Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2021

Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φρούτα του δάσους!!!


Νομίζω πως όλοι σας έχετε καταλάβει πόσο αγαπώ τις τάρτες! Είτε αλμυρές, είτε γλυκές όλες καλοδεχούμενες. Για αυτό σήμερα σας έχω μία πολύ εύκολη, γρήγορη και ελαφριά συνταγή για γλυκιά τάρτα. Τάρτα με κρέμα βανίλιας και φρούτα του δάσους! Μία κρέμα βανίλιας με πλούσια και βελούδινη γεύση και φρούτα του δάσους όπως μύρτιλα, σμέουρα και βατόμουρα, πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά! Ας δούμε τη συνταγή μας.

Τι θα χρειαστούμε:

• 1 πακέτο φύλλο ζύμης τάρτας της ALFA
• 1 αυγό
• 500ml γάλα φρέσκο
• 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη, κοφτές
• 2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
• 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
• 2 βανίλιες
• 250γρ. φρούτα του δάσους
• Ζάχαρη άχνη, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση:

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε το σκεύος της τάρτας μας. Τοποθετούμε επάνω το φύλλο ζύμης και καλύπτουμε καλά όλο το σκεύος μας. Με ένα πιρούνι τρυπάμε όλη την επιφάνεια της ζύμης. Τοποθετούμε βάρος επάνω στη ζύμη και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 12 λεπτά, ενώ στη συνέχεια αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για άλλα 12 λεπτά. Όσο ψήνεται η τάρτα ετοιμάζουμε την κρέμα βανίλιας. Σε μία μικρή κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο και τις δύο βανίλιες. Προσέχουμε γιατί δε θέλουμε να κάψει, αλλά μόνο να ζεσταθεί. Παράλληλα σε ένα μπολ τοποθετούμε το αυγό, τη ζάχαρη και το κορν φλάουερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Ρίχνουμε το μείγμα του μπολ μέσα στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακατεύουμε με σύρμα και γρήγορες κινήσεις μέχρι να δέσει το μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα μας. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει ελαφρώς. Μόλις κρυώσει και βγει η τάρτα μας από το φούρνο, την περιχύνουμε με την κρέμα βανίλιας και σκορπάμε επάνω τα φρούτα μας. Ψήνουμε για 20 λεπτά περίπου. Μόλις κρυώσει πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη και σερβίρουμε.















































Καλή μας απόλαυση!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: