Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Ο Λουίς Γκαρσία στον Παναθηναϊκό;


To προφίλ του Λουίς Γκαρσία !

Είναι σίγουρα μια μεταγραφή που προκαλεί αίσθηση.
Ο Λουίς Χαβιέ Γκαρσία Σανς έχει γράψει την δική του ιστορία στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο αφού όπου αγωνίστηκε άφησε το στίγμα του. Σαφώς και έχει την δυνατότητα να κάνει την διαφορά στο ρόστερ του Παναθηναϊκού.
Ο Καταλανός είναι ποδοσφαιριστής με εξαιρετική τεχνική κατάρτιση και με πολλές παραστάσεις. Είναι εξάλλου 32 ετών και η καριέρα του μόνο αδιάφορη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί. Τα μυστικά της μπάλας τα έμαθε στις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα και η εμπειρία αυτή από μόνη της είναι σημαντική. Το αριστερό του πόδι εξάλλου έχει χαρίσει στους φίλους του ποδοσφαίρου αρκετές στιγμές... μαγείας.
Το επαγγελματικό του ξεκίνημα δεν το πραγματοποίησε στο «Καμπ Νου» αφού δόθηκε δανεικός στην Βαγιαδολίδ για τρία συναπτά έτη (1999-2002) όπου και έδειξε πως μπορεί να σταθεί σε επαγγελματικό επίπεδο. Ενδιάμεσα είχε αγωνιστεί στην Τολέδο και την Τενερίφη πριν αποκτηθεί από την Ατλέτικο Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2002 έναντι 3.6 εκατομμύρια ευρώ αλλά αυτό δεν εμπόδισε την «Μπάρτσα» να τον πάρει πίσω την αμέσως επόμενη σεζόν κάνοντας χρήση του ειδικού όρου που υπήρχε στο συμβόλαιο του αφού έκανε... «θαύματα» με τους «ροχιμπλάνκος» πετυχαίνοντας μάλιστα και εννέα γκολ αν και δεν είναι επιθετικός.
Στη Βαρκελώνη είναι το σπίτι του και εκεί μπόρεσε να συνεχίσει τις πολύ καλές εμφανίσεις βοηθώντας τους «μπλαουγκράνα» να φτάσουν μέχρι την δεύτερη θέση του ισπανικού πρωταθλήματος την περίοδο 2003-2004. Η εξέλιξη του στην Μπαρτσελόνα και η καθιέρωση του στο βασικό σχήμα της, έφερε την πρόταση της Λίβερπουλ και η μεταγραφή του στο Νησί, του «χάρισε» την πιο αποδοτική τριετία της καριέρας του.
Η συμβολή του στην κατάκτηση του Champions League το 2005 ήταν καταλυτική αφού πέτυχε γκολ τόσο στα προημιτελικά με την Γιουβέντους όσο και στα ημιτελικά με αντίπαλο την Τσέλσι.
Το γκολ που πέτυχε εναντίον των «μπλε» στο «Άνφιλντ» όσο αμφιλεγόμενο και αν ήταν, έστειλε στη Κωνσταντινούπολη τους μετέπειτα πρωταθλητές Ευρώπης. Στο Μέρσεϊσαϊντ ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από τους φιλάθλους των «κόκκινων» οι οποίοι του είχαν φτιάξει και σύνθημα αποκλειστικά για αυτόν αλλά δεν κατάφερε να στεριώσει λόγω ενός σοβαρού τραυματισμού στο αριστερό του γόνατο και η επιστροφή του στην Ισπανία το 2007 για λογαριασμό της Ατλέτικο Μαδρίτης τον καιρό που ο Φερνάντο Τόρες ακολουθούσε το αντίστροφο δρομολόγιο, του έδωσε την ευκαιρία να παραμείνει στο ίδιο υψηλό επίπεδο.
Οι συχνοί τραυματισμοί όμως δεν του επέτρεψαν να καθιερωθεί στο βασικό σχήμα των «ροχιμπλάνκος» και τον Αύγουστο του 2009 αποφάσισε να μετακομίσει στο Σανταντέρ για λογαριασμό της τοπικής Ρασίγκ όπου και δεν μπόρεσε να δείξει το καλό του πρόσωπο στις 14 εμφανίσεις που πραγματοποίησε με την φανέλα της.
Η επικείμενη μεταγραφή του στον νταμπλούχο Ελλάδος, Παναθηναϊκό φαντάζει ως η τελευταία ευκαιρία του άλλοτε διεθνή μέσου να επανέλθει στο κορυφαίο επίπεδο. Ο δυναμικός του χαρακτήρας και η ποιότητα που έχει ως ποδοσφαιριστής εγγυώνται πως δεν έρχεται στην χώρα μας για τουρισμό αλλά για να προσφέρει το 100% των δυνατοτήτων του.
Η συνέχεια στις τέσσερις γραμμές του γηπέδου…

2 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΠΑΙΚΤΕΣ ΣΕ ΤΙ ΧΩΡΑΦΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΒΑΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΞΟΥΝ ΟΤΑΝ ΕΡΘΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?????
ΣΕ ΧΩΡΑΦΙΑ ΣΑΝ ΤΟ ΑΠΟΨΙΝΟ ΤΗΣ ΛΕΩΦΟΡΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑΣ!!!!

ΕΛΛΑΔΑ 2010 μ.Χ.

Ανώνυμος είπε...

ΕΛΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΠΟΥ ΗΡΘΕ Ο ΓΚΑΡΣΙΑ ΝΑ ΠΑΙΞΗ ΜΠΑΛΑ.ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ.ΓΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΚΑΝΑ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΠΛΩΣ ΕΧΟΥΝ ΜΑΘΕΙ ΤΙ ΧΑΙΒΑΝΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΣΤΟΝ Π.Α.Ο ΚΑΙ ΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ ΧΡΗΜΑ