Όταν ακούτε ρεβίθια, τι σας έρχεται στο μυαλό; Εμένα μου έρχονται στο μυαλό ως λεμονάτη σούπα στην κατσαρόλα. Αν θέλαμε όμως να πάμε κόντρα στα συνηθισμένα, τι θα κάναμε; Σας έχω φοβερή ιδέα! Ρεβίθια με σπανάκι στην κατσαρόλα. Ναι, καλά ακούσατε. Όπως λέμε σπανακόρυζο, μόνο που αντί για ρύζι θα βάλουμε ρεβίθια. Πάμε να δούμε τη συνταγή.
Τι θα χρειαστούμε:
• Μισό κιλό ρεβίθια
• Μισό κιλό σπανάκι
• 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
• 1 κρεμμύδι χλωρό, ψιλοκομμένο
• 1 πράσο, ψιλοκομμένο
• Μυρωδικά
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
• 2 κουταλιές της σούπας πελτέ ντομάτας ή σάλτσα ντομάτας
• Νερό
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ βάζουμε νερό και αλάτι και μουλιάζουμε τα ρεβίθια όλο το βράδυ.
Την επόμενη μέρα, ξεπλένουμε τα ρεβίθια και τα βράζουμε για περίπου 40 λεπτά. Τα σουρώνουμε και τα κρατάμε στην άκρη.
Σε ένα βαθύ τηγάνι ή κατσαρόλα, προσθέτουμε ελαιόλαδο και περιμένουμε να ζεσταθεί. Μόλις ζεσταθεί σοτάρουμε τα κρεμμύδια και το πράσο. Μόλις μαλακώσουν, ρίχνουμε μέσα τα ρεβίθια. Ανακατεύουμε πολύ καλά, να λαδωθούν τα όσπριά μας. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα τον πελτέ ντομάτας ή τη σάλτσα. Αναμειγνύουμε και έπειτα ρίχνουμε μέσα το σπανάκι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να μαλακώσει το σπανάκι μας. Προσθέτουμε τα μυρωδικά μας. Με τα ρεβίθια ταιριάζουν πολύ ο άνηθος, ο βασιλικός, ο δυόσμος, ο μαϊντανός, η ρίγανη και η δάφνη. Εγώ πρόσθεσα άνηθο και μαϊντανό. Ρίχνουμε λίγο νερό μέσα στο φαγητό μας και αφήνουμε να σιγοβράσει για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Συνοδεύουμε με τυρί φέτα και ελιές.
Καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου