Τρίτη 17 Νοεμβρίου 2020

Τα τυροπιτάκια της Θοδώρας!!!


Αυτά τα τυροπιτάκια δεν έλειπαν από κανένα πάρτι που διοργάνωνε η αγαπημένη μας γειτόνισσα. Τα τυροπιτάκια της Θοδώρας έχουν αφήσει εποχή και με τίποτα δεν μπορούμε να τα ξεχάσουμε! Για το λόγο αυτό, ζήτησα και εγώ τη συνταγή της ώστε τα λατρεμένα αυτά τυροπιτάκια να μπουν στο σπίτι όλων μας! Πάμε να δούμε τα υλικά.

Τι θα χρειαστούμε:

Για τη ζύμη:

• 500γρ. φαρίνα κόκκινη που φουσκώνει μόνη της
• 250γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
• 200γρ. γιαούρτι στραγγιστό

Για τη γέμιση:

• 500γρ. φέτα (προσωπικά για τα τυροπιτάκια προτιμώ πικάντικη φέτα)
• 2 αυγά
• Αλάτι και πιπέρι

Προαιρετικά: Ένας κρόκος αυγού για άλειμμα.

Εκτέλεση:

Για τη ζύμη:

Σε ένα μπολ βάζουμε τη φαρίνα, το βούτυρο και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε πολύ καλά και ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μία λεία και στερεή ζύμη. Καλύπτουμε το μπολ μας με μία μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες.


Για τη γέμιση:

Χτυπάμε τα δύο αυγά μέσα σε ένα μπολ. Προσθέτουμε μέσα τη φέτα αφού πρώτα την έχουμε θρυμματίσει. Ρίχνουμε μια πρέζα αλάτι, διότι η φέτα μας είναι από μόνη της αλμυρή και πικάντικη, και αρκετό πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας.


Για τη σύνθεση:

Χωρίζουμε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια. Τα ανοίγουμε σε έναν πάγκο με τα χέρια μας. Τοποθετούμε στη μέση μία γεμάτη κουταλιά της σούπας από τη γέμιση. Κλείνουμε τα τυροπιτάκια και πατάμε καλά τις άκρες με το χέρι μας και με ένα πιρούνι για να μη μας ανοίξουν κατά το ψήσιμο. Τοποθετούμε σε ταψί. Προαιρετικά τα αλείφουμε όλα με αυγό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, στον αέρα για 20-30 λεπτά μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφί χρώμα.



Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: