Τρίτη 23 Μαρτίου 2021

Ο Δήμος Μεσσήνης τίμησε τον Οπλαρχηγό Δημήτριο Παπατσώνη!!!


Επιμνημόσυνη δέηση στον χώρο ταφής των Παπατσωναίων, στο εκκλησάκι του Αγίου Αθανασίου Εύας, τελέστηκε σήμερα το μεσημέρι με πρωτοβουλία του Δήμου Μεσσήνης προς τιμήν του οπλαρχηγού Δημητρίου Παπατσώνη και της οικογένειάς του, για τη σημαντική συμβολή τους στον αγώνα για την απελευθέρωση.
Τηρώντας όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα στην τελετή παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ο αντιδήμαρχος Μπάμπης Μακρής, ο εντεταλμένος σε θέματα πολιτισμού δημοτικός σύμβουλος Γιώργος Δαβίλλας, ο δημοτικός σύμβουλος Κωνσταντίνος Μπουρίκας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Εύας Γιάννης Καλύβας, ο πρόεδρος της κοινότητας Καλαμαρά Ηλίας Μπουρίκας, ο εκπρόσωπος της Μεσσηνιακής Αμφικτυονίας Θανάσης Ψαρούλης, η διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου Εύας Πετρούλα Γεωργοπούλου και τσολιάδες που με αρχηγό τον «Παπατσώνη» συμμετέχουν κάθε χρόνο στην αναπαράσταση της ανακατάληψης της Καλαμάτας.
«Τιμούμε τους αγωνιστές του τόπου μας και μνημονεύουμε τη θυσία τους. Σήμερα η επιμνημόσυνη δέηση για τον οπλαρχηγό Δημήτριο Παπατσώνη, γίνεται υπό περιοριστικές συνθήκες. Βούλησή μας είναι κάθε χρόνο να αναβαθμίζονται αυτές οι εκδηλώσεις απόδοσης τιμής στους ήρωές μας. Ο αγώνας τους πρέπει να είναι οδηγός και πυξίδα στη ζωή μας ώστε η Ελλάδα μας να οδηγηθεί σε καλύτερες μέρες», σημείωσε ο Δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος μετά την τέλεση της επιμνημόσυνης δέησης.
Ακολούθως έγινε κατάθεση στεφάνου από τον Δήμαρχο στην προτομή του οπλαρχηγού Δημητρίου Παπατσώνη, η οποία βρίσκεται στην είσοδο της κοινότητας Εύας.
Η κ. Γεωργιοπούλου στην ομιλία της, αναφέρθηκε στη σπουδαία προσωπικότητα του Δημητρίου Παπατσώνη, εξαίροντας τη συμμετοχή του στις μάχες σε διάφορα σημεία της Πελοποννήσου μέχρι τον θάνατό του στη μάχη των Τρικόρφων το 1825.
Ακολούθως, οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το Δημοτικό Σχολείο Εύας στο οποίο αποτυπώθηκε σε γκράφιτι ο οπλαρχηγός Δημήτριος Παπατσώνης. Το γκράφιτι έγινε σε συνεργασία του Δήμου Μεσσήνης με την Μεσσηνιακή Αμφικτυονία και εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων με αφορμή τη συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Επανάσταση του 1821.








Δεν υπάρχουν σχόλια: