Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021

Ομελέτα με άγρια σπαράγγια και βραστές οβριές κατευθείαν από την Ανάληψη Μεσσηνίας!!!


Σήμερα πρωί πρωί στην πόρτα μας έφτασαν οβριές, άγρια σπαράγγια και χόρτα από το χωριό! Ο Τίμος πάντα μας σκέφτεται όταν ανεβαίνει Αθήνα. Η μαμά του μάζεψε με τα ίδια της τα χέρια τα πιο φρέσκα χορταρικά για να μας στείλει! Τους ευχαριστούμε πολύ! Και εμείς φυσικά δε χάσαμε καιρό! Φτιάξαμε τα άγρια σπαράγγια και τις οβριές για μεσημεριανό. Οι οβριές είναι η πρώτη γεύση της άνοιξης! Μοιάζουν με τα άγρια σπαράγγια εμφανισιακά αλλά είναι πιο λεπτές και πολύ πικρές. Τα άγρια σπαράγγια είναι μικρά βλασταράκια, σκληρά και επίσης πικρά. Οβριές και άγρια σπαράγγια είναι πλούσια σε βιταμίνες και αντιοξειδωτικά. Ενισχύουν το ανοσοποιητικό, προλαμβάνουν από διάφορες παθήσεις, ενώ είναι και αφροδισιακά! Τις οβριές τις έβρασα και τις φάγαμε οι μισοί με λεμόνι και οι μισοί με ξύδι, ενώ τα άγρια σπαράγγια τα έκανα ομελέτα!

Τι θα χρειαστούμε για την ομελέτα μας:

• Ένα μάτσο άγρια σπαράγγια
• 5 αυγά
• Λίγο γάλα
• Ελαιόλαδο
• Αλάτι και πιπέρι
• Θυμάρι, ξηρό και φρέσκο
• Τυρί, για πασπάλισμα, προαιρετικό

Εκτέλεση:

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια κόβοντας τις σκληρές τους άκρες, αν έχουν. Τα πλένουμε και τα σκουπίζουμε καλά να φύγει η υγρασία. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο και το αφήνουμε να ζεσταθεί. Ρίχνουμε μέσα τα σπαράγγια και σοτάρουμε για λίγα λεπτά. Προσθέτουμε λίγο νεράκι και σιγοβράζουμε για 3-4 λεπτά περίπου μέχρι να μαλακώσουν λίγο. Με αυτόν τον τρόπο παραμένουν τραγανά. Σε ένα μπολ, σπάμε μέσα τα αυγά, προσθέτουμε λίγο γάλα, το οποίο θα βοηθήσει την ομελέτα μας να αφρατέψει, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε το θυμάρι και ανακατεύουμε πολύ καλά να ομογενοποιηθούν τα υλικά μας. Ρίχνουμε το μείγμα αυγών πάνω από τα σπαράγγια. Αφήνουμε την ομελέτα να σταθεί και να ψηθεί καλά από τη μία πλευρά και στη συνέχεια τη γυρίζουμε για να ψηθεί και από την άλλη. Σερβίρουμε ζεστή, είτε σκέτη, είτε πασπαλίζοντας με τυρί. Εμείς τη σερβίραμε με ξινομυζήθρα και γραβιέρα.

Έξτρα τιπ: Μπορείτε να προσθέσετε παστό Καλαματιανό στην ομελέτα σας, πριν ρίξετε τα αυγά στο τηγάνι!

Όσον αφορά στις οβριές, τις βράζουμε όπως ακριβώς βράζουμε και τα χόρτα. Σερβίρουμε με ελαιόλαδο, ξύδι ή λεμόνι. Μπορείτε να κρατήσετε το ζωμό τους και να τον πιείτε. Είναι πολύ πικρός αλλά πολύ υγιεινός.





































Καλή μας όρεξη!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια: