Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2020

Φτερούγες κοτόπουλου με σως μπάρμπεκιου και πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές!!!


Φτερούγες κοτόπουλου. Ναι, είναι αρκετά λιπαρές, δεν είναι για κάθε μέρα, όμως είναι πεντανόστιμες! Συνήθως τους βάζω λεμόνι, λάδι, αλάτι και πιπέρι και τις ψήνω, όμως λέω να πρωτοτυπήσω. Για αυτό σήμερα σας κάνω φτερούγες κοτόπουλου με σως μπάρμπεκιου και οι φτερούγες περνούν σε άλλη διάσταση. Μία ιδιαίτερη γεύση, αλλά συνάμα πολύ νόστιμη! Θα τις συνοδεύσουμε με πατάτες φούρνου σαν τηγανιτές σκέτη μούρλια!

Τι θα χρειαστούμε:

• 1 κιλό φτερούγες
Εγώ προμηθεύτηκα τις φτερούγες μου έτοιμες με μπάρμπεκιου σως από το κρεοπωλείο Μαρούγκας στο Χαϊδάρι
• Μπάρμπεκιου σως σε περίπτωση που δε βρείτε έτοιμες τις φτερούγες σας
• 10 μεσαίες πατάτες
• Ελαιόλαδο
• Ρίγανη 
• Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Για τις φτερούγες:

Εμένα οι φτερούγες μου είναι έτοιμες μαριναρισμένες με μπάρμπεκιου σως. Σε περίπτωση που δε βρείτε έτοιμες, μαρινάρετε τις φτερούγες με τη σως, με αλάτι και πιπέρι. Τις αφήνετε για τουλάχιστον μια ώρα στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς στον αέρα. Τοποθετούμε τις φτερούγες μας, με την πέτσα από κάτω, σε ένα ταψί αφού έχουμε τοποθετήσει αντικολλητικό χαρτί. Οι φτερούγες μας θα βγάλουν λάδι. Μπορούμε να το αφαιρέσουμε όταν θα γυρίσουμε τις φτερούγες ή να τοποθετήσουμε τις φτερούγες σε σχάρα που θα τοποθετηθεί πάνω από το ταψί. Ψήνουμε για 40 λεπτά. Στα 20 λεπτά αναποδογυρίζουμε τις φτερούγες μας.

Για τις πατάτες:

Υπέροχες πατάτες, πολύ νόστιμες, τραγανές απέξω και μαλακές μέσα. Σαν τηγανιτές! Το θετικό; Είναι πολύ πιο υγιεινές από τις τηγανιτές! Πάμε να δούμε πως θα τις κάνουμε. Κόβουμε τις πατάτες μας λεπτές σαν να τις ετοιμάζουμε για τηγάνισμα. Τις βάζουμε σε ένα μπολ και περιχύνουμε από πάνω με ελαιόλαδο, αλάτι και ρίγανη. Αναμειγνύουμε πολύ καλά. Σε ένα άλλο ταψί, αφού έχουμε στρώσει αντικολλητικό χαρτί, ρίχνουμε τις πατάτες. Προσέχουμε όσο γίνεται, να μην καλύπτει η μία την άλλη. Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά. 

Μπορούμε να συνοδεύσουμε το φαγητό μας με μία ελαφριά και δροσερή σως γιαουρτιού (γιαούρτι, λεμόνι, δυόσμος).






Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: