Κάθε μέρα η ίδια ερώτηση: Τι θα φάμε σήμερα; Σήμερα λοιπόν, κανείς μας δεν είχε όρεξη για κρέας ή ζυμαρικό, οπότε σκέφτηκα να κάνω κάτι διαφορετικό. Τα κολοκύθια σας αρέσουν; Εμένα όχι, αλλά τρελαίνομαι για κολοκυθοανθούς! Δεν έχετε δοκιμάσει; Ευκαιρία να το κάνετε με δύο πολύ εύκολες συνταγές που θα σας δώσω σήμερα!
Κολοκυθοανθοί γεμιστοί με ρύζι
Τι θα χρειαστούμε:
• Κολοκυθοανθούς
• 250γρ. κιμά μοσχαρίσιο
Ο κιμάς μου είναι από το Κρεοπωλείο Μαρούγκας στο Χαϊδάρι
• 1 φλιτζάνι ρύζι
• Φρέσκο κρεμμύδι
• Άνηθο
• Μαϊντανό
• Δυόσμο
• Αλάτι και πιπέρι
• 2 ώριμες ντομάτες για σάλτσα (προαιρετικά)
• Ελαιόλαδο
• 1 ποτήρι νερό
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε με προσοχή τους ανθούς και αφαιρούμε τα κλωνάρια τους και τις φύτρες τους από το εσωτερικό τους. Βάζουμε όλα μας τα υλικά σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν. Γεμίζουμε τους κολοκυθοανθούς μας με ένα κουτάλι. Τους τοποθετούμε σε μια κατσαρόλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα ντομάτας προαιρετικά, διαφορετικά περιχύνουμε μόνο με λάδι. ρίχνουμε το νερό και αφήνουμε να βράσουν για 20-30 λεπτά. Μόλις ετοιμαστούν αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε!
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη γέμιση:
• Κολοκυθοανθούς
• 250γρ. φέτα
Για το κουρκούτι:
• Αλεύρι
• Νερό
• Αλάτι και πιπέρι
• Αυγό (προαιρετικά)
Για το τηγάνισμα:
• Ηλιέλαιο
Εκτέλεση:
Ξεπλένουμε με προσοχή τους ανθούς και αφαιρούμε τα κλωνάρια τους και τις φύτρες τους από το εσωτερικό τους. Ψιλοκόβουμε τη φέτα μας και με ένα κουτάλι γεμίζουμε τους ανθούς μέχρι τη μέση. Σε ένα μπολ, ανακατεύουμε τα υλικά που θέλουμε για το κουρκούτι. Όταν γίνει ένας ωραίος χυλός, βάζουμε μέσα τους κολοκυθοανθούς μέχρι να καλυφθούν ολόκληροι από κουρκούτι. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε δύο δάχτυλα ηλιέλαιο και μόλις κάψει, ρίχνουμε μέσα τους κολοκυθοανθούς. Τηγανίζουμε για μισό λεπτό και από τις δύο πλευρές και τα αφαιρούμε από τη φωτιά. Τοποθετούμε σε σκεύος που πάνω του έχουμε τοποθετήσει απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το επιπλέον λάδι. Σερβίρουμε αμέσως για να τους προλάβουμε τραγανούς εξωτερικά και ζουμερούς εσωτερικά.
Καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου