Σάββατο 22 Μαΐου 2010

Ποιος είναι ο καλύτερος πρόεδρος του Παναθηναϊκού;


Με την παραίτηση του Νικόλαου Πατέρα ξεκίνησε και η παραφιλολογία για το ποιος είναι ο καλύτερος πρόεδρος της ομάδας.
Οι «ανεξάρτητες» αθλητικές εφημερίδες που εξυπηρετούν τα συμφέροντα του ενός ή του άλλου προσπαθούν να περάσουν τα ανάλογα μηνύματα στις μάζες, ενώ και οργανωμένες ομάδες οπαδών πέφτουν στην ίδια παγίδα για τους «δικούς τους λόγους».
Απαντήσεις στο ερώτημα μπορούν να υπάρξουν πολλές και διαφορετικές, ανάλογα με τις προσδοκίες του καθενός από εμάς για την αγαπημένη μας ομάδα.
Εάν θέλουμε να είμαστε ρεαλιστές, δεν μας πολύ πέφτει λόγος για το ποιοι και πως θα διαχειριστούν τα κεφάλαια που επενδύουν στην ομάδα.

Στην κάθε ομάδα !
Αλλιώς το βλέπουμε εμείς, αλλιώς όσοι έχουν εξαρτημένη σχέση εργασίας στις ομάδες, αλλιώς οι αντίπαλοι και αλλιώς οι ιδιοκτήτες...
Μη δίνετε σημασία στα «παπαγαλάκια» που ηθελημένα ή άθελά τους παίζουν προσωπικά παιχνίδια άλλων.
Αυτοί που βάζουν τα ωραία τους λεφτά είναι υπεύθυνοι για το πώς θα τα διαχειριστούν για να έχουν κέρδη.
Και για να έχουν κέρδη, πρέπει η ομάδα να πηγαίνει καλά !
Εάν πέφτουν θύματα κακών επιλογών είναι άξιοι της μοίρας τους…
Εκτός από τον Παναθηναϊκό, παρακολουθώ με ενδιαφέρον τους τελευταίους μήνες τις εξελίξεις στις αγαπημένες ομάδες του Χαϊδαρίου και της Καλαμάτας.
Παρακολουθώ τις αντιδράσεις και τις συμπεριφορές του τοπικού τύπου και των φιλάθλων.
Ισχύουν και γι' αυτούς τα ίδια.
Εμείς το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να εκφράζουμε την άποψή μας !
Σε καμιά περίπτωση δε μπορούμε να την επιβάλλουμε.
Η μόνη ουσιαστική πίεση που μπορούμε να εξασκήσουμε είναι η αποχή.
Μέχρι εκεί !
Από εκεί και πέρα με το να ερίζουμε υπέρ της μιας ή της άλλης λύσεως, γινόμαστε αυτομάτως υποχείρια συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων και υπηρέτες προσωπικών στρατηγικών.
Για να επανέλθουμε στον Παναθηναϊκό και χωρίς να παραβλέπω πόσο λαοφιλείς είναι οι αδελφοί Γιαννακόπουλοι, άλλωστε επανειλημμένως έχω αναφερθεί σε αυτούς με αγάπη και εκτίμηση και για να απαντήσω στο αρχικό ερώτημα «ποιος είναι ο καλύτερος πρόεδρος του Παναθηναϊκού;» απαντώ χωρίς καμιά επιφύλαξη ΚΑΝΕΝΑΣ !
Κανένας απ' όσους διαχειρίστηκαν ως σήμερα τις τύχες της ομάδας !
Από τη στιγμή που εν έτει 2010 η ομάδα δεν έχει αποκτήσει ακόμα το δικό της γήπεδο, κανένας δε μπορεί να θεωρηθεί επιτυχημένος !
Όταν επιχειρηματίες του οικονομικού βεληνεκούς του πολυμετοχικού Παναθηναϊκού εμπαίζονται διαχρονικά κατ' αυτόν τον τρόπο από την ξοφλημένη πολιτική ηγεσία της Ελληνίτσας, για μένα είναι λίγοι για να ηγηθούν στην ομάδα των ονείρων μου !

Επομένως ΚΑΝΕΝΑΣ και μην πέφτετε στην παγίδα να «σφάζεστε» υπέρ του ενός ή του άλλου...

Γ. Μπενέας

7 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ποιός θα το περίμενε άραγε; Δύο χρόνια μετά την μεγαλύτερη εξέγερση - επανάσταση των οπαδών του Παναθηναϊκού και όλα είναι διαφορετικά πια. Κανείς δεν περίμενε τότε ότι μια ομάδα χωρίς παρόν και μέλλον, με ανύπαρκτη διοίκηση, χωρίς στόχους και χωρίς κόσμο στο πλευρό της, μετά από δύο χρόνια θα έφτανε στη εκπλήρωση των επιθυμιών μας. Έχει πλέον δημιουργηθεί ένα σύνολο που πραγματικά τρομάζει τους πάντες και μας γεμίζει με αισιοδοξία για το μέλλον. Έχουμε μπροστά μας πλέον μια ομάδα με σοβαρή και υπεύθυνη διοίκηση που δουλεύει σε όλους τους τομείς, υποστηρίζει και προστατεύει τους παίκτες. Υπάρχουν πλέον παίκτες παγκόσμιας κλάσης που αν πλαισιωθούν με παίκτες ανάλογης αξίας, θα βρεθούμε σε επίπεδα που δεν τα περιμέναμε ποτέ. Και έχουμε φυσικά και ένα κόσμο που στηρίζει πλέον την ομάδα όσο τίποτα άλλο. Ένα κόσμο που παρά τις αλλεπάλληλες απογοητεύσεις των προηγουμένων χρόνων είναι εδώ και φωνάζει παρόν, ακολουθώντας την ομάδα παντού. Ένα κόσμο που σηκώνει την ομάδα στις πλάτες του και κατέκτησε μαζί της πρωτάθλημα και κύπελλο.

Και ενώ όλα θα έπρεπε να είναι τέλεια, τη στιγμή που οι αντίπαλοί μας χωλαίνουν σε όλα τα επίπεδα, και θα έπρεπε να είμαστε σίγουροι και αισιόδοξοι για το μέλλον, κάτι φαίνεται να μην λειτουργεί σωστά. Ένα μεγάλο πρόβλημα υπάρχει. Ο εχθρός είναι εντός και αυτό δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας. Από το ξεκίνημα της νέας πορείας άρχισαν και οι τρικλοποδιές στη διοίκηση και ειδικότερα στον πρόεδρο της ομάδας, δημιουργώντας προβλήματα στη σωστή λειτουργία του συνόλου. Αρχικά με τις αλλεπάλληλες δηλώσεις κάποιων μετόχων και τη σιωπή κάποιων άλλων και με αποκορύφωμα τα πρωτοσέλιδα και τα δημοσιεύματα των 2 οπαδικών εφημερίδων του Παναθηναϊκού που ειδικά τον τελευταίο καιρό υποδαυλίζουν και κατηγορούν τον πρόεδρο Νικόλα Πατέρα επανειλημμένα και αδικαιολόγητα. Διότι καλώς ή κακώς δεν γίνεται να κατηγορείς κάποιον που πριν από 2 χρόνια παρέλαβε καμένη γη από τους ανίκανους προκατόχους του και σε ένα τόσο σύντομο χρονικό διάστημα έχει καταφέρει την κατάκτηση του νταμπλ. Και όχι μόνο αυτό. Με τις ενέργειές του καθάρισε το παρασκήνιο με αποτέλεσμα να μην αδικείται ο Παναθηναϊκός στις διαιτητικές αποφάσεις και να μην ευνοείται κανείς άλλος, έδιωξε άτομα από την ΠΑΕ που δεν έπρεπε να έχουν υπάρξει στην ομάδα ποτέ, ενέπνευσε τσαμπουκά και νοοτροπία νικητή στους παίκτες αλλά και στο κόσμο που γύρισε πάλι στο πλευρό της ομάδας.

Αυτός ο πισώπλατος πόλεμος έγινε και γίνεται από 2 ομάδες ανθρώπων. Από αυτούς που έχουν προσωπικά συμφέροντα και από αυτούς που έχουν προσωπικές φιλοδοξίες και αντιπαλότητες με άλλους μετόχους του Παναθηναϊκού. Οι πρώτοι είναι σαφώς πολύ χειρότεροι από τους άλλους αλλά πλέον και οι δεύτεροι κάνουν εξίσου κακό και έπρεπε να το είχαν καταλάβει καιρό πριν.

Ενιαίος Φορέας Συνδέσμων Θύρας 13

Ανώνυμος είπε...

Η επανάστασή μας που ξεκίνησε στις 13 Απρίλη 2008 συνεχίζεται!
ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!
Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ ΠΟΣΟ ΜΕΤΡΑΕΙ, ΘΑ ΤΟ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ.
O ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ ΜΑΣ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ...!
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28/5 ΣΤΙΣ 2 Η ΩΡΑ ΟΛΟΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΕ (ΚΗΦΙΣΙΑΣ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ)!
ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ!

Ανώνυμος είπε...

Για όσους το ξέχασαν...
Για όσους πιστεύουν πως αν ξαναχρειαστεί, δεν θα ξαναγίνει το ίδιο..
Σε περίπτωση που ολοκληρωθεί η στραβή και έρθουν νέοι... καπετάνιοι στην παε απο μεριά Βαρδινογιάννηδων, ετοιμαστείτε για πολύ μεγαλύτερη διαδήλωση.
Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΞΑΝΑΚΑΝΕΙ ΒΗΜΑΤΑ ΠΙΣΩ!
Αλλά πρώτα ο κόσμος ΠΡΕΠΕΙ να μιλήσει με την παρουσία του, την ερχόμενη Παρασκευή στο νέο ΔΣ. Παρουσία όχι 100 ατόμων αλλά τουλάχιστον 1.000 !
Μόνο έτσι θα καταλάβουν, με ποιους έχουν να κάνουν!

Ανώνυμος είπε...

«Τζίγγερ, Derby, Πράσινη κόψτε τα αστεία, μην στέκεστε εμπόδιο στην πράσινη δυναστεία…»

Ανώνυμος είπε...

Όλοι τους παίζουν παιχνίδια σπέκουλας, στην πλάτη των φιλάθλων του Παναθηναϊκού.
Όλοι τους λένε, ότι θέλουν να γίνει το γήπεδο του ΠΑΟ. Αλλά και όλοι τους, με τις ενέργειες και τις παραλείψεις τους, το εμποδίζουν και το τορπιλίζουν.
H αξιοπιστία κάθε παράγοντα της δημόσιας ζωής, που κραυγάζει υπέρ του γηπέδου αλλά στην πράξη αντικειμενικά το τορπιλίζει, πρέπει να προκύπτει και από τις προτάσεις που καταθέτει, για άρση των αδιεξόδων.
Πολύ περισσότερο, αν τα δημιουργεί ο ίδιος, με πράξεις και παραλείψεις του.

Ανώνυμος είπε...

Απάντηση στον Ανδρέα Βγενόπουλο εξέδωσε σήμερα το απόγευμα ο Γιάννης Βαρδινογιάννης, ο οποίος επανήλθε με ανακοίνωσή του.

Ο μεγαλομέτοχος του Παναθηναϊκού επιτίθεται στον Mr MIG, τονίζοντας πως «ο Παναθηναϊκός έχει ανάγκη από σοβαρούς μετόχους και όχι ψευδομεσσίες», ενώ αναφέρει επίσης ότι «Κύριε Βγενόπουλε, ο Παναθηναϊκός δεν χαρίζεται», προσθέτοντας πως ο δεύτερος τη τάξει μέτοχος της ΠΑΕ «προσέφυγε σε έναν λίβελο γεμάτο ύβρεις, κραυγές και χαρακτηρισμούς και απέφυγε να τοποθετηθεί υπεύθυνα και επί της ουσίας.
Για την ταμπακέρα δεν μας είπε τίποτα».

Τέλος, δεσμεύτηκε πως το ποσό που θα εισπράξει ο ίδιος από την πώληση της ΠΑΕ θα διατεθεί εξ ολοκλήρου υπέρ του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού και ευπαθών κοινωνικών ομάδων.

Μετά από την ανακοίνωση του Τζίγκερ αναμένεται και νέα τοποθέτηση του Βγενόπουλου!

Ανώνυμος είπε...

Άμεση ήταν η απάντηση του Ανδρέα Βγενόπουλου στην σκληρή επίθεση που δέχθηκε από τον Γιάννη Βαρδινογιάννη.

Ο "Mr MIG" με μια λιτή ανακοίνωση, ουσιαστικά βάζει τέλος σε κάθε πιθανότητα που υπάρχε για αγορά των μετοχών της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

«Τα πολλά λόγια είναι φτώχεια. Τώρα που ο κ.Βαρδινογιάννης κατάλαβε ότι δεν θα πάρει λεφτά,
λέει ότι θα τα διαθέσει στον Ερασιτέχνη και στις κοινωνικά ευπαθείς ομάδες»