Δευτέρα 16 Νοεμβρίου 2020

Το καλύτερο ψάρι είναι το... Ψαρονέφρι!!!


Σήμερα σας έχω ωραιότατο Ψαρονέφρι με μουστάρδα και μανιτάρια που θα το συνοδεύσουμε με ζυμαρικά. Σας ακούγετε κάπως γκουρμέ η συνταγή; Σας διαβεβαιώνω πώς είναι πανεύκολη η εκτέλεσή της. Κάντε τη και θα με θυμηθείτε. Θα αφήσετε τους αγαπημένους σας με ανοιχτό το στόμα!

Τι θα χρειαστούμε:

Για το ψαρονέφρι:

• 1 κιλό ψαρονέφρι κομμένο σε ροδέλες
Από το κρεοπωλείο Μαρούγκας στο Χαϊδάρι
• 500γρ. λευκά μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• 1 ποτήρι λευκό κρασί
• Μουστάρδα
• Βούτυρο
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
• Νερό
• Θυμάρι

Για τα ζυμαρικά:

• Βρασμένα ζυμαρικά της επιθυμίας σας
• Βούτυρο
• Τυρί τριμμένο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Αλατοπιπερώνουμε καλά το ψαρονέφρι μας από όλες τις πλευρές. Σε ένα τηγάνι προσθέτουμε λίγο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα το χοιρινό μας. Σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις πλευρές του μέχρι να πάρει πολύ ωραίο χρώμα. Βγάζουμε το ψαρονέφρι από το τηγάνι και το ακουμπάμε σε ένα πιάτο. Ό, τι έχει μείνει στο τηγάνι από το κρέας μας το θέλουμε, δεν το πετάμε. Προσθέτουμε μέσα τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι και το σοτάρουμε και αυτό. Μόλις είναι έτοιμο, σβήνουμε με κρασί. Περιμένουμε λίγα λεπτά μέχρι να εξατμιστεί το αλκοόλ και συνεχίζουμε το μαγείρεμα. Προσθέτουμε νερό και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Επιστρέφουμε το χοιρινό στο τηγάνι και σιγοβράζουμε για 10 λεπτά το πολύ. Το χοιρινό μας δε θέλει πολύ μαγείρεμα. Είναι λεπτά κομμένο και θα γίνει αμέσως. Αν το μαγειρέψουμε παραπάνω θα σκληρύνει πολύ. Τέλος, προσθέτουμε μέσα τη μουστάρδα, το βούτυρο και το θυμάρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Ελέγχουμε για αλάτι και πιπέρι. Η σάλτσα μας δε θέλουμε να είναι αραιή, αλλά συμπυκνωμένη. Βούτυρο προσθέτουμε για να δέσει η σάλτσα μας. Το χοιρινό μας είναι έτοιμο!


Όσον αφορά στα μακαρόνια μας, αφού τα βράσουμε δε θα τα σουρώσουμε. Σε ένα τηγάνι, βάζουμε βούτυρο αρκετό και περιμένουμε να κάψει. Απευθείας από την κατσαρόλα με τα ζυμαρικά, παίρνουμε λίγα λίγα με μια κουτάλα και τα βάζουμε στο τηγάνι με το βούτυρο. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε λίγο πιπέρι, αν το επιθυμούμε. Με αυτόν τον τρόπο τα ζυμαρικά μας αποκτούν μία βουτυρένια γεύση. Σερβίρουμε με το κρέας και τη σάλτσα μας από πάνω, προσθέτοντας όσο τυρί θέλουμε!

Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: