Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Αλμυρή τάρτα με πράσο και κατσικίσιο τυρί και μια ακόμα... έκπληξη!!!


Καλό μήνα σε όλη την παρέα! Συνεχίζουμε και σήμερα με μία ακόμα ελαφριά συνταγή, αλλά πολύ πολύ νόστιμη. Σας έχω αλμυρή τάρτα με πράσο και κατσικίσιο τυρί. Το κατσικίσιο τυρί, είναι ένα τυρί που χρησιμοποιείται σε δίαιτες και έχει πλούσια γεύση. Για αυτήν τη συνταγή χρησιμοποίησα έτοιμη ζύμη για τάρτα, επειδή είναι ένα νέο προϊόν και ήθελα να το δοκιμάσω και επειδή η ζύμη τάρτας είναι λίγο δύσκολη να δημιουργηθεί και απαιτεί και χρόνο. Εσείς, μπορείτε να φτιάξετε τη δική σας ζύμη, αλλά σας εγγυώμαι ότι η έτοιμη ζύμη τάρτας ήταν εκπληκτική!

Τι θα χρειαστούμε:

• 1 πακέτο ζύμη για τάρτα, της ALFA
• 2 πράσα, καθαρισμένα και ψιλοκομμένα
• 2-3 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
• 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
• 4-5 φέτες μπέικον (προαιρετικά)
• 250γρ. κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
• 250γρ. τυρί κρέμα
• Θυμάρι
• Πιπέρι
• Ελαιόλαδο
• Ελάχιστο αλεύρι
• 1 πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Η ζύμη τάρτας είναι αρκετά μεγάλη, οπότε αν δεν έχετε ταρτιέρα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ταψάκι. Σε περίπτωση που σας μείνει ζύμη, δεν την πετάτε! Σας έχω γλυκιά ιδέα!

Παίρνουμε την ταρτιέρα, τη λαδώνουμε καλά και στη συνέχεια αλευρώνουμε κιόλας. Βάζουμε επάνω τη ζύμη τάρτας και την προσαρμόζουμε πολύ καλά στα τοιχώματα, μέχρι να σταθεροποιηθεί και να καλύψει όλο το σκεύος. Με ένα πιρούνι κάνουμε τρυπίτσες στη ζύμη. Τοποθετούμε από πάνω μία λαδόκολλα και μέσα τοποθετούμε λίγα όσπρια για βάρος. Αυτό το κάνουμε επειδή δε θέλουμε η ζύμη μας να φουσκώσει πολύ όσο την ψήνουμε. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 10 λεπτά με το βάρος, στους 180 βαθμούς στον αέρα. Μετά τα 10 λεπτά, αφαιρούμε το βάρος και ψήνουμε για ακόμα 10 λεπτά. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα τα πράσα, τα κρεμμύδια, ξερά και φρέσκα, το σκόρδο, το μπέικον και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα, να μαλακώσουν και να βγάλουν όλα τους τα αρώματα. Στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα το τυρί κρέμα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να διαλυθεί και να δέσει όλο μας το μείγμα. Κατεβάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το κατσικίσιο τυρί, το αλάτι, το πιπέρι και το θυμάρι. Ανακατεύουμε να αναμειχθούν τα υλικά μας και να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Τοποθετούμε το μείγμα πάνω από τη ζύμη μας και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 30-40 λεπτά μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα από πάνω. Η τάρτα μας είναι πανέτοιμη! Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια κόβουμε και σερβίρουμε. Για τη ζύμη που μας έμεινε, είπα ότι σας έχω γλυκιά ιδέα! Την τοποθετούμε σε σκεύος για cupcakes ή σε αλουμινένια κυπελλάκια. Κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι και στη συνέχεια ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 10-15 λεπτά. Τοποθετούμε μέσα ό, τι γλυκό θέλουμε! Εγώ έβαλα πραλίνα και φουντούκια, πραλίνα και αποξηραμένα φρούτα, τυρί κρέμα και μαρμελάδα μύρτιλο, τυρί κρέμα και γλυκό βερίκοκο και τέλος, μπανάνα, πραλίνα και καραμέλα.




















































































Καλή μας όρεξη και καλή μας απόλαυση!!!
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: