Παρασκευή 21 Μαΐου 2010

Οι «πατερούληδες» αντιδρούν για να μας θυμίζουν την κομματική τους προέλευση…


Φίλη αναγνώστρια μας έστειλε το παρακάτω E-mail ως απάντηση στην απόφαση του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων παιδικών σταθμών του Δήμου Χαϊδαρίου, ενώ άλλοι γονείς μας καταγγέλλουν πως κάποιοι από τους γονείς αρνούνται να καταβάλουν το συμβολικό ποσό των «τροφείων» υπακούοντας στα κελεύσματα των κομματικών καθοδηγητών τους, δημιουργώντας ανισότητες εις βάρος αυτών που είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους.
Πάντως το τελευταίο το διέψευσε η υπεύθυνη των σταθμών λέγοντας ότι έστω και με κάποιες καθυστερήσεις όλοι οι γονείς είναι συνεπείς στις οικονομικές υποχρεώσεις τους.
Εγώ αυτό που έχω να πω είναι ότι όντως στον τομέα των δημοτικών βρεφονηπιακών σταθμών του Χαϊδαρίου επιτελείται σημαντικό έργο και είναι κρίμα να το απαξιώνουμε για μικροκομματικά και παραταξιακά οφέλη.
Το ερωτηματολόγιο που καλούνται να απαντήσουν οι γονείς δείχνει πόσο μετράει η γνώμη τους στους υπεύθυνους του Δήμου και είναι μια σύγχρονη και συνήθης πρακτική που είναι τουλάχιστον αστείο να την ενοχοποιούμε.
Εάν κάποιοι νομίζουν πως θα κερδίσουν δημοτικές εκλογές με τέτοιου είδους αντιδράσεις, θα τους πω πως γίνονται απεχθείς στο ευρύτερο κοινωνικό σύνολο της πόλης αφού θυμίζουν ξεπερασμένες εποχές που το Δημοτικό Συμβούλιο αντί να ασχολείτο με τα τρέχοντα δημοτικά θέματα, έστηνε πανηγυράκια με κόκκινα λάβαρα, έπαιρνε αποφάσεις και εξέδιδε ψηφίσματα για τη Λατινική Αμερική την ΕΟΚ το ΝΑΤΟ και τους πυραύλους Κρουζ ! ! !
Άλλωστε και τότε, αυτό ήταν που τους στοίχισε το χάσιμο της Δημαρχίας…

Η απόφαση:



Το E-mail:


Προς
Σύλλογο γονέων και κηδεμόνων Παιδικών Σταθμών Δήμου Χαϊδαρίου.

Κύριοι,
Σας αποστέλλω αυτή την επιστολή με αφορμή το έντυπο που μοιράσατε στον παιδικό σταθμό που στέλνω το παιδί μου.
Αναφέρεστε σαν σύλλογος αλλά σε όσα έντυπα έχετε μοιράσει ποτέ δεν αναφέρονται ονόματα και τηλέφωνα επικοινωνίας με κάποιον υπεύθυνο από τον σύλλογο.
Θεωρείτε ότι αυτός είναι τρόπος επικοινωνίας με τους άλλους γονείς;
Όσον αφορά τους εργαζόμενους των παιδικών σταθμών επειδή αυτό που αναφέρετε είναι πολύ σοβαρό γιατί αφορά τα παιδιά μας, αν υπάρχουν στοιχεία ενημερώστε τους γονείς των παιδιών και να κάνουμε όλοι μαζί καταγγελία στη δημοτική αρχή.
Ως εργαζόμενη μητέρα, το θεωρώ προσβολή να αναφέρετε στο κείμενό σας ότι «παρκάρουμε» τα παιδιά μας.
Το ωράριο εργασίας μου είναι 07.30 με 15.30 και όταν ο σταθμός κλείνει 16.00 εγώ που δεν έχω αυτοκίνητο πρέπει να φεύγω 30 λεπτά νωρίτερα από την εργασία μου να πάρω 2 λεωφορεία για να πάρω το παιδί στην ώρα του.
Αν ο σταθμός παρατείνει το ωράριό του δεν θα χρειάζεται να φεύγω νωρίτερα και να κάνω αγώνα δρόμου για να φτάσω στο σταθμό.
Το παιδί μου περνάει πολύ καλά στον παιδικό σταθμό και μαθαίνει και πράγματα, έτσι κι αλλιώς δεν υπάρχει γιαγιά για να το κρατήσει μέχρι να πάει σχολείο και ούτε έχω την οικονομική δυνατότητα να πλήρωνω 350 ευρώ και παραπάνω το μήνα για να πάει σε ιδιωτικό.
Όταν ο Δήμος κάνει κάποιες κινήσεις για τη διευκόλυνση των εργαζόμενων γονέων και ειδικότερα αυτών που έχουν δική τους επιχείρηση και αυτών του ιδιωτικού τομέα καλό είναι να την στηρίζουμε έστω και αν δεν συμφωνούν όλοι.
Αν κάποια μέλη που απαρτίζουν το συμβούλιο του συλλόγου θέλουν να περάσουν τα μηνύματα του κόμματος που υποστηρίζουν καλό θα ήταν να μην το κάνουν μέσω του συλλόγου γονέων.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Οι δουλειές δεν εξαφανίζονται ως δια μαγείας... Δεν πρέπει να περάσει η ιδεολογική τρομοκρατία
Νόμιμος και δίκαιος ο αγώνας των εργαζομένων του κλάδου.

Δεν πρέπει να περάσει αυτή η διαστροφή του κκε να διαλύσει έναν ολόκληρο κλάδο επαγγελματιών, οδηγώντας στο κλείσιμο και στην ανεργία χιλιάδες τυπογραφεία και εργαζόμενους.

Να σημειώσουμε ότι η κυρία Αλέκα Παπαρήγα στο debate είπε ψέματα στον ελληνικό λαό για να καλύψει την ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ.

Ο κλαδικός τύπος και τα περιοδικά θα ενημερώσουν επιτέλους τον κλάδο;




ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗ ΑΕ του κκε. κλικ στη φώτο (αυτό το τέρας αντιμετωπίζουμε)

Στο θράσος τους απάντηση το θάρρος σου...Ο,ΤΙ ΑΝΕΧΕΣΑΙ ΘΑ ΣΕ ΚΑΤΑΠΙΕΙ
Η ταξική πάλη διαμορφώνει τη συνείδηση
Η θέση του typografeio δικαιώθηκε
www.typografeio.blogspot.com

Unknown είπε...

Κυριοι,
σας αποστελλω κι εγω αυτη την επιστολη,με αφορμη το εντυπο που μοιραστηκε στους παιδικους σταθμους και που αποδεικνυει για αλλη μια φορα ποσο ειστε εκτος πραγματικοτητας και ποσο καθοδηγηστε απο την κομματικη σας γραμμη.
Σχετικα με το ερωτηματολογιο,για το αν θελουμε οι σταθμοι να επεκτεινουν το ωραριο τους,περαν τις 4:00 το απογευμα κλπ. η απαντηση ειναι ΝΑΙ . Ειναι μια θετικη πρωτοβουλια των υπευθυνων των βρεφονηπιακων σταθμων, που λαμβανουν υποψιν τους και τα εργασιακα ωραρια , αλλα και το γεγονος πως πια μ'αυτη την οικονομικη κριση πολλοι ανθρωποι,οχι μονο δεν θα μπορουν να κανουν τις διακοπες που εκαναν, αλλα θα αναγκαστουν απο τη νεα πραγματικοτητα που εχει διαμορφωθει να μεινουν και να εργαστουν και το μηνα Αυγουστο. Και ειναι το λιγοτερο προσβλητικο, να μιλατε για "παρκαρισμα" παιδιων,οχι μονο για τους γονεις που παλευουν καθημερινα,αλλα και για τους ανθρωπους που τους εμπιστευομαστε τα παιδια μας !!!
Δεν ειναι αληθεια αραγε οτι καποιοι απο εσας δεν πληρωνεται τα τροφεια που σας αναλογουν, αδικωντας τους υπολοιπους που ειναι συνεπεις στις υποχρεωσεις τους,με την ανεση και τον τσαμπουκα που σας δινει η κομματικη σας ταυτοτητα?Εχω βρεθει σε δυο συνελευσεις και το εχω ακουσει με τα ιδια μου τα αυτια!!!
Δν με πειθει η κ.Τοκατλιδου οταν το αρνειται,γιατι προφανως η δεν θελει να ερθει σε ρηξη με την Δημοτικη παραταξη που σας καλυπτει η δεν ειναι πληρως ενημερωμενη.
Ειναι πια σαφες οτι δεν λειτουργειται σαν πραγματικος συλλογος Γονεων και Κηδεμονων, αλλα σαν φερεφωνο της παραταξης που εκπροσωπειτε και της αποτυχημενης ιδεολογιας που αυτο που ηθελε παντα ηταν και ειναι να τα κανει ολα μπαχαλο!!!!!!!!!!
Και κλεινοντας, επειδη αναφερεστε και στον "Καλλικρατη" για τις ελλειψεις στην παιδεια και τις επιχειρησεις-χορηγους μπλα μπλα, εχετε ξεχασει μαλλον οτι η Χορηγια πρωτοεμφανιστηκε στην Αρχαια Ελλαδα, και οτι χωρις τους χορηγους,δεν θα υπηρχε το περιφημο αρχαιο Ελληνικο θεατρο,αφου με τις χορηγιες τους ανεβαιναν ολες οι παραστασεις....
Δεν θα ηθελα να πιστεψω οτι μεσα σ'ολα τα αλλα ειστε και ανιστορητοι.
Υ.Γ. Ζητησα απο τις παιδαγωγους του παιδιου μου να μη ξαναβαλουν δικα σας εντυπα στη τσαντα του......