Τρίτη 2 Μαρτίου 2021

Ο τοίχος των Ηρώων του 1821 στον Δήμο Ελληνικού - Αργυρούπολης!


O Δήμος Ελληνικού - Αργυρούπολης εν όψει των εορτασμών για τα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση του 1821, δημιούργησε μια τεράστια τοιχογραφία με 12 ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από την ματιά του ταλαντούχου καλλιτέχνη "Εύρυτου" σε τοίχο, στο κολυμβητήριο της πόλης. Για το έργο απαιτήθηκαν περίπου 80 ώρες εργασίας καθώς και η χρήση 500 μπουκαλιών σπρέι. Ο Δήμαρχος της πόλης Γιάννης Κωνσταντάτος δήλωσε σχετικά:
«Ο Θεός έβαλε την υπογραφή του για την Ελευθερία της πατρίδας, και ο Θεός την υπογραφή του πίσω δεν την παίρνει», είπε ο Κολοκοτρώνης απευθυνόμενος στους Έλληνες, στην έναρξη της Επανάστασης.
Δεν είχαν χρήματα, δεν είχαν όπλα, δεν είχαν καν συμμάχους, είχαν όμως το πιο σημαντικό, την απόφαση να πεθάνουν για την Ελευθερία της πατρίδας.
200 χρόνια μετά όλοι εμείς που απολαμβάνουμε τα αγαθά μιας ευνομούμενης πολιτείας, μιας δημοκρατίας που γεννήθηκε από τον δικό τους αγώνα και θυσία, δηλώνουμε ότι δεν ξεχνάμε τους ήρωες του 1821.
Για το λόγο αυτό ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης, θα τιμήσει τον αγώνα και την θυσία τους διοργανώνοντας επετειακές εκδηλώσεις, με αφετηρία την απεικόνιση των μορφών τους σε κεντρικούς δρόμους και τοίχους της πόλης θυμίζοντας στους παλαιότερους και διδάσκοντας τους νεότερους, την ένδοξη ιστορία μας και πάνω από όλα τη θυσία τους.
Γιατί τίποτα δεν κατακτάται χωρίς αγώνα και αίμα.
Τιμή και δόξα στους ήρωες του 1821, τιμή και δόξα στην Ελλάδα μας.




























1 σχόλιο:

BENEAS GEORGIOS είπε...

Ο Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης Γιάννης Κωνσταντάτος μετά τον βανδαλισμό των Ηρώων έκανε την ακόλουθη δήλωση:

Και οι Τούρκοι το ίδιο έκαναν!
Δεν μας εξέπληξε η βεβήλωση των Ηρώων του 1821 που φιλοτεχνήσαμε προκειμένου να τιμήσουμε τους αγώνες τους.
Ήταν αναμενόμενο από τους λεγόμενους “δημοκράτες” της πόλης μας που με ένα παραλήρημα μίσους ξέσπασαν τις τελευταίες ώρες στο διαδίκτυο μολονότι η συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου και τα ΜΜΕ χαίρετησαν την πρωτότυπη μας ιδέα που ήδη και άλλοι δήμοι ακολουθούν.
Αυτό που μας εξέπληξε όμως ήταν το μαύρισμα των ματιών τους, χαρακτηριστική ενέργεια που έκαναν στους Αγίους μας οι Τούρκοι και οι Αγαρηνοί όταν έμπαιναν στους ναούς μας!!!
Ακόμα και σήμερα όμως, οι Τούρκοι θα έδειχναν σεβασμό στον Κολοκοτρώνη, όχι όμως οι Νενέκοι που εξακολουθούν να μην θέλουν αναφορά σε κάθε σύμβολο εθνικό.
Έως αύριο θα έχουμε αποκαταστήσει τα έργα. Και θα το κάνουμε όσες φορές χρειαστεί μην έχετε αμφιβολία.
Δεν πρόκειται να επιτρέψουμε στην μίζερη μειοψηφία των νοσηρών βεβηλων να αμαυρώσει τις αρχές και τις αξίες μας.