Σήμερα σας έχω μία συνταγή για πεντανόστιμο και ταυτόχρονα πολύ υγιεινό κέικ. Κέικ μπανάνας λοιπόν! Ένα κέικ που αποτελείται κυρίως από μπανάνα και έχει λίγη ζάχαρη και λίγο βούτυρο. Το μυστικό για την τέλεια γεύση; Οι πολύ ώριμες μπανάνες, όσο πιο ώριμες τόσο το καλύτερο!
Τι θα χρειαστούμε:
• 5 πολύ ώριμες μπανάνες, σε κομμάτια
• ½ φλιτζάνι + 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
• 1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
• ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
• 2 βανίλιες
• ½ φλιτζάνι ζάχαρη μαύρη (μπορείτε να βάλετε και καστανή)
• 125γρ. βούτυρο
• 2 κουβερτούρες κλασσική ή γάλακτος (γύρω στα 300-350γρ. αναλόγως τη μάρκα που θα επιλέξετε), χοντροκομμένες
• 3 χούφτες καρύδια, χοντροκομμένα
• 2 αυγά
Εκτέλεση:
Σε ένα τηγάνι βάζουμε το βούτυρο, τις μπανάνες και τη ζάχαρη. Σοτάρουμε μέχρι να διαλυθούν οι μπανάνες, να φύγει η περίσσεια υγρασία και να δημιουργηθεί ένα παχύρευστο μείγμα. Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα μπολ και αφήνουμε στο ψυγείο για 1-2 ώρες μέχρι να παγώσει πολύ καλά. Σε ένα άλλο μπολ, προσθέτουμε τη χοντροκομμένη κουβερτούρα, τα χοντροκομμένα καρύδια, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τις βανίλιες. Ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά ώστε να αναμειχθούν όλα μας τα υλικά. Αφαιρούμε το μπολ με τις μπανάνες από το ψυγείο, αφού είναι καλά παγωμένο, και ρίχνουμε μέσα τα δύο αυγά. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας. Προσθέτουμε το μείγμα υγρών στο άλλο μπολ και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα πολύ καλά, μέχρι να μη φαίνεται το αλεύρι και να έχουν αναμειχθεί όλα μας τα υλικά τέλεια. Εδώ να σας πω ότι το μείγμα μας θα είναι λίγο σκληρό, μην τρομάξετε, είναι απολύτως λογικό. Αδειάζουμε σε αλευροβουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 45 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο σας. Αφήνουμε να «κάτσει», ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε. Είναι εξαιρετικό και κρύο!
Καλή μας απόλαυση!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου