Σουπιές με σπανάκι στην κατσαρόλα για σήμερα! Παραδοσιακό, αγαπημένο φαγητό και μάλιστα νηστίσιμο! Ένα πιάτο που μυρίζει θάλασσα και μας ταξιδεύει στα αγαπημένα μας παραθαλάσσια μέρη, μακριά από τους τέσσερις τοίχους που μας έκλεισε η καραντίνα.
Τι θα χρειαστούμε:
• 1 κιλό σουπιά
• 1 κιλό σπανάκι
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 2 πράσα, κομμένα σε ροδέλες
• 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
• Κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• Άνηθο, ψιλοκομμένο
• Μυρώνια, ψιλοκομμένα
• 1 ποτήρι κρασί κόκκινο
• 1 κουταλιά της σούπας πελτέ ντομάτας
• Χυμό από ένα λεμόνι
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τη σουπιά μας. Τη στραγγίζουμε και την κόβουμε σε κομμάτια. Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά και το σπανάκι μας. Το κρατάμε ολόκληρο.
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε τη σουπιά μας και την αλατοπιπερώνουμε. Αφήνουμε να βγάλει όλα τα υγρά της και μόλις αλλάξει χρώμα βράζουμε να τα πιει. Τότε, προσθέτουμε το ελαιόλαδο, τα κρεμμύδια, τα πράσα, το σκόρδο, τον άνηθο και τα μυρώνια. Ανακατεύουμε καλά. Σβήνουμε με το κρασάκι μας και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ. Προσθέτουμε τον πελτέ και τον ξύνουμε στον πάτο της κατσαρόλας για να διαλυθεί. Ρίχνουμε μέσα και τα σπανάκια μας και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Η σουπιά και το σπανάκι θα βγάλουν τα υγρά τους. Εγώ δεν πρόσθεσα καθόλου νερό, εσείς προσθέστε αν χρειαστεί. Καλύπτουμε με καπάκι την κατσαρόλα μας και σιγοβράζουμε για 30-40 λεπτά. Προσθέτουμε χυμό από ένα λεμόνι και λίγο ακόμα ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με μπόλικο φρέσκο τριμμένο πιπέρι και φρέσκο ελαιόλαδο.
Καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου