Τρίτη 4 Ιουνίου 2019

Ο π. Γεώργιος Φραγκιαδάκης με 50 Ενορίτες μας στη Φθιώτιδα!!!


Ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Γεώργιος Φραγκιαδάκης, τ. Γραμματεύς της Συνοδικής Επιτροπής επί των Δογματικών και Νομοκανονικών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, Συγγραφεύς, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νέας Φωκαίας Χαϊδαρίου, συνοδευόμενος από 50 πιστούς της Ενορίας μας, επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης 14 Μαΐου την πόλη της Λαμίας και συγκεκριμένα τον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας Λαμίας και την Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης.
Στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας μετέβη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Νικόλαος, όπου και καλωσόρισε τον π. Γεώργιο Φραγκιαδάκη, με τον οποίο συνδέεται με δεσμούς φιλίας και αγάπης και τους προσκυνητές και δι' ολίγον αναφέρθηκε στην ιστορία του περικαλλούς αυτού Ναού και στις δράσεις που πραγματοποιούνται στην Ενορία.
Ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη της Φθιώτιδος για την τιμητική και ιδιαίτερα ωφέλιμη πνευματικά υποδοχή και εις ανάμνησιν της επισκέψεως, δώρισε στον Σεβασμιώτατο ένα συλλεκτικό δίσκο, δια να τον τοποθετήσει στο Μουσείο της Ιεράς Μητροπόλεως και 50 βιβλία πνευματικού ενδιαφέροντος τα οποία συνέγραψε ο ίδιος. Επίσης, δώρισε στον Προϊστάμενο της Ενορίας π. Χρήστο Τσιλοφύτη, ένα επιτραχήλιο.
Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Γεώργιο και ανταποδίδοντας την ευγενική του πράξη, του επέδωσε ως ευλογία εποικοδομητικά βιβλία, Πνευματικού, Ιστορικού και Ποιμαντικού ενδιαφέροντος των Εκδόσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Φθιώτιδος. Σε όλους δε τους προσκυνητάς μαζί με την Αρχιερατική του ευχή, ο Ποιμενάρχης έδωκε ως ευλογία το Ημερολόγιο τσέπης της Ιεράς Μητροπόλεως, το οποίο είναι αφιερωμένο στην Πατρίδα μας Ελλάδα.
Ακολούθως το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο του Ναού, προσέφερε σε όλους τους επισκέπτες πλούσιο πρωινό στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, κατά την διάρκεια του οποίου αναπτύχθηκε μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και των πιστών ένας εποικοδομητικός διάλογος.
Η επίσκεψη στον Ιερό Ναό της Αγίας Σοφίας έκλεισε με τις ευχαριστίες του π. Χρήστου, ο οποίος προσέφερε στον π. Γεώργιο μία εικόνα της Αγίας Σοφίας και σε όλους τους πιστούς ευλογίες από τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού.
Επόμενος σταθμός των προσκυνητών ήταν η Ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Αντινίτσης, όπου και τους καλωσόρισε ο Καθηγούμενος της Μονής π. Αμβρόσιος Αναστασίου, τους ομίλησε στο Καθολικό της Μονής, για την πλούσια Ιστορία του Μοναστηριού αλλά και για την Θαυματουργό δύναμη της Παναγίας της Αντινίτσης, της οποίας η Ιερά Εικόνα προέρχεται από το Αϊδίνιο της Μικράς Ασίας και στην συνέχεια τους ξενάγησε στο Κρυφό Σχολειό και σε όλους τους χώρους της Μονής.
Τέλος οι προσκυνητές εδέχθησαν την Αβραμιαία φιλοξενία της Αδελφότητος στο Αρχονταρίκι της Μονής.













Δεν υπάρχουν σχόλια: