Κυριακή 30 Μαΐου 2010

Eurovision=Στημένο πανηγύρι


Από το προσωπικό blog του καλού φίλου και συναδέλφου Σωτήρη Σοφιά αναδημοσιεύω την επίκαιρη ανάρτηση που ακολουθεί.

Δεν είναι του στυλ μου η EUROVISION, γι αυτό και το ποστ θα παραμείνει λίγες μέρες, αφού τα μεσημεριανάδικα, ήδη ακονίζουν τα μαχαίρια. Το είχα ετοιμάσει για το Troktiko, τους το έστειλα περιληπτικά, αλλά δεν ξέρω τι γίνεται και όποτε τους στέλνω mail δεν το αναρτούν. Γι αυτό το δημοσιεύω στο προσωπικό μου blog.
Θα το σχολιάσω όχι από την καλλιτεχνική του σκοπιά, αλλά από την πολιτική. Το τραγούδι της Μέρκελ βγάλατε κύριοι πρώτο, και σε καμία περίπτωση το καλύτερο. Ένα άθλιο χαζοχαρούμενο τραγούδι, από μια μέτρια φωνή που έτρεμε σ' όλη τη διάρκεια του τραγουδιού. Αλλά είπαμε. Η Μέρκελ έκανε επίδειξη δύναμης στο Όσλο. Το σύρμα είχε πέσει, με τα στοιχήματα να δίνουν τη Lena νικήτρια εδώ και καιρό, διαμορφώνοντας ταυτόχρονα και μια δυναμική που δεν άξιζε σαν τραγούδι. Ας είχατε τα κότσια να το πείτε στην ακαταλαβίστικη γλώσσα σας και θα τρώγατε πόρτα κανονικά.
Λυπήθηκα πολύ για την Ιρλανδία, την Ισλανδία και την Αλβανία. Κατά τα άλλα οι αθλιότητες με τις συμμαχίες καλά κρατούν. Όλο το πρώην σοβιετικό μπλόκ αλλάζουν τα 12άρια μεταξύ τους, οι πρώην της Γιουγκοσλαβίας το ίδιο, οι Σκανδιναυοί μεταξύ τους, Ρουμανία-Μολδαβία, Τουρκία με μουσουλμανικές χώρες, και Ισπανία-Πορτογαλία το ίδιο.
Όσο για τα δικά μας 12άρια με την Κύπρο τιμή μας και καμάρι μας ρε άθλιοι που μας κατηγορείτε κι από πάνω.
Είμαστε ΑΔΕΛΦΙΑ ρε. Το έχετε καταλάβει; Είμαστε ΟΜΟΕΘΝΕΙΣ με τους Κυπρίους αδελφούς και όχι δορυφόροι της Ρωσίας ή της Γερμανίας όπως εσείς. Είμαστε έθνος ανάδελφο και η Κύπρος είναι σαρξ εκ της σαρκός μας.
Είναι το ίδιο π.χ. Ρωσία με Λιθουανία και Γεωργία, με Ελλάδα-Κύπρο; Αυτοί σφάχτηκαν για να αποχωρήσουν από το μπλόκ της Big Mama Russia (έτσι την αποκάλεσε ο Ισραηλίτης Ευρωπαίος (;) και της έδωσε ένα ξεγυρισμένο 12άρι).
Βγάζω για πολλοστή φορά το καπέλλο και λέω δυνατά: ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΙΤΑΛΙΑ που κατάλαβες από το 1997 ότι Eurovision=Στημένο πανηγύρι και αποχώρησες με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Για μένα εσύ είσαι κάθε χρόνο η ηθική νικήτρια.
Φυσικά και ο Γιώργος Αλκαίος στάθηκε ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΣΤΑΤΑ, και για πρώτη φορά μετά από 10 χρόνια, με ΕΛΛΗΝΙΚΟ στίχο και μπράβο για την χωρίς φανφάρες συμμετοχή του.
Γιατί ρε κουλτουριάρηδες Έλληνες (ευτυχώς λίγοι άσχετοι) σας πείραξε το Ωπα; Μια τόσο μικρή λεξούλα, επιφώνημα, κρύβει χαρά, λύπη, ντέρτι και ΛΕΒΕΝΤΙΑ. Την είπε και ο Άντονυ Κουήν στο ΖΟRBA the Greek. Nαι η ταινία σταθμός, που δόξασε την Ελλάδα, είναι όλο ΩΠΑ και ΩΠΑ. Ποιά άλλη λέξη απ' αυτές που ακούστηκαν μπορεί να σημαίνει τόσα πολλά; Το satellite; Tης Λένας Μέρκελ;
Για κάντε μας τη χάρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: