Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2020

Το σάντουιτς όπως το δοκίμασα στην Αγγλία!!!


Σήμερα δεν είχα πολύ χρόνο, όμως δεν ήθελα να σας αφήσω και χωρίς συνταγή! Γι' αυτό σας ετοίμασα κάτι πολύ εύκολο και γρήγορο! Σάντουιτς με αυγό τηγανητό ή ομελέτα. Έχετε δοκιμάσει ποτέ να το φτιάξετε; Εγώ πρώτη φορά το έφαγα έτσι στην Αγγλία, όταν είχα πάει διακοπές στον ξάδερφό μου. Όπου και να πήγαινες ή στο σπίτι αν έφτιαχνε κάποιος σάντουιτς πάντα έβαζαν μέσα το αυγό σε μία από αυτές τις δύο εκδοχές. Γρήγορη και πολύ απλή συνταγή για όταν δεν ξέρετε τι να μαγειρέψετε, δεν έχετε χρόνο για κάτι πιο σπέσιαλ ή στο σπίτι έχετε πολλά αυγά.

Τι θα χρειαστούμε:

• 4 φέτες του τοστ (εγώ χρησιμοποίησα πολύσπορο ψωμί)
• 4 αυγά, 2 για ομελέτα και 2 για τηγανητά
• 6 φέτες μπέικον
• 6 μικρά λουκανικάκια σε ροδέλες
• Τυρί τριμμένο (εγώ έβαλα κεφαλογραβιέρα)
• Αλάτι και πιπέρι
• Λίγο γάλα, για την ομελέτα
• Λίγο ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και μόλις κάψει βάζουμε μέσα τις φέτες του τοστ. Τις ξεροψήνουμε και από τις δύο πλευρές. Αφήνουμε στην άκρη και ρίχνουμε μέσα το μπέικον και τα λουκανικάκια μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Αφαιρούμε από τη φωτιά. Σε περίπτωση που χρειάζεται προσθέτουμε λίγο ακόμα ελαιόλαδο στο τηγάνι.

Για το σάντουιτς με ομελέτα:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε τα δύο αυγά, λίγο γάλα, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Ρίχνουμε το μείγμα στο τηγάνι να γίνει ομελέτα. Βάζουμε από πάνω τις δύο φέτες ψωμί και τις γυρίζουμε να πάει αυγό και από τις δύο πλευρές. Γυρίζουμε την ομελέτα να ψηθεί και από την άλλη πλευρά. Διπλώνουμε τις άκρες. Ρίχνουμε από πάνω το τυρί τριμμένο, το μπέικον και τα λουκανικάκια. Διπλώνουμε την ομελέτα, ώστε να δημιουργήσουμε ένα σάντουιτς με τις φέτες του τοστ.

Για το σάντουιτς με αυγό τηγανητό:

Σε ένα τηγάνι σπάμε δύο αυγά και τα τηγανίζουμε. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Γυρνάμε και τηγανίζουμε και από την πλευρά του κρόκου. Μόλις τηγανιστεί καλά το αυγό βάζουμε στο τηγάνι τη μία φέτα ψωμιού. Βάζουμε επάνω το ένα αυγό, τα μισά μπέικον και λουκανικάκια και στη συνέχεια το επόμενο αυγό και τα υπόλοιπα υλικά. Σκεπάζουμε με τη δεύτερη φέτα ψωμιού ώστε να δημιουργήσουμε το σάντουιτς.

Τα σάντουιτς μας είναι πανέτοιμα! Είναι αρκετά χορταστικά! Μπορούμε να τα συνοδεύσουμε με πατάτες τηγανητές και φυσικά με τις σως της επιλογής μας!



 










Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: