Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ύστατη έκκληση για ενότητα στο Δήμο Μεσσήνης από τον Θοδωρή Αβιζιώτη !


Με διάθεση προσφοράς και αίσθημα ευθύνης αποδέχθηκα κατ' αρχήν πρόταση αυτοδιοικητικών στελεχών της παράταξης να είμαι υποψήφιος δήμαρχος στον νέο Δήμο Μεσσήνης με στόχο την νίκη στις εκλογές και σκοπό την συμβολή με όλες τις δυνάμεις μου για να πάει ο τόπος μας μπροστά.
Η αποδοχή από μέρους μου της πρότασης αυτής δήλωσα ευθύς εξ αρχής ότι τελεί υπό την αυτονόητη προϋπόθεση της ενότητας, εγκάρδιας συνεννόησης των στελεχών και της στήριξης του ΠΑΣΟΚ.
Για την διευκόλυνση της ενότητας δήλωσα επίσης ευθύς εξ αρχής ότι θέλω και μπορώ να ηγηθώ της κοινής προσπάθειας, ότι αντέχω και αποδέχομαι όμως και την θέση του στρατιώτη σε ένα ενωτικό και πλατιάς προοδευτικής συμπαράταξης ψηφοδέλτιο.
Με την ίδια δήλωση πρότεινα όπως από το 1994 άλλωστε, ότι σταθερά υποστηρίζω ως ενωτικότερη και δημοκρατικότερη διαδικασία για την ανάδειξη υποψηφίου δημάρχου της παράταξης την διαδικασία της κάλπης προκριμματικής εκλογής, για να μπορούμε να πάμε όλοι μαζί, για να μπορούμε όλοι μαζί καλύτερα.
Οι θέσεις μου αυτές βρήκαν σύμφωνη την συντριπτική πλειοψηφία της βάσης της παράταξης αλλά και την κάθε συνδημότισσα και τον κάθε συνδημότη που αξιώνει συμμετοχή, παραδοχή και σεβασμό στην κρίση του.
Επιθυμώντας να είμαι μέρος της λύσης για την ενότητα της μεγάλης προοδευτικής παράταξης και για να διασφαλίσουμε τον λόγο και την αξιοπιστία που μας ανήκει στην τοπική κοινωνία, και όλοι μαζί να εκφράσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τις σύγχρονες επιταγές και ανάγκες της, καλώ όλους τους ανθυποψηφίους μου κ. Κουτσοδημητρόπουλο, Τζώρτζη, Πετρόπουλο για μια ακόμη φορά να προχωρήσουμε σε ανοιχτή διαδικασία προκριματικής εκλογής με την αυτονόητη προϋπόθεση ότι στην διαδικασία αυτή θα συμμετέχουν μαζί με μένα όλοι οι προαναφερθέντες ανθυποψήφιοι και ότι όλοι μας θα σεβασθούμε και θα στηρίξουμε το αποτέλεσμα της κάλπης.
Θεωρώ και πιστεύω ακράδαντα ότι αυτή είναι η πιο δημοκρατική, δίκαιη και αποτελεσματική διαδικασία.
Η προκριμματική εκλογή είναι αναντίρρητα η μόνη ικανή και αναγκαία συνθήκη να ενώσει πραγματική την παράταξη, να την οδηγήσει σε νίκη στις εκλογές για να υλοποιήσει την μεταρρύθμιση, να στεριώσει τον νέο δήμο και να ανοίξει τον δρόμο της ελπίδας και της προοπτικής για τον τόπο.

Θεόδωρος Αβιζιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: