Παρασκευή 1 Μαρτίου 2019

Ο Έλληνας πάσχει από εργασιακό αναλφαβητισμό!!!


Μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχει e-mail. Πολλοί από αυτούς που έχουν, είναι της μορφής: giorgos1972@... nikospaok@... annaathens@... κλπ
Μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχει βιογραφικό σημείωμα!
Μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχει λογαριασμό στο LinkedIn, ακόμα και επαγγελματίες!
Μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχει ταξιδέψει ποτέ στο εξωτερικό!
Μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων τρέμει στην ιδέα να σηκωθεί σε μια αίθουσα με 10 άτομα και να παρουσιάσει κάτι απλό στον πίνακα για 5 λεπτά!
Μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων που δουλεύουν χρόνια σε υπολογιστή, έχει τα αρχεία του διάσπαρτα εδώ κι εκεί, στην επιφάνεια εργασίας του έχει φωτογραφίες από καλοκαιρινές διακοπές, κολλητά με σοβαρά υπηρεσιακά έγγραφα. Οι περισσότεροι από αυτούς δεν ξέρουν η δεν κάνουν back up με κίνδυνο να χάσουν αρχεία ετών αν πάθει κάτι ο υπολογιστής τους!
Μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχουν αξιολογηθεί ποτέ για τη δουλειά τους. Η ιδέα που έχουν για τον εαυτό τους και την υπηρεσιακή τους κατάρτιση είναι αυτή που έχουν οι ίδιοι σχηματίσει στο κεφάλι τους!
Μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχει περάσει ποτέ από διαδικασία συνέντευξης!
Μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων δεν έχει επίσημη ενδυμασία (κοστούμι) στη ντουλάπα του!
Η απουσία σωστής εκπαίδευσης και ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι εμφανής απ’ άκρη σ’ άκρη σε όλη τη χώρα. Ακόμα και οι πιο σπουδαγμένοι, έχουν στο κεφάλι τους εικόνες από καταλήψεις, αναρχοάπλυτους, τσαντίρια τσιγγάνων (ΑΠΘ) και μαροκινούς λαθρέμπορους (ΑΣΟΕ), αντί να έχουν εικόνες από ήρεμες αίθουσες με ήρεμους κανονικούς ανθρώπους, ντυμένους κανονικά, που συζητούν ήρεμα για θέματα που αφορούν την πρόοδο και την βελτίωση σε κάτι!
Μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων έχει μαζί του το τηλέφωνο ενός βουλευτή, η το τηλέφωνο ενός θείου του που ξέρει κάποιον βουλευτή και έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του για πρόοδο σε αυτόν!
Θέλει πολλή δουλειά ακόμα για να γυρίσει ο ήλιος, δυστυχώς!

Δεν υπάρχουν σχόλια: