Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020

76 χρόνια από τα Δεκεμβριανά & 38 χρόνια από τις εκδηλώσεις της ΟΝΝΕΔ ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ


Θεέ μου πώς περνούν τα χρόνια... 1982: τριάντα οκτώ χρόνια μετά τα Δεκεμβριανά του 1944 συμμετέχω στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης... 2020: τριάντα οκτώ χρόνια μετά τις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης, σε καθεστώς lockdown, θυμάμαι... 

Κυριακή 5 Δεκεμβρίου 1982. Η ΟΝΝΕΔ σε κεντρικό και τοπικό επίπεδο συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης και τιμής για τους ηρωικώς πεσόντες του Συντάγματος Χωροφυλακής Μακρυγιάννη τον Δεκέμβριο του 1944. Δυναμικό παρών της ΟΝΝΕΔ Χαϊδαρίου στο Μνημόσυνο το πρωί της Κυριακής στην Μητρόπολη και στην πορεία που ακολουθεί στου Μακρυγιάννη. Το μεσημέρι ακολούθησε εκδήλωση στον κινηματογράφο ΣΟΡΑΓΙΑ του Χαϊδαρίου με έκθεση φωτογραφικού υλικού, αρχείων της εποχής και ομιλιών. Τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας Ευαγγελο Αβέρωφ εκπροσώπησε στην εκδήλωση ο Γενικός Διευθυντής του κόμματος Γεώργιος Ματθαιουδάκης. Στις φωτογραφίες από την πορεία διακρίνονται: Μπενέας Γιώργος, Τόκας Σπύρος, Θεοδοσιάδης Δημήτρης, Ζωγράφου Σοφία, Σωτηροπούλου Στέλλα, Αντωνακοπούλου Σία, Κακάλη Βίκυ. Στις φωτογραφίες από την εκδήλωση στον κινηματογράφο διακρίνονται: Μπενέας Γιώργος, Αδρακτάς Παναγιώτης, Μόρφης Σπύρος, Ματθαιουδάκης Γεώργιος, Ευταξίας Χρήστος, Βλάμης Νικόλαος, Ξανθάκος Βασίλειος, Κράτσας Απόστολος, Δερουκάκης Αλέξανδρος, και Περιμένης Ευάγγελος με την πλάτη γυρισμένη. 

Κλίνω ευλαβικά το γόνυ στους ήρωες του 1944, αλλά και σ' αυτούς που τους τίμησαν το 1982 και δεν είναι πια μαζί μας. Οι υπόλοιποι όσο ζούμε να τους θυμόμαστε!






Δεν υπάρχουν σχόλια: