Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2021

Αλμυρή τάρτα με μανιτάρια και γραβιέρα!!!


Η τάρτα που σας έφτιαξα τις προηγούμενες μέρες σας άρεσε πολύ. Γι’ αυτό σήμερα σας έχω άλλη μία καταπληκτική συνταγή για αλμυρή τάρτα που θα λατρέψετε! Τάρτα με μανιτάρια και γραβιέρα… θα γλείφετε τα δάχτυλά σας!

Τι θα χρειαστούμε:

• 1 πακέτο έτοιμη ζύμη τάρτας της ALFA
• 500γρ. μανιτάρια (εγώ έβαλα λευκά μανιτάρια και μανιτάρια πλευρώτους), χοντροκομμένα
• 200γρ. γραβιέρα, κομμένη σε κυβάκια
• 5 κομμάτια μπέικον, χοντροκομμένα
• 1 πράσο, ψιλοκομμένο
• 1 κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο
• 2 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• 200γρ. κρέμα γάλακτος
• Αλάτι και πιπέρι
• Θυμάρι
• Ελαιόλαδο
• Ελάχιστο αλεύρι

Εκτέλεση:

Αρχικά λαδώνουμε την ταρτιέρα μας και στη συνέχεια την αλευρώνουμε. Τοποθετούμε επάνω τη ζύμη τάρτας και την προσαρμόζουμε πολύ καλά στα τοιχώματά της. Κόβουμε ότι περισσεύει και με ένα πιρούνι κάνουμε τρύπες στη βάση. Τοποθετούμε από επάνω μία λαδόκολλα και βάζουμε βάρος (από τα όσπρια που χρησιμοποιήσαμε και την προηγούμενη φορά). Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για 12 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για ακόμα 12 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και μόλις κάψει προσθέτουμε τα μανιτάρια. Σοτάρουμε μέχρι τα μανιτάρια να βγάλουν όλα τους τα υγρά και στη συνέχεια να τα απορροφήσουν και να υποδιπλασιαστούν σε μέγεθος. Αφού σοταριστούν, ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το πράσο, το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια. Προσθέτουμε και το μπέικον. Ανακατεύουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους. Έπειτα, βάζουμε στο τηγάνι την γραβιέρα μας και μαγειρεύουμε μέχρι να λιώσει. Συνεχίζουμε προσθέτοντας αλάτι, πιπέρι και θυμάρι. Προσθέτουμε και την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πήξει το μείγμα μας. Τοποθετούμε όλο το μείγμα πάνω από τη ζύμη μας και ψήνουμε στο φούρνο μας για περίπου 20 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα. Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε. Η τάρτα μας είναι πανέτοιμη.














































Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: