Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Ο γάμος του Πρίγκιπα Νικόλαου !

Παντρεύτηκαν στην ιστορική Μονή του Αγίου Νικολάου των Σπετσών ο Πρίγκιπας Νικόλαος, γιος του Βασιλιά Κωνσταντίνου, με την καλή του Τατιάνα Μπλάτνικ.
Ο Νικόλαος έφθασε δια θαλάσσης από το Πόρτο Χέλι με το σκάφος της οικογένειας «Αφροέσσα», ενώ η νύφη με μία ανθοστολισμένη άμαξα.
Στο πλευρό τους οι δικοί τους άνθρωποι, οι γονείς και τα αδέλφια του γαμπρού, η οικογένεια της νύφης, οι αδελφές του Κωνσταντίνου και της Άννας Μαρίας, αφενός η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας με τα παιδιά της, το διάδοχο του θρόνου Φελίππε με τη σύζυγό του Λετίθια και τις ινφάντες Κριστίνα και Έλενα και η πριγκίπισσα Ειρήνη και αφετέρου η βασίλισσα της Δανίας Μαγκρέτε και η αδελφή της πριγκίπισσα Βενεδίκτη, συνοδευόμενες από την πριγκίπισσα Μαίρη, σύζυγο του διαδόχου του θρόνου Φρέντερικ και του αδελφού του πρίγκιπα Χοακίμ.
Παρόντα ήταν επίσης μέλη πολλών βασιλικών οικογενειών, όπως ο διάδοχος του θρόνου της Νορβηγίας Χαάκον, η διάδοχος του θρόνου της Σουηδίας Βικτόρια με τον σύζυγό της και τα μικρότερα αδέλφια της, τη Μαντλέν και τον Καρλ Φιλίπ, ο διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας Βίλχελμ Αλεξάντερ με τη σύζυγό του Μαξίμα και ο πρίγκιπας Αλέξανδρος της Σερβίας.
Στους Έλληνες καλεσμένους οι οικογένειες Βαρδινογιάννη, Νιάρχου, Λιβανού, Παναγόπουλου, Κόβα, Καίσαρη, Στράτου, Λυκουρέζου και Ζωής Λάσκαρη καθώς επίσης και οι γονείς του Υπουργού Πολιτισμού κ. Μαρίνος και Αιμιλία Γερουλάνου.
Σύνολο 370 καλεσμένοι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, εκ των οποίων οι μισοί περίπου είναι Έλληνες.
Μεγάλοι απόντες «γαλαζοαίματοι» είναι ο βασιλιάς Χουάν Κάρλος της Ισπανίας, για λόγους υγείας, μετά την σχετικά πρόσφατη χειρουργική επέμβαση στον πνεύμονα στην οποία υπεβλήθη, αλλά και η βασίλισσα Ελισάβετ της Αγγλίας και ο διάδοχος του θρόνου Κάρολος με τη σύζυγό του Καμήλα - τους οποίους εκπροσώπησε ο πρίγκιπας Μιχαήλ του Κεντ με τη σύζυγό του - για την επίσκεψη των οποίων δεν κρίθηκαν επαρκή τα προβλεπόμενα μέτρα ασφαλείας, ένα σώμα που ξεπέρασε συνολικά τους 200 άνδρες τόσο από πλευράς ελληνικών αρχών, όσο και πρεσβειών και ιδιωτικής ασφάλειας των ίδιων των καλεσμένων.
Κουμπάροι του ζευγαριού είναι οι αδελφοί του Νικόλαου, Παύλος και Φίλιππος, τα τρία αδέλφια της Τατιάνας, Μπόρις, Ιγκόρ και Ατίλιο και ο παιδικός φίλος του Νικόλαου, Νάσος Θανόπουλος.
Το μυστήριο τέλεσε ο μητροπολίτης Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.





Δεν υπάρχουν σχόλια: