Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021

Ηφαίστειο που εκρήγνυται ο έρωτας!!!

 


Έτσι είναι ο έρωτας λοιπόν… μπαμ και κάτω, μέσα σε μια στιγμή. Όπως ένα ηφαίστειο που εκρήγνυται! Το ηφαίστειο όμως που θα σας δείξω σήμερα έχει για λάβα του καυτή… σοκολάτα! Ένα καλό κυρίως πιάτο συνοδεύεται πάντα από ένα ακόμα καλύτερο επιδόρπιο. Και το επιδόρπιό μας για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι άλλο από ένα διαφορετικό σουφλέ με σοκολάτα, καραμέλα και φράουλα!

Τι θα χρειαστούμε:

Για το σουφλέ:

• 1 κονσέρβα dulce de leche (καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα)
• 1 αυγό και 2 κρόκους
• 3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα φράουλα
• Κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε σταγόνες
• 2 + ½ κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
• 50γρ. κουβερτούρα λευκή, ψιλοκομμένη
• 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, κοφτό
• Λίγο βούτυρο και λίγη ζάχαρη για τις φόρμες

Για τη σούπα σοκολάτας:

• 200ml κρέμα γάλακτος 35%
• ¾ φλιτζανιού γάλα πλήρες
• 200γρ. κουβερτούρα, σε κομμάτια
• 1 σφηνάκι κονιάκ

Για το σερβίρισμα:

• Ροζ σταγόνες σοκολάτας

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ τοποθετούμε μέσα το αλεύρι και τη λευκή σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά. Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε μέσα την καραμέλα, το αυγό και τους κρόκους, τη μαρμελάδα, το κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής και το αλάτι. Χτυπάμε με το μίξερ μέχρι αν αφρατέψει το μείγμα. Μέσα στο μείγμα των υγρών προσθέτουμε το αλεύρι με τη σοκολάτα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και σιγά με μία σπάτουλα. Βουτυρώνουμε και ζαχαρώνουμε τα 6 φορμάκια μας και μοιράζουμε μέσα το μείγμα μας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10 λεπτά. Όσο περιμένουμε να ψηθούν τα σουφλέ μας, βάζουμε σε μία κατσαρόλα το γάλα και την κρέμα γάλακτος. Χτυπάμε στο μπλέντερ για λίγο την κουβερτούρα και το κονιάκ. Μόλις ζεσταθεί η κρέμα γάλακτος και το γάλα, σβήνουμε το μάτι και προσθέτουμε μέσα τα υλικά από το μπλέντερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Σε βαθύ πιάτο βάζουμε τη σούπα σοκολάτας και από πάνω τοποθετούμε το σουφλέ μας αμέσως μόλις βγει από το φούρνο. Σερβίρουμε με τις ροζ σταγόνες σοκολάτας.













































Καλή μας απόλαυση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: