Σήμερα το μενού έχει γαριδομακαρονάδα! Η πιο εύκολη, η πιο γρήγορη και η πιο γευστική γαριδομακαρονάδα που έχετε δοκιμάσει ποτέ και θα σας κάνει να γλείφετε τα δάχτυλά σας. Νομίζατε ότι μόνο σε εστιατόρια μπορείτε να τη φάτε; Θα γίνετε εσείς οι μάγειρες σήμερα και θα τρελάνετε όσους τη δοκιμάσουν! Μία συνταγή και για αυτούς που νηστεύουν.
Τι θα χρειαστούμε:
• 1 πακέτο ζυμαρικά, λιγκουίνι
• 1 κιλό γαρίδες, μεγάλες
• 5 κουταλιές της σούπας σάλτσα ντομάτας ή διαφορετικά 2 ντομάτες τριμμένες
• 1 μεγάλο κρεμμύδι, χοντροκομμένο
• 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
• Αλάτι και πιπέρι
• Ελαιόλαδο
• 2-3 κουταλιές της σούπας φυτικό βούτυρο
• 1 ποτηράκι ούζο
• ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
• 5-6 φύλλα βασιλικού
• Ξύσμα από ένα λεμόνι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε προσεκτικά τις γαρίδες ολόκληρες και τις πλένουμε πολύ καλά και αυτές και τα κελύφη. Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 1 λίτρο νερό περίπου και ρίχνουμε μέσα τα κελύφη. Σιγοβράζουμε για περίπου 15 λεπτά και στη συνέχεια σουρώνουμε κρατώντας το ζωμό. Παράλληλα παίρνουμε τις γαρίδες, τις ραντίζουμε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουμε. Τις τοποθετούμε σε τηγάνι που καίει και τις αφήνουμε να σοταριστούν για 30 δευτερόλεπτα από την κάθε πλευρά και να πάρουν χρώμα. Δεν ψήνουμε παραπάνω γιατί θα σκληρύνουν. Αφαιρούμε και τις αφήνουμε στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι προσθέτουμε το τηγάνι και το σκόρδο και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα. Αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε και τη ζάχαρη. Σβήνουμε με το ούζο. Αφήνουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ και προσθέτουμε μέσα τη σάλτσα ντομάτας ή τις τριμμένες ντομάτες. Αν το σκεύος μας είναι αρκετά μεγάλο συνεχίζουμε εκεί τη μαγειρική, διαφορετικά ρίχνουμε το μείγμα μας από το τηγάνι σε μία κατσαρόλα που έχει κάψει. Προσθέτουμε το ζωμό από τα κελύφη και τα ζυμαρικά μας. Σιγοβράζουμε σύμφωνα με τις οδηγίες συσκευασίας των ζυμαρικών και ανακατεύουμε συνεχώς να μην κολλήσουν. Λίγο πριν τα βγάλουμε από τη φωτιά και ενώ θα έχει απορροφηθεί ο περισσότερος ζωμός προσθέτουμε και το φυτικό βούτυρο μέσα ώστε να δέσει η σάλτσα μας. Αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τις γαρίδες, το ξύσμα και το βασιλικό. Σερβίρουμε κατευθείαν γιατί πρέπει να φαγωθούν ζεστά. Στολίζουμε με ξύσμα λεμονιού και φύλλα βασιλικού.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου