Από το μενού μας για τον Άγιο Βαλεντίνο δε γινόταν να λείπει η σαλάτα μας. Για δεύτερο πιάτο λοιπόν, μετά τη βελουτέ σούπα, έχω να σας προτείνω μία ζεστή σαλάτα για να αρχίσουμε σιγά σιγά να ζεσταινόμαστε… Φτιαγμένη με παντζάρι, γλυκοπατάτα και σπανάκι. Ας δούμε τα υλικά μας.
Τι θα χρειαστούμε:
Για τη σαλάτα:
• 4 χούφτες baby σπανάκι
• 1 γλυκοπατάτα
• 2 παντζάρια
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
• Δεντρολίβανο
• Κουκουνάρι
• Ξινομυζήθρα
• 2 σκελίδες σκόρδο, σε κομμάτια
Για το dressing:
• 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
• 3 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο
• 1 κουταλιά της σούπας μέλι
• 4-5 φύλλα δύοσμου, ψιλοκομμένα
• Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε δύο μικρές κατσαρόλες βράζουμε τα παντζάρια και τη γλυκοπατάτα αντίστοιχα για περίπου 20 λεπτά. Κρυώνουμε τα λαχανικά μας και στη συνέχεια αφαιρούμε τη φλούδα τους και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια. Τα απλώνουμε σε ταψί πάνω στο οποίο έχουμε τοποθετήσει λαδόκολλα. Περιχύνουμε με ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε δεντρολίβανο και βάζουμε τα κομμάτια σκόρδο ανάμεσα παντού. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 20 λεπτά. Σε ένα μεγάλο και βαθύ σκεύος βάζουμε το σπανάκι, τη γλυκοπατάτα, το παντζάρι, το κουκουνάρι και την ξινομυζήθρα. Όσο είναι ακόμα ζεστά τα λαχανικά μας ετοιμάζουμε τα dressing. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μας και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Περιχύνουμε τα λαχανικά μας. Ανακατεύουμε καλά και τη σερβίρουμε ζεστή.
Καλή μας όρεξη!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου