Παρασκευή 25 Δεκεμβρίου 2020

Νόστιμα συνοδευτικά για το κρασί μας αυτές τις γιορτινές μέρες!!!


Πριν ξεκινήσω με τα σημερινά φαγητά θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους Καλά Χριστούγεννα, Χρόνια Πολλά με υγεία, ευτυχία και αγάπη στις ζωές σας!

Πηγαίνοντας τώρα στα δικά μας, σήμερα σας έχω πολύ απλές και νόστιμες ιδέες για να συνοδεύσετε το κρασάκι σας αυτές τις γιορτινές μέρες. Γιατί όπως μου έμαθε στη Σαντορίνη η αγαπημένη μας κυρία Μαρία, το κρασί πρέπει να συνοδεύεται από αλμυρά εδέσματα και σε καμία περίπτωση από φιστίκια και ξηροκάρπια.

Τι θα χρειαστούμε:

Για τα «καναπεδάκια»:

• Krispies Παπαδοπούλου (είναι σαν παξιμαδάκια ή κράκερς)
• Γιαούρτι
• Τυρί κρέμα
• Κατίκι Δομοκού
• Φέτες τυρί της επιλογής σας
• Φέτες γαλοπούλα
• Τυρί ροκφόρ
• Τυρί φέτα
• Ντοματάκια
• Μαρμελάδα της επιλογής σας (χρησιμοποίησα μαρμελάδα ντομάτα)
• Καρύδια
• Μέλι
• Ρίγανη
• Ελαιόλαδο

Για τις πατάτες:

• Πατάτες με τη φλούδα
• Αλάτι
• Πιπέρι
• Πάπρικα
• Αλεύρι
• Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Για τα «καναπεδάκια»:

1η ιδέα: Βάζουμε τυρί κρέμα, ροκφόρ θρυμματισμένο και γαλοπούλα
2η ιδέα : Βάζουμε ένα κομμάτι φέτα, ντοματάκια κομμένα στα δύο, ρίγανη και ελαιόλαδο
3η ιδέα: Βάζουμε κατίκι Δομοκού και μαρμελάδα ντομάτας
4η ιδέα: Βάζουμε τυρί της επιλογής μας και γαλοπούλα
5η ιδέα: Βάζουμε γιαούρτι, καρύδια και μέλι

Για τις πατάτες:

Οι πιο τραγανές πατάτες που έχετε δοκιμάσει ποτέ! Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με τη φλούδα και τις βράζουμε για 20 λεπτά περίπου να μαλακώσουν, όχι να βράσουν. Τις σουρώνουμε, τις αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και τις κόβουμε σε στικς, σαν πατάτες τηγανιτές. Σε ένα μπολ ρίχνουμε τις πατάτες αλάτι, πάπρικα, λίγο πιπέρι, λίγο ελαιόλαδο και αλεύρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ανακατευθούν τα υλικά μας και να πάνε παντού στις πατάτες. Ρίχνουμε σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε. Οι πατάτες από μέσα είναι ζουμερές και απέξω απόλυτα τραγανές!

Για τη σως γιαουρτιού:

3 κουταλιές της σούπας γιαούρτι, 1 μικρή κοφτή κουταλιά του γλυκού μέλι, πάπρικα, λεμόνι.













Καλή μας όρεξη και καλή μας απόλαυση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: