Σήμερα σας έχω το φαγητό της καραντίνας μας! Το φαγητό που φτιάχνουμε και απολαμβάνουμε συχνά πυκνά, όλον αυτόν τον καιρό. Καλαματιανός καγιανάς με παστό μανιάτικο καπνιστό και μανιάτικο λουκάνικο παστό. Το έχετε δοκιμάσει; Αν όχι, πιάστε χαρτί και μολύβι και σημειώστε κάπου τη συνταγή!
Τι θα χρειαστούμε:
• 5 ντομάτες
• Παστό μανιάτικο καπνιστό, από τον Οικονομάκο
• Μανιάτικο λουκάνικο παστό, από τον Οικονομάκο
• 4 αυγά
• Σφέλα, από τον Πετρόπουλο
• Ελαιόλαδο, παραγωγής μας Αναληψιώτικο
• Πιπέρι
• Ρίγανη
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις ντομάτες μας και βγάζουμε τη φλούδα τους. Τις κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Σε ένα βαθύ τηγάνι ρίχνουμε τις ντομάτες μας και τις αφήνουμε να βράσουν. Όσο βράζουν, κόβουμε το παστό μας σε κομμάτια και το λουκάνικό μας σε ροδέλες. Προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι το ελαιόλαδο, το παστό και το λουκάνικο και ανακατεύουμε. Αφήνουμε το φαγητό μας να σιγοβράζει για λίγα λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας. Στη συνέχεια, κόβουμε τη σφέλα μας σε χοντρά κομμάτια και την προσθέτουμε στο τηγάνι. Σε ένα μπολ σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι και ανακατεύουμε απαλά να πάει παντού. Προσθέτουμε το πιπέρι και τη ρίγανη και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά μέχρι να δέσουν τα υλικά μας. Σερβίρουμε με έξτρα τριμμένο πιπέρι. Όπως παρατηρήσατε δε χρησιμοποίησα αλάτι διότι το παστό και η σφέλα είναι προϊόντα που περιέχουν αρκετό. Αν εσείς το επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε! Το φαγητό μας είναι έτοιμο και μοσχομυρίζει!
Καλή μας όρεξη!!!
1 σχόλιο:
Πολύ ωραίες οι συνταγές σου. Φτιάξε ενα blog ξεχωριστό μόνο με συνταγές
Δημοσίευση σχολίου