Τετάρτη 19 Ιουνίου 2019

Το φεστιβάλ Μελιτζάzz Λεωνιδίου πλησιάζει!!!


MELITZAZZ.2019.BITTERSWEET
Τετάρτη 3 - Κυριακή 7 Ιουλίου 2019
Λεωνίδιο Αρκαδίας


Bittersweet
Ο αποχαιρετισμός.
Ο αποχωρισμός. Ο μισεμός. Η πίκρα.
Η υπόσχεση.
Η επιστροφή. Η επανένωση. Η γλύκα.
Βαλίτσες γεμάτες πίκρα και όνειρα, φευγιό κι επιστροφή, αποχωρισμό κι αντάμωση. Μπαούλα γεμάτα μνήμες και συναισθήματα, ψυχές γεμάτα. Πυργόσπιτα και αρχοντικά χτισμένα απ’ τα καζάντια της ξενιτιάς, ξενόφερτες συνήθεις που εμπλουτίζουν τον τσακώνικο πολιτισμό. Θουρίδες στα τσακώνικα αρχοντικά με το καντηλάκι της επιστροφής αναμμένο και με τη φλόγα της ελπίδας να σιγοκαίει, δείχνοντας τον δρόμο της επιστροφής.
Πικρός ο χωρισμός, γλυκιά η αντάμωση.
Εδώ στην Τσακωνιά είναι πολύ γνωστό το συναίσθημα αυτό. Πότε για καλό και πότε για κακό, ο αποχαιρετισμός ήταν πάντα βασικό συστατικό στη ζωή και στο φευγιό των Τσακώνων.
Στο φετινό μας Μελιτζάzz ψάχνουμε στιγμές αποχαιρετισμού, αλλαγής της ζωής, στενοχώριας αλλά και ελπίδας, επιστροφής, χαράς.
Γλυκόπικρα.
Ή, καλύτερα, πικρόγλυκα.
Όμως γευστικά, μουσικά, χορευτικά, κινηματογραφικά, καλλιτεχνικά, διαδραστικά, νοσταλγικά, έντονα και τσακώνικα. Και βέβαια, νόστιμα, με την τσακώνικη μελιτζάνα μας, την πιο γλυκιά ανάμεσα στις πικρές μελιτζάνες.
Όμορφα.
Όπως κάθε χρόνο.


Το Μελιτζάzz, μετά από 5 χρόνια ως Φεστιβάλ Τσακωνιάς και 8 χρόνια ως Μελιτζάzz, συνεχίζει για 14η χρονιά να υπόσχεται εκπλήξεις και ανατροπές στους επισκέπτες του. Εξερευνά την πόλη και απολαμβάνει μουσικές και εκδηλώσεις στα σοκάκια και τις πλατείες, στα 200 ετών αρχοντικά και τα πυργόσπιτα του Λεωνιδίου. Πολλές συναυλίες, από jazz και rock ‘n’ roll μέχρι έντεχνο, rock, βαλκανικά και fusion [Γιώργος Κοντραφούρης // Hairetis - Harper // George Zervos // Babo Koro // Higgmen // Χρήστος Θηβαίος], ατομική έκθεση ζωγραφικής [Πέτρος Μπάτσιαρης], ομαδική έκθεση σύγχρονης τέχνης πέντε καλλιτεχνών στον Πύργο Τσικαλιώτη [«Κάπου αλλού», Μ. Ζέρβα, Ε. Λύρα, Ε. Μιχαηλίδου, Δ. Σκουρογιάννης, Μ.Α. Χατζηνικολάου], κινηματογραφικές ταινίες, εκδηλώσεις, μόνιμες εκθέσεις για την Τσακωνιά, περιήγηση και ξεναγήσεις, τοπικές γεύσεις, γαστρονομικές απολαύσεις και κεράσματα με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα και τις λιχουδιές της περιοχής.
Από την Τετάρτη 3 ως την Κυριακή 7 Ιουλίου το Μελιτζάzz 2019 Bittersweet και ο Δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας και πρόεδρος της Αναπτυξιακής Πάρνωνα Χαράλαμπος Λυσίκατος σας προσκαλούν στην ατμόσφαιρα και τον πολιτισμό του Λεωνιδίου και της Τσακωνιάς!


Το φεστιβάλ Μελιτζάzz έχει διακριθεί:
• με το ευρωπαϊκό σήμα "EFFE Label 2019-2020, Remarkable Arts Festival" με ένταξη στο δίκτυο των εκλεκτών ευρωπαϊκών φεστιβάλ από το 2015 ("EFFE Label 2015-2016"),
• με το σήμα του "Ευρωπαϊκού έτους Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018", ως κομμάτι της πολιτιστικής κληρονομιάς της Ευρώπης,
• με διάφορα βραβεία και παρουσιάσεις σε συνέδρια ως case study,
• ως αντικείμενο μελέτης μεταπτυχιακών και επιστημονικών εργασιών.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Web site: www.melitzazz.gr 
E-mail: melitzazz.festival@gmail.com
Facebook: Μελιτζάzz Melitzazz www.Facebook.com/melitzazz @melitzazz
Τηλέφωνο: 27570.22807
Διοργάνωση: Δήμος Ν. Κυνουρίας, Αναπτυξιακή Πάρνωνα A.Α.Ε.
Σχεδιασμός & καλλιτεχνική διεύθυνση: Σωτήρης Μπόλης


Δεν υπάρχουν σχόλια: