Παρασκευή 7 Μαΐου 2010

Το μήνυμα του Βασιλέως Κωνσταντίνου !


Εδώ το πρωτότυπο:


Αφουγκράζομαι το κοινό αίσθημα του πόνου και της θλίψης, αυτό που πλέον υπερβαίνει κάθε ‘κατηγορώ’. Όταν ο θυμός υπερχειλίζει, όταν η ελπίδα δεν διαφαίνεται, το συναίσθημα εκφράζεται με βία και αντίδραση. Όμως τώρα, δεν είναι η στιγμή να υποκύψει η Ελλάδα και ο λαός της σε αυτή την οργή, όσο δικαιολογημένη και εάν είναι. Τώρα είναι η στιγμή να προασπίσουμε την πίστη μας στην Δημοκρατία. Είναι η στιγμή να θυμηθούμε, ότι στις πιο δύσκολες δοκιμασίες ανταπεξήλθαμε με την ανεξάντλητη δύναμη που συσσωρεύουμε όταν είμαστε ενωμένοι.

Προκειμένου να κατορθώσει η ελληνική κοινωνία τα πρώτα, επώδυνα βήματα εξόδου από την ύφεση, είναι αναγκαία μια υπέρβαση: να διαχωρίσει, για κάποιο διάστημα, την πολιτική και κοινωνική κρίση από την οικονομική. Όπως κάθε υπέρβαση, χρειάζεται δύναμη και υπομονή. Εντός των Δημοκρατικών θεσμών, ο λαός μπορεί να βρει έκφραση και ελευθερία, να απαντήσει στην αδικία, να βρει το σθένος να κρατήσει την Ελλάδα ψηλά.

Προ πέντε εβδομάδων, βρισκόμενος στο Πήλιο, είχα εκφράσει την σκέψη, ότι ‘ενδεχομένως, να πλησιάζουμε στο σημείο μιας συντονισμένης, ειρηνικής διαμαρτυρίας της ελληνικής κοινωνίας, όπως έγινε προ ετών στην Ιρλανδία, όπου ο λαός, με μια σύσσωμη, σιωπηρή πορεία έδωσε το στίγμα της κοινής γνώμης σε όσους πλήγωναν την χώρα και τους πολίτες της’. Αυτή ήταν η στάση ενός λαού έναντι στην τρομοκρατία, αυτή πιστεύω πως πρέπει να είναι και η απάντηση σε όσους απειλούν την Δημοκρατία στην Ελλάδα.

Εάν λυγίσει ο λαός, θα είναι θύμα, εάν αντιδράσει, θα είναι θύτης.
Εάν όμως, με την σοφία της ηρεμίας και την δύναμη της αλληλεγγύης υπερβεί τον πόνο της αδικίας, θα βγει νικητής και θα φωτίσει τον δρόμο για την επόμενη γενιά, για τον υπόλοιπο κόσμο.

Κωνσταντίνος Β.

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΚΑΜΑΡΩΣΤΕ ΤΗΝ ΔΙΓΛΩΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ 1400 ΕΥΡΩ ΠΟΥ ΕΞΑΓΕΛΛΕΙ...Για τα αφεντικά της Ομοσπονδίας Τύπου και Χάρτου Γιάννη Τόλη και της Πανελλαδικής Ένωσης Λιθογράφων Χρήστο Ματζώρο
Ο εργάτης όταν περνά την πόρτα του τυπογραφείου είναι σύζυγος, πατέρας παιδιών που πάει στο σπίτι που χρωστάει και κοιτάζει με υπερηφάνεια αυτά που δημιούργησε και αν και λίγα του είναι αρκετά. Αποφασίζουμε σήμερα να τον διώξουμε γιατί δεν υπάρχει δουλειά και κλείνει το τυπογραφείο. Θα χάσει την δουλειά του Θα πάει σπίτι άνεργος με μια επιταγή δυο μηνών. Τι θα πει στα παιδιά του; Τι θα πει στην γυναίκα του; πώς να τους εξηγήσει ότι από αύριο χάνει την αξιοπρέπεια του. Και εάν σε τρεις μήνες δεν έχει βρει δουλειά θα χάσει το σπίτι του και ίσως την γυναίκα του.
Η ανεργία φέρνει τους ανθρώπους στην απελπισία. Και κανείς μα κανείς ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ένας απελπισμένος άνθρωπος.


Εσείς είστε μέσα στο ΣΥΣΤΗΜΑ και δεν κινδυνεύετε από απόλυση (ULTRA PRINT Ματζώρος). Άνθρωποι που αισθάνονται κομμάτι του συστήματος δεν κάνουν επαναστάσεις. Βλέπουμε όλους σας με σημαίες και πανό του ΠΑΜΕ με πολιτικά συνθήματα έξω από τα τυπογραφεία να προσπαθείτε να μαζέψετε ψήφους μαζί με τα τσιράκια σας εκμεταλλευόμενοι την απελπισία του κόσμου. Να μιλάτε για διαρθρωτικές αλλαγές (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ), ανάγκη για αλλαγή (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ), αλλαγή νοοτροπίας (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ) χωρίς ακόμα να έχετε συνειδητοποιήσει την πραγματικότητα, χωρίς ακόμα να έχετε δημοσιοποιήσει την εργοστασιακή ΣΣΕ της ΤΥΠΟΕΚΔΟΤΙΚΗΣ, χωρίς ακόμα να έχετε δώσει τα 1400 ευρώ στον εργάτη που ζητάτε από τους άλλους. Όλα αυτά χωρίς ίχνος συμπόνιας και λογικής σκέψης για το ποιο μπορεί να είναι το αποτέλεσμα.

www.typografeio.blogspot.com

Ανώνυμος είπε...

Ο ΚΑΘΕ ΠΙΚΡΑΜΕΝΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ. ΚΟΙΤΑ ΝΑ ΠΑΝΤΡΨΕΙΣ ΤΟ ΓΙΟΚΑ ΣΟΥ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΞΕΝΗ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥΣΙΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΘΑ ΥΠΟΦΕΡΕΙ. ΠΑΛΙ ΨΑΧΝΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΡΟΛΟ; ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΟΥ ΤΥΧΑΙΝΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙΣ ΗΡΩΑΣ Η ΤΗΝ ΑΡΠΑΖΕΙΣ ΑΠ ΤΑ ΜΑΛΛΙΑ Η ΣΟΥ ΦΕΥΓΕΙ. ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ 21ης ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΘΑ ΕΙΧΕΣ ΓΙΝΕΙ Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΝ ΑΝΤΙΔΡΟΥΣΕΣ ΣΑΝ ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΙ ΣΑΝ ΑΝΩΤΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ. ΕΓΙΝΕΣ ΚΟΤΑ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΤΟΥ 1974 , ΠΕΡΙΜΕΝΕΣ ΝΑ ΣΕ ΦΩΝΑΞΕΙ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ. ΚΑΤΣΕ ΤΩΡΑ ΣΤΟ ΑΚΟΥΣΤΙΚΟ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ