Σάββατο 20 Φεβρουαρίου 2021

Γευστικότατο σουβλάκι με χειροποίητο γύρο χοιρινό!!!


Σουβλάκι… Σε ποιον δεν αρέσει; Δε νομίζω να υπάρχει άνθρωπος που να μην λατρεύει το σουβλάκι. Όμως, η αλήθεια είναι πώς πολλές φορές όταν το παίρνουμε απέξω έχει πολύ αλάτι ή πολύ λάδι, είναι πολύ λιπαρό και βαρύ. Σας έχω λοιπόν σήμερα μία πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή για σπιτικό σουβλάκι με χειροποίητο γύρο χοιρινό! Πάμε να δούμε τη συνταγή μας!

Τι θα χρειαστούμε:

Για το γύρο και τη μαρινάδα:

• ½ κιλό χοιρινό, πολύ λεπτά κομμένο (εδώ θέλει λίγη υπομονή!)
 Τα κρέατά μου τα προμηθεύομαι από το Κρεοπωλείο Μαρούγκας στο Χαϊδάρι
• 1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι
• Αλάτι χοντρό
• ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 1 κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο
• Ρίγανη και θυμάρι
• Ελαιόλαδο

Για τη σύνθεση:

• Πίτες για σουβλάκια
• 10 ντοματάκια, κομμένα στη μέση
• 1 κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
• Τζατζίκι
• Πατάτες τηγανητές

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το κρέας μας, το πιπέρι, το αλάτι, την πάπρικα, το θυμάρι και τη ρίγανη, το σκόρδο και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά να αναμειχθούν τα υλικά μας και αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου 3 ώρες μέχρι να δέσουν όλες οι μυρωδιές. Μόλις περάσει η ώρα τοποθετούμε ένα τηγάνι στη φωτιά και μόλις κάψει ρίχνουμε μέσα στο κρέας μας με τη μαρινάδα του. Αφήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα και στη συνέχεια ανακατεύουμε μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές. Το μαγείρεμα του κρέατος θα μας πάρει περίπου 8-10 λεπτά αφού είναι αρκετά λεπτά κομμένο. Μόλις ετοιμαστεί, αφήνουμε στην άκρη. Σε ένα άλλο τηγάνι προσθέτουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί περνάμε μία μία τις πίτες μας να ζεσταθούν και να πάρουν χρώμα. Στη συνέχεια, βάζουμε πάνω στην πίτα μας το κρέας, τα ντοματάκια, το κρεμμύδι, τις πατάτες και το τζατζίκι, διπλώνουμε και τυλίγουμε με αλουμινόχαρτο. Το σουβλάκι μας είναι πανέτοιμο και η γεύση του θεϊκή! Δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα τα έτοιμα.







































Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: