Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2020

Η ξακουστή κοτόπιτα της Βίκυς!!!


Και ναι λοιπόν, ήρθε η στιγμή που πολλοί περιμένατε… ήρθε η στιγμή της κοτόπιτάς μου! Μία κοτόπιτα που όποιος τη δοκιμάσει του μένει αξέχαστη. Μία κοτόπιτα ξακουστή! Και για να ξέρετε δε θα σας κρύψω κανένα μυστικό μου για τη συνταγή αυτή, ώστε να τη φτιάξετε και να τη χαρείτε κι εσείς όπως τη χαίρομαι εγώ και όσοι τη δοκιμάζουν από τα χεράκια μου!!!

Τι θα χρειαστούμε:

• 4 φιλέτα κοτόπουλο, κομμένα σε μικρά κυβάκια
• 2 πιπεριές Φλωρίνης, ψιλοκομμένες
• 10 φέτες μπέικον, ψιλοκομμένες
• 15 μανιτάρια λευκά, κομμένα στα 6
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 συσκευασία μιξ τυριών
• 2 χούφτες φέτα, θρυμματισμένη
• Φύλλο σφολιάτας
• Αλάτι και πιπέρι
• Σκόρδο
• Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα βαθύ τηγάνι βάζουμε ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Ρίχνουμε το κοτόπουλο και το αφήνουμε να σοταριστεί μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Τοποθετούμε το κρεμμύδι να τσιγαριστεί. Μόλις μαλακώσει το κρεμμύδι προσθέτουμε το μπέικον και τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να βγάλουν και αυτά τα αρώματά τους. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τις πιπεριές. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαλακώσουν και αυτές. Τα λαχανικά μας σε αυτό το σημείο να ξέρετε ότι έχουν βγάλει λίγο νερό. Σε περίπτωση που δεν έχουν, μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστο. Τοποθετούμε στο τηγάνι μας το μιξ τυριών και τη φέτα και ανακατεύουμε τα υλικά μας να ομογενοποιηθούν. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και σκόρδο σκόνη (φυσικά μπορείτε να βάλετε και σκελίδες σκόρδο, εμένα μου είχαν τελειώσει). Ανακατεύουμε καλά. Σε αυτό το σημείο τα υλικά μας έχουν ομογενοποιηθεί και τα τυριά μας από το μιξ έχουν λιώσει δημιουργώντας μία σάλτσα τυριών. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Λαδώνουμε ένα ταψί μεσαίου μεγέθους. Τοποθετούμε στον πάτο το πρώτο φύλλο σφολιάτας και το ανοίγουμε ώστε να κάτσει σαν φωλιά. Με ένα πιρούνι κάνουμε τρυπίτσες στο φύλλο. Αδειάζουμε το μείγμα μας από το τηγάνι πάνω στο φύλλο. Κλείνουμε σαν φωλιά με το φύλλο από κάτω. Στη συνέχεια κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο. Με ένα πιρούνι κάνουμε πάλι τρυπίτσες, αλλά λίγες. Λαδώνουμε το φύλλο μας για να πάρει ωραίο γυαλιστερό χρώμα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά μέχρι να φουσκώσει και να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα η πίτα μας. Σερβίρουμε ζεστή ή κρύα. Και στις δύο περιπτώσεις είναι φανταστική! Το μεγαλύτερο μυστικό μου για αυτήν την πίτα είναι ότι τη συνταγή την σκέφτηκα μόνη μου μία μέρα και την έφτιαξα με τόση λαχτάρα και χαρά γιατί ήθελα να βγει καταπληκτική. Από τότε, κάθε φορά τη φτιάχνω με το ίδιο μεράκι, την ίδια λαχτάρα και την ίδια αγάπη. Και γι’ αυτό το λόγο από τότε, κάθε φορά που τη φτιάχνω έχει την ίδια νοστιμιά!







































Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: