γάλατος. Για τη συγκεκριμένη συνταγή χρησιμοποίησα μόνο ένα φάκελο. Σε περίπτωση που επιθυμείτε να κάνετε τη δική σας μπεσαμέλ, φυσικά και μπορείτε να το κάνετε!

Για τη γέμιση:

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα όλα τα υλικά της γέμισης, εκτός από το τυρί, και σοτάρουμε 4-5 λεπτά μέχρι να βγουν όλα τα αρώματα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και τοποθετούμε το μείγμα μας μέσα στην μπεσαμέλ. ρίχνουμε μέσα και τη μοτσαρέλα. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Αλατοπιπερώνουμε.


Σύνθεση πιάτου:

Παίρνουμε την κρέπα και τοποθετούμε στο κέντρο της 2-3 κουταλιές της σούπας από τη γέμιση. Κλείνουμε την κρέπα σαν φάκελο έτσι ώστε να μην μπορεί η γέμιση να μας βγει από τις άκρες. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσουμε όλες τις κρέπες. Τοποθετούμε τις κρέπες μέσα σε ένα μεγάλο πυρέξ. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και πασπαλίζουμε με τυρί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, στον αέρα, για 20-30 λεπτά.



Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: