Σάββατο 13 Μαρτίου 2021

Burger babe!!!


Σήμερα σας έχω μία πανεύκολη και τρομερή συνταγή. Το πιο λαχταριστό χειροποίητο μπέργκερ που έχετε φάει ποτέ, με το πιο ζουμερό και νόστιμο μπιφτέκι! Ένα μπέργκερ που ετοιμάζεται μέσα σε λίγα λεπτά και καταβροχθίζεται σε δευτερόλεπτα! Ας μη χάνουμε καιρό λοιπόν, πάμε να δούμε τη συνταγή μας.

Τι θα χρειαστούμε:

Για το μπιφτέκι:

• ½ κιλό κιμά
  Εγώ προμηθεύομαι τα κρέατά μου από το Κρεοπωλείο Μαρούγκας στο Χαϊδάρι
• 50γρ. βούτυρο
• Αλάτι και πιπέρι

Τα υπόλοιπα υλικά του μπέργκερ:

• Ψωμάκια για μπέργκερ
• 10 φέτες μπέικον
• 1 ντομάτα ή ντοματάκια
• Φύλλα μαρουλιού
• 10 φέτες τυρί που λιώνει
• 5 αυγά
• Κέτσαπ
• Μαγιονέζα
• Αν έχετε πίκλες ταιριάζουν πολύ

Συνοδευτικό-Πατάτες:

• 5-6 πατάτες
• 1 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
• 1 κουταλιά της σούπας ρίγανη
• Αλάτι χοντρό
• Πιπέρι
• 1 φλιτζάνι του καφέ αλεύρι
• ½ κουταλάκι του γλυκού σκόνη σκόρδο
• Ελαιόλαδο

Εκτέλεση:

Για τα μπέργκερ:

Σε ένα μπολ βάζουμε τον κιμά και αλατοπιπερώνουμε. Προσθέτουμε το βούτυρο αφού το περάσουμε από τον τρίφτη ώστε να μπορούμε να το δουλέψουμε καλύτερα. Ζυμώνουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Πλάθουμε μεγάλα μπιφτέκια, πλατιά και λεπτά. Σε τηγάνι που καίει, τοποθετούμε τα μπιφτέκια. Ψήνουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα. Τοποθετούμε επάνω στα μπιφτέκια μας 1 φέτα τυρί κομμένη στα δύο και το αφήνουμε εκεί μέχρι να λιώσει. Παράλληλα σε ένα άλλο τηγάνι τοποθετούμε το μπέικον και ψήνουμε μέχρι να καραμελώσουν. Στη συνέχεια τηγανίζουμε και τα αυγά. Τέλος, περνάμε από το τηγάνι και τα ψωμάκια για μπέργκερ να ζεσταθούν και να πάρουν λίγο χρώμα.

Για τη σύνθεση:

Παίρνουμε το κάτω μέρος του ψωμιού και τοποθετούμε επάνω κέτσαπ. Στη συνέχεια, τοποθετούμε το πρώτο μας μπιφτέκι, μία φέτα μπέικον από πάνω και μετά ένα ακόμα μπιφτέκι και άλλη μία φέτα μπέικον. Πάνω από το μπέικον, τοποθετούμε μία φέτα ντομάτας και από πάνω βάζουμε το τηγανητό αυγό. Μετά βάζουμε το μαρούλι και τις πίκλες και στο τέλος απλώνουμε μαγιονέζα στο πάνω ψωμάκι και κλείνουμε το μπέργκερ μας. Είναι τεράστιο ε; Είναι, σας το λέω με βεβαιότητα!

Για τις πατάτες:

Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες μας και τις βράζουμε με τη φλούδα τους για 20 λεπτά το πολύ, ανάλογα το μέγεθος. Θέλουμε οι πατάτες μας απλώς να μαλακώσουν κι όχι να βράσουν και να λιώσουν. Μόλις μαλακώσουν, τις κατεβάζουμε από τη φωτιά και τις κρυώνουμε. Τις κόβουμε όπως επιθυμούμε όταν τις τηγανίζουμε. Σε ένα μπολ, ρίχνουμε τις πατάτες και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε πολύ καλά και με προσοχή μέχρι να πάνε παντού τα υλικά. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν πολύ τραγανές από την έξω πλευρά. Γίνονται απίστευτα τραγανές απέξω και πολύ ζουμερές μέσα. Σερβίρουμε μαζί με το μπέργκερ. Το φαγητό μας είναι πανέτοιμο! Εγώ έσκασα!





























































Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: